Zaslal: út únor 03 2015, 15:03 Předmět: Měnič napětí 12/220V
DOBRÝ DEN VÁŽENÍ.JSEM TU NOVÝ A BASTLÍŘ AMATER.DOSTAL JSEM TENTO MĚNIČ,KTERÝ PRÝ NEBYL NIKDY POUŽÍVÁN.JAKO MĚNIČ JE TO MONSTRUM-20kg.JE Z ROKU 1990.PODLE ŠTÍTKU :I1=4oA;I2=0,8A;U1=12V;U2=220V;300/300sec.POTŘEBOVAL BYCH SEHNAT SCHEMA,POKUD HO NĚKDO MÁ,BYL BYCH VDĚČEN.A POKUD TO BUDE MOŽNÉ,POUŽIL BYCH Z TOHO SOUČÁSTKY NA SILNOU NABÍJEČKU NA AUTO-220/12V-JAKO POMOCNÝ STARTOVACÍ ZDROJ.NEBO BYCH TO ZA TAKOVÝTO ZDROJ VYMĚNIL.PORAĎTE PROSÍM-NEBO NÁVRH A SCHEMA NA STARTOVACÍ ZDROJ.DĚKUJI MULLER
Zaslal: út únor 03 2015, 15:06 Předmět:
1. Vyměň si klávesnici- máš zaseklý Shift.
2. Dej se fotky toho monstra, jinak ti nikdo nedokáže poradit.
3. Jednu radu bych měl- pokud je to měnič z 12V na 220V, tak určitě nepůjde jednoduše předělat na měnič (=nabíječku) z 220V na 12V. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1310 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: út únor 03 2015, 16:28 Předmět:
no vzhladom na hmotnost , predpokladam ze to ma vnutri klasicke trafo. zapojenim jeho aktualneho sekundaru do siete dostanes na aktualnom primari nieco okolo 12V (treba skusit, premerat) nasledne usmernit a poriasit regulaciu na nabijanie. startovaci vozik z toho nespravis (40A je ubohy prud na startovanie, mozno max na pomoc polomrtvej baterke). daj fotky a vypni si CAPS LOCK
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32879 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út únor 03 2015, 16:40 Předmět:
Jestli to je to, co si myslím, tak by se vyplatilo to spíš prodat jako měnič a koupit si odpovídající nabíječku novou...
Ale fotky a pokud možno i vnitřku pod krytem hodně napoví... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
To bude mít beztak klasický trafo z 2X primár - jednou sekundár. Záleží, jak je měnič navržen. Pokud trafo vytáhne, nechá primáry v sérii a vyvedenýho středu si nebude všímat, možná půjde použít tohle trafo jako ZÁKLAD pro stavbu nabíječky.. Vytáhnout trafo a zbytku si nevšímat. Ale jak je řečeno výše - foto vnitřku napoví..
(primár bude v případě nabíječe strana 230V a sekundár ty dvě vinutí v sérii)
Dobrý večer,trafo je tam velké,primár má jištění 25A,jsou v něm dva obrovské chladiče a v nich v každém tři ks,?-zalisovaných diod paralelně;potom jedno menší trfo,z kterého je napájena nějaká řídící jednotka....Mám asi 10 snímků,které se mi nedaří vložit-nevím kde dělám chybu,nebo jsou moc velké(okolo 1MB).Dá se celé monstrum ovládat i dálkově,protože je na něm přepínač pro tuto funkci.Snímky by napověděly více.Jinak,nemyslel jsem"STARTOVACÍ VOZÍK",ale jako pomocný při startu,pokud je baterka slabá-připojit aby se rychle vzpamatovala-odpojit a startovat.Použil bych z toho součástky.Nebo vyměnit za pořádnou nabíječku,jak jste mi tady kdosi radil.Zatím děkuji.Muller
Zaslal: čt únor 05 2015, 17:44 Předmět:
Dej mi ty fotky do mailu nebo zavolej na Skype Ekkar_z_Bastlirny - ty fotky ti datově zmenším a ukážu, jak je sem vecpat...
Co s tím měničem podniknout potom následně můžem probrat zas tady. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt únor 05 2015, 18:37 Předmět:
Jestli teda má "zpětnovazební smyčku" tak dlouhou, jak reprezentuje interval jeho návštěv tady, tak si na další odpověď počkáme minimálně do zejtřka večera, možná spíš do soboty... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.