Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Další
 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jandu



Založen: Feb 06, 2007
Příspěvky: 4509
Bydliště: vých.slovensko

PříspěvekZaslal: st únor 04 2015, 13:58    Předmět: Citovat

Za socializmu sa predávala konzerva "šunka s vajcom".
Pozná niekto recept na jeho domácu výrobu?

_________________
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7958
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st únor 04 2015, 14:07    Předmět: Citovat

A kdybys do šunkovaru naházel mimo masa i vařené vajco, tak by to šlo, ne? My teda dáváme vařená vajca do sekané, taky to není špatné.
_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jandu



Založen: Feb 06, 2007
Příspěvky: 4509
Bydliště: vých.slovensko

PříspěvekZaslal: st únor 04 2015, 18:08    Předmět: Citovat

Do sekanej, do fašírky samozrejme. Ale to chutilo ako "zmixovaný" Ham and Eggs.
Napadlo ma rozmixovať údenú šunku a pridať do rztrepaných vajec (soľ, peper) a dať to do zaváraninovej fľaše a vložiť do rúry - či už v nádobe s vodou alebo samotne a zapiecť.
Len či niekto nepozná nejaký vyskúšaný recept.

_________________
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: ne únor 22 2015, 16:57    Předmět: Citovat

Už ten recept ladím, musí se jít podobnou cestou jako u šunky, t.j. syrový pomletý maso + syrový vajíčka + koření + pasterizace. Šlo by to i v šunkovaru, ale já jsem to raději nacpal do umělých střívek 45mm. Ale jde to i v hrnku.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4564
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: pá březen 13 2015, 11:42    Předmět: Citovat

Rillettes aneb vepřové maso ve vlastní šťávě.

1 kg vepřového bůčku
1 kg krkovice nebo plecka
1 kg uzeného kolena nebo krkovice
4 cibule
200 g sádla (už vyškvařeného)
3 dcl suchého bílého vína
2 bobkové listy
pepř
sůl - jen velmi málo

Troubu rozehřejeme na 120°C.
Maso nakrájíme na velké kostky, neodstraňujeme ani kůži, ani kosti.
Všechno maso dáme do kastrolu, přidáme cibule, nakrájené na čtvrtky, bobkový list, zalijeme vínem a dvěma sklenkami horké vody. Opepříme, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby.
A teď nastává nejdůležitější pasáž – maso musí zůstat v troubě nejméně osm, lépe deset hodin. Každou hodinu se podíváme pod poklici, zamícháme. Po několika hodinách se maso začíná oddělovat od kostí.
Stále trpělivě mícháme. Odstraňujeme z kastrolu uvolněné kosti, které se oddělily od masa. Mícháme vidličkou. Po osmi až deseti hodinách je hotovo. Pořádně vybereme zbytky kostí a kůží, prostě vše co tam nepatří. Pečlivě rozmícháme vidličkou – maso pak tvoří krásná dlouhá vlákna.
Rozdělíme ještě horké do připravených vymytých sklenic, necháme vychladnout a umístíme do chladna.
Druhý den rozpustíme sádlo, zalijeme maso ve sklenicích a vrátíme do chladna. Takto zpracované nám vydrží v lednici několik týdnů. Noste na stůl

My nedáváme uzené, místo něj přidáme krkovici nebo koleno. Zdálo se nám to moc navoněné po uzeném, chce to vyzkoušet. Nebojte se kůže, udělá pěkný sos. Neděláme to v troubě, ale v pomalém hrnci. Na menší výkon a také kolem osmi až deseti hodin. Prostě, až je to hotové. Sádlem, které jen tak tak tekoucí to polijeme hned, kdo má čekat do dalšího dne. To už peču chleba, chystám okurky a chuťové pohárky abych vyzkoušel novou várku. Laughing
Poznámka pro šťouraly, elektriky to při té teplotě moc nesežere. V pomalém hrnci je jí za cca 10,-Kč.

Je to volně podle Jeana Carmeta



ril.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  ril.jpg
 Velikost:  35.92 kB
 Staženo:  96 krát


_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Pikofarad



Založen: Dec 02, 2007
Příspěvky: 1425

PříspěvekZaslal: so březen 14 2015, 22:31    Předmět: Citovat

Hotová mňamka Laughing
https://www.youtube.com/watch?v=hyGgOcj64RU
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4564
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: so březen 14 2015, 22:42    Předmět: Citovat

Tady vidíš, jak je dobré být soběstačný. Laughing
_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DRAKE



Založen: Sep 05, 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: st březen 25 2015, 20:33    Předmět: Citovat

Moje oblíbený:

sul
olej
cibule
slanina
fazolky

Osmahneme cibuli na oleji do sklovita. Poté přidáme nakrájenou slaninu nebo krkovici. Nakonec fazolky, osolíme a dusíme dokud nezměknou.

Rychlé, dobré a docela zdravé. Dá se to samozřejmě všelijak vylepšovat.

_________________
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
arambula



Založen: Aug 22, 2009
Příspěvky: 198
Bydliště: Praha Východ

PříspěvekZaslal: ne duben 26 2015, 21:14    Předmět: Citovat

Jak rychle oloupat větší množství NOVÝCH brambor?

Připravíme si:
1x kbelík s vodou
1x štětka na záchod (nová)
1x vrtačka

Do kbelíku s vodou vložíme brambory a do vrtačky upneme hajzelkartáč. Ponoříme do vědra a spustíme. Po chvíli máme brambory oloupané...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12261
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: ne duben 26 2015, 21:50    Předmět: Citovat

arambula napsal(a):
Do kbelíku s vodou vložíme brambory a do vrtačky upneme hajzelkartáč. Ponoříme do vědra a spustíme.

. . . dobrou chuť !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4564
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: st květen 06 2015, 15:57    Předmět: Citovat

Ani jsem netušil, jaké má Rillettes poetické slovenské jméno. Laughing


jam.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  jam.jpg
 Velikost:  40.53 kB
 Staženo:  91 krát


_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 18477
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: st květen 06 2015, 17:58    Předmět: Citovat

ok1hga napsal(a):
arambula napsal(a):
Do kbelíku s vodou vložíme brambory a do vrtačky upneme hajzelkartáč. Ponoříme do vědra a spustíme.

. . . dobrou chuť !

Zapoměls podotknout "použitej hajzlkartáč, nejlépe řádně odleželý" Laughing Laughing

_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PeteBurns
Zablokován


Založen: Oct 08, 2007
Příspěvky: 2578

PříspěvekZaslal: st květen 06 2015, 18:33    Předmět: Citovat

V Srbsku ma minule znami ponukli oskvarkami, volaju ich bonbony zo svine Smile Aj ked maso nejem, trochu som ochutnal, aby sa neurazili, ale keby som vedel, ze ma potom dva tyzdne bude ukrutne boliet brucho, radsej by som ich urazil Very Happy Netusim, co tam vsetko bolo, na SK mi z nich nikdy nic nebolo Shocked Takze po zhliadnuti toho obrazku dzemu zo svine radsej odporucam vsetkym cestovatelom do Srbska, nech si dvakrat rozmyslia, ci ho budu skusat, alebo tie bonbony Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: čt květen 07 2015, 21:15    Předmět: Citovat

To musíš zapíjet Rakií, když na to nejseš zvyklej...

Moje ex dělala po vepřovým se sodovkou taky kotrmelce v posteli, srovnalo ji jedno pivo.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4564
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: čt květen 07 2015, 21:27    Předmět: Citovat

PeteBurns
Až porostou houby, zkus houbové škvarky. To je teprve ta pravá dobrota. Po té se ti určitě nic ošlikvého nepřihodí. Tedy v případě, že víš co sbíráš. Laughing

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Další
Strana 30 z 32

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.20 sekund