Zaslal: čt listopad 26 2015, 10:57 Předmět:
Na 2A u toho měřáku měřicí trafo nepotřebuješ! Opět stačí trochu číst v těch odkazech co tam jsou. Na 2A jsem neviděl, ale to neznamená, že neexistují.
A co v případě, že už to bude oddělené trafem. Potřebuji jak jsem již psal, měřící přípravek. Autotrafo + oddělovací trafo, napětí i proud se bude měřit na oddělené části přípravku.
Zaslal: čt listopad 26 2015, 19:26 Předmět:
Jde o ten třífázový chytrý měřák. V prospektu je všude jen trafo proudu a je celkem na místě obava, že bez trafa proudu nebude měřák nejen ukazovat, ale možná se i zničí.
Ale ty trafo proudu máš, takže to půjde zapojit podle popisu pro 1fázové zapojení:
" For single-phase systems, connect the voltage to
control between terminals “1.3” and “1.6”
while the CT between “2.1” and “2.4”
Teď mě napadá, že je nepraktické, jak měřák ukazuje jen jednu veličinu a musí se ručně volit zobrazení ostatních.
Zaslal: čt listopad 26 2015, 21:04 Předmět:
PavelFF napsal(a):
Co to je za pramen ? Zkusil jsi to osobně , když ten měřák máš doma?
Technik od výrobce by, předpokládám, měl vědět o čem mluví. Právě dneska jsem s ním konzultoval otázku použití MTP. Měřák doma mám, ale nemám na to zatím čas.
Zaslal: čt listopad 26 2015, 22:26 Předmět:
Na tom měřáku je schéma. Podle mně i celkem přehledné. Připojení měřeného napětí je jasné a proudu snad taky, nebo ne? Navíc tam píšou Input current: 0,05....5A max a podle překladače je to maximální povolený proud na S MTP. Takže když na příslušné svorky nepřipojím sekundár MTP ale proud maximálně 5A! pustím přes ně tak měřím. Alespoň tak jsem to pochopil já.
Navíc to sám popisuješ i s číslováním svorek o pár příspěvků výš .
Zaslal: čt listopad 26 2015, 23:16 Předmět:
Umím si představit zapojení proudových svorek ze sekundáru trafa. To je prostě oddělený bezpečný obvod. Ani si ho nemusím představovat - je tam nakreslený.
Ale netroufnul bych si zapojit měřák na živou fázi od proudu na svorku označenou mimochodem symbolem kostra.
Tak to prosím zakresli i se zátěží, ať kolem toho nechodíme dokola. Kachle to bude taky potřebovat.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18488 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt listopad 26 2015, 23:43 Předmět:
Ještě k těm ruskejm autotrafům. Jedno doma mám vykuchaný ze štandu na opravu a testy zdrojů sálových počítadel. Není na něm popis ale má průměr asi 200 mm a výška vinutí je cca 80mm. To trafo sice maká ale při zapnutí bez zátěže tak 50 na 50% vyhazuje 16A/B jistič. Přitom klidovej proud bez zátěže má asi 0,6A. Moc to neřeším, připojil jsem ho přes 3f 16A zásuvku, která je jišťěná D jističem. Možná, že budeš mít podobnej problém. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.