Zaslal: st březen 28 2007, 17:00 Předmět: Formátování karty
Prosil bych o malou radu.
Koupil jsem si paměťovou kartu SDHC Sandisk 4GB ultra II + čtečka (foťák budu mít za týden) a tam se píše, že před prvním použitím, kartu naformátovat.
Bude to můj první digifoťák a tak jsem v tomto oboru skoro laik.
O formátování karty jsem ještě neslyšel.
Mám to naformátovat v PC nebo to bude umět foťák ( Canon powershot A 710IS)
Díky za rady
Ještě jsem nedržel v ruce fotoaparát, který by formátování karty neměl. Setkal jsem se ale s tím, že kartu, která byla naformátovaná na PC v čtečce se ve foťáku nechytla. Fotoaparát ji hlásil jako neformátovanou a nabídl formát, který bez problémů proběhl a karta ve foťáku běžela. Koupená karta je už maformátovaná, takže nemusíš mít obavy. Ale jinak její naformátování není problém. Spíš bych měl strach, jestli bude karta kompatibilní s fotoaparátem. Nikdy bych nekoupil kartu dřív, než bych si odzkoušel, jestli ji fotoaparát vezme (pokud je karta značková, je riziko menší). Držím ti palce.
Zaslal: st březen 28 2007, 22:10 Předmět:
Ja mam take skusenosti,že použivam miro SD kartu v mobile a čo s nim nafotim,tak kamera,(panasonic,NV-GS180) hlasi ze je prazdna,ale použivam v kamere, rozne SDkarty a nigdy nič som nemusel formatovat.
Zaslal: so březen 31 2007, 16:20 Předmět:
Já mám SD kartu v MP3 přehrávači i ve fotoaparátu a v obou zařízeních je v menu přístroje položka formátování. Jedná se o standardní a nutnou funkci, neboť může dojít ke ztrátě dat, anebo k nepovolenému přepisu (chyba v adresaci paměťového prostoru) a tato funkce je pak jediným řešením z problému.
Saturn.
Vetsina ma naformatovani z duvodu, aby se vytvoril souborovy system FAT16. Nektere starsi kusy FAT32 obsluhovat neumi, treba jen, ze to neni doplneno do firmware. Dnes uz vetsina FAT32 zvlada a pro karty nad 2GB je to nezbytnost (FAT16 umi max. 2GB). Kazdopadne FAT16 ma stale sve vyhody viz:
http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=159
odstavec:
Test #4 -- Je rozdíl mezi formátováním na FAT16 a FAT32?
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: pá duben 13 2007, 2:12 Předmět:
Radimosso
Možná už je to out, ale mám ten samej foťák a formátování tam je. Formátuje na FAT16 a cluster je dokonce 32KB. Zkoušel jsem jí naformátovat ve čtečce na FAT 32 /4KB i na FAT16 /16KB, ale foťák chodí nejlíp v režimu, kterej si udělá sám. To platí asi všeobecně, zápis je odladěný na formát, který si to které zařízení udělá samo.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.