Zaslal: pá říjen 16 2015, 19:25 Předmět:
Kde ze v dobrom stave.Ja som dostal pokazeny,tu som to riešil ,opravit to bola fuska,/dali mi ho zamest.TESLY lebo ...../a ide od tedy dobre.Urobil som komplet servis na nom!!! Po case zaoxiduju kontakty ako na mojom.aj tranzistory .Ak ich nedokazes vcas ocistis ,mozes ho zahodit!Kup si radsej nieco poriadnejsie ako PU 120.Keby som si ho nevedel opr.dostal ho zadara,tak zan nedam ani korunu.Dnes dostanes za par kaček modernejsi merak ako tento!
Myslím,že se začal vyrábět později.Svůj první jsem koupil v r77 za balík peněz(1700Kčs).Tehdy nesehnatelné zboží takže po haluzi.Vydržel intenzivní používání 20 let,přepínače už dosluhovaly,obal popraskaný,šel do světa na ND,systém byl ok.Na aukru se o něj poprali
Asi jsi měl smůlu tictaku,ale já mám jeden a používám jej od r.cca 1978,kdy jsem jej získal již jako vyřazený (proražené diody v usm.).Tehdy
jsem jej opravil a dodělal si k němu sondu na 1000V,abych mohl měřit účinnostní napětí při opravách televizí. Nyní dosluhuje vlastní systém,i když zase jen vlastní blbostí,neb byl chvíli ve skříňce,kam jsem zavřel flašku se Savem před vnoučaty,a i ze zavřené něco uteklo.
Používám jej hlavně pro měření ss proudu,neb na ty digitály se v obvodech
kmitajících na vf nelze spolehnout a ukazují často nesmysly,tomuhle to nevadí a stř.hodnotu ukáže.Dostavěl jsem před nedávnem měřič na elektronky,kde je těch digitálů 6,ale jakmile elektronka kmitá,zkolabují ty digitály buď úplně (kousne se program) a nebo ukazují o desítky procent jiné hodnoty. Odrušit se to nepodařilo ,prostě Čína a možná i moje lajdácká konstrukce.
To je důvod,proč jej sháním,jeden kolega jej již nabídl.
Zaslal: so říjen 17 2015, 19:58 Předmět:
Mě byl PU koupen jako dárek v r.77 tuším za 850,-Kč, mám ho dodnes, občas používám. Pokud si pamatuju, tehdy to nebyla sice horká novinka, ale běžně k vidění byly Avomety.
Jirka
Založen: Feb 22, 2012 Příspěvky: 156 Bydliště: Přibyslavice u Třebíče
Zaslal: po říjen 19 2015, 12:03 Předmět:
Zdravím, měl jsem doma a používal ho asi 15 let . Nevím, jestli tam ještě je , pokud máš zájem, můžu se podívat . Ale není to funglovka - měl v záruce opravu přepínače a používání ho taky poznamenalo .
Zaslal: po říjen 19 2015, 15:31 Předmět:
Ve stejné době jako Jirka jsem, tehdy ještě na průmce, dostal k vánocům nejdříve PU110 a o rok později i 120-ku! A dodnes je mám a občas je použiju při více měřeních současně anebo v případech, kdy není jisté, jestli digitály "nekecají". Fungují dobře, stačilo je před pár lety rozebrat a tvrdou gumou vyčistit kontakty přepínačů na dps. Pokud vyloženě neupadnou na zem, vydrží ještě dlouho.
Zaslal: čt říjen 22 2015, 9:52 Předmět:
Nostalgie.. Moje PU120 skončila v povodních v roce 1997 cca 150cm pod hladinou vody spolu se spoustou jiné techniky.. Nebyl čas ani podmínky na záchranu. Generálkoval se celý byt od vybourané podlahy až po jádro, okna atd . Jo a v garáži stála týden voda nad stařičkou Š105L , jistý i dnes fungující prodejce škodovek chtěl tehdy za vyčištění cca 30 tis. Tak byl poslán do ... a auto jsem rozchodil sám, jezdilo ještě dalších 10 let.
Zaslal: čt listopad 26 2015, 1:36 Předmět:
Jestli někdo ještě shání PU120, kolega teď při probírce skladu našel 1ks s prasklým plexi a ohlou ručkou, 1ks v orig. obalu i s návodem a jedno náhradní měřící ústrojí, zabaleno v polystyrénu a nikdy nerozbaleno, docela rarita. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3532 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: čt listopad 26 2015, 6:52 Předmět:
Ručka na PU120 nemůže být ohnutá, protože je skleněná. Při prudkém vychýlení na doraz při velkém přetížení přístroje se spolehlivě urazí.
Jestli existovaly i verze s hliníkovou ručkou o tom silně pochybuji. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Zaslal: čt listopad 26 2015, 18:31 Předmět:
Jak jsem dostal info, tak jsem předal. Fotky zkusím zajistit příští týden. Předpokládám, že snad pozná ohlou ručku od zlomené... necháme se překvapit. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.