Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9006 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: ne září 06 2015, 12:04 Předmět:
Nedávno jsme koupili takovou vakuovou nádobu s ruční "pumpičkou". Stálo to jen pár korun, ale "vakuum" udrží dost dlouho. Zkoušel jsem jakej to bude mít vliv na potraviny v nádobě a zjistil jsem, že žádnej, nebo nepozorovatelnej. Jediná dobrá věc na vakuování je podle mě, když je to v igelitu, vycucne se vzduch a igelit všude těsně přilne. Pak to má nějakej význam, v nádobě podle mě ne. Nebo jaký máš praktický zkušenosti s používáním té nádoby?
Nevšimla jsem si, že by na mě kdekdo útočil. Sem tam padne nějaká ta pi.a od jednoho ču..ka, sem tam nějaké to vzájemné pošťuchování, ale že by kdekdo?
... Jediná dobrá věc na vakuování je podle mě, když je to v igelitu, vycucne se vzduch a igelit všude těsně přilne. Pak to má nějakej význam, v nádobě podle mě ne. Nebo jaký máš praktický zkušenosti s používáním té nádoby?
Kdysi jsem opravoval svářečku igelitu z primitivním ventilátorkem na vyčerpání vzduchu. Ani neměl dozadu zahnutý lopatky, jako má třeba fukar na lehátka, nebo vysavač na baterie. kdyby se podařilo dosáhnout toho, že by igelit pevně obalil produkt, tak by to nějaký význam mělo, ale pokud vyčerpám vzduch z nějaké nádoby na třeba -0.5 Pa (nevím, kolik největší podtlak udělá jednoduchý odstředivý ventilátor a nebo odstředivý rychloběžný ventilátor s dozadu zahnutýma lopatkama a z rozváděcím kolem, co obsahují pouze vysavače).., tak je to v podstatě o ničem. ten vzduch tam bude stále. To už je to lepší zaplynovat dusíkem, nebo jiným inertním plynem.
Ta vacssy pumpa bude pístová, podle zvuků a vibrací, jaké to dělalo. Měli jsme k ní svářečku na folie. Folie (takový "nekonečný", patřičně předražený, plastový rukáv) s jídlem (nebo třeba i něčím jiným) se vycucla a zavařila. To byla asi opravdu jediná šikovná funkce. Ale význam to mělo spíš ten, že jídlo v mrazáku (nebo vybavení v batohu) zabíralo míň místa, než že by to nějak prodlužovalo trvanlivost. Naopak ty krabice v lednici děsně překážely.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32062 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne září 06 2015, 13:50 Předmět:
Myslím že to je stejný placebo, jako u několika dalších nabídek s "americkým" zbožím, tudíž "naprosto blahodárným působením na zdraví a náladu, protože Američani jsou blázni do zdravýho životního stylu a proto dávají největší investice do takovejch projektů, který slouží ke zlepšení života" - značky Rainbow (megapředražený vysavače s mechanickým klepačem koberců a zachycováním nečistot ve vodní lázni), Zepter (megapředražený nerezový nádobí se sendvičovým dnem líp rozvádějícím teplo nebo megapředražená lampa s údajně hojivým žlutým světlem), Herbalife (megapředražený údajně přírodní preparáty, po kterejch hubení přibírají a tlustí hubnou), Amway (megapředražený údajně ekologický prací, mycí a čistící prostředky - vyráběný výhradně v rozvojovejch zemích, kde na ně nemůže kontrola zjišťující škodlivost tý výroby pro okolní prostředí) - de facto všecko, co se kdy nabízelo a nabízí metodou MLM neboli Multi Level Marketing ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: ne září 06 2015, 16:35 Předmět:
forbidden napsal(a):
Nedávno jsme koupili takovou vakuovou nádobu s ruční "pumpičkou". Stálo to jen pár korun, ale "vakuum" udrží dost dlouho. Zkoušel jsem jakej to bude mít vliv na potraviny v nádobě a zjistil jsem, že žádnej, nebo nepozorovatelnej. Jediná dobrá věc na vakuování je podle mě, když je to v igelitu, vycucne se vzduch a igelit všude těsně přilne. Pak to má nějakej význam, v nádobě podle mě ne. Nebo jaký máš praktický zkušenosti s používáním té nádoby?
Vyzkoušej jaký to bude mít vliv při marinování masa. Ten podtlak způsobí to, že marináda si "vleze" víc do hloubky masa. Navíc to marinování nemusí trvat díky podtlaku tak dlouho. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9006 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: ne září 06 2015, 17:53 Předmět:
To asi nevyzkouším, u nás se nevaří. Stejně to ale nechápu, marináda se tak leda nacucne dovnitř masa po uvolnění ventilku. Jinak to podle mě nemá smysl v tom nějak dlouho nechávat. Možná by bylo efektivní to maso "pumpovat" udělat několik cyklů pomalýho vakuování a rychlýho napuštění vzduchu. Tím by se podle mně dostala marináda úplně nejhlouběji.
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12368 Bydliště: Ostrava
Zaslal: ne září 06 2015, 19:26 Předmět:
Známý má nějaký podobný vaku šmejd a jediné, k čemu se používá, je na rychlonakládání utopenců a marinování masa. Tam se to osvědčilo. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32062 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne září 06 2015, 19:57 Předmět:
Tak jako na to vytáhnutí tkáňový tekutiny a po znovuvpuštění tlaku nad hladinu nějakýho láku nebo marinády, ve který by to maso bylo ponořený by opravdu to vakuování mohlo fungovat - tím zmovuobnovením tlaku se do masa zatlačí ten roztok, kterej ho bude obklopovat, takže nasáknutí se urychlí. Ale abych si kvůli urychlení marinování o pár desítek minut až hodin kupoval předraženej plastikovej "emerickej" šmejd, na to nejsem dost bohatej ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12368 Bydliště: Ostrava
Zaslal: ne září 06 2015, 20:16 Předmět:
No, ale dobře odložené utopence udělá už za 24 hodin... nikoliv za 4 dny. Pochopitelně to nestálo takový balík, jako "značková" hračka. _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Dámo a páni účastníci našeho tematu.Klobásový jed,který by snad ve VacSy vznikl je bezezbytku anulován vařením.Tvrzení že metoda neprodlužuje životnost potravin nevychází ze znalostí ale z přání, které je otcem myšlenky.Vaxujeme léta a spokojeně žijeme.
Ponecháváme si svá stanoviska a v míru se rozcházíme.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.