Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: st únor 04 2015, 13:58 Předmět:
Za socializmu sa predávala konzerva "šunka s vajcom".
Pozná niekto recept na jeho domácu výrobu? _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Založen: Mar 28, 2012 Příspěvky: 7958 Bydliště: Brno
Zaslal: st únor 04 2015, 14:07 Předmět:
A kdybys do šunkovaru naházel mimo masa i vařené vajco, tak by to šlo, ne? My teda dáváme vařená vajca do sekané, taky to není špatné. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: st únor 04 2015, 18:08 Předmět:
Do sekanej, do fašírky samozrejme. Ale to chutilo ako "zmixovaný" Ham and Eggs.
Napadlo ma rozmixovať údenú šunku a pridať do rztrepaných vajec (soľ, peper) a dať to do zaváraninovej fľaše a vložiť do rúry - či už v nádobe s vodou alebo samotne a zapiecť.
Len či niekto nepozná nejaký vyskúšaný recept. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne únor 22 2015, 16:57 Předmět:
Už ten recept ladím, musí se jít podobnou cestou jako u šunky, t.j. syrový pomletý maso + syrový vajíčka + koření + pasterizace. Šlo by to i v šunkovaru, ale já jsem to raději nacpal do umělých střívek 45mm. Ale jde to i v hrnku. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: pá březen 13 2015, 11:42 Předmět:
Rillettes aneb vepřové maso ve vlastní šťávě.
1 kg vepřového bůčku
1 kg krkovice nebo plecka
1 kg uzeného kolena nebo krkovice
4 cibule
200 g sádla (už vyškvařeného)
3 dcl suchého bílého vína
2 bobkové listy
pepř
sůl - jen velmi málo
Troubu rozehřejeme na 120°C.
Maso nakrájíme na velké kostky, neodstraňujeme ani kůži, ani kosti.
Všechno maso dáme do kastrolu, přidáme cibule, nakrájené na čtvrtky, bobkový list, zalijeme vínem a dvěma sklenkami horké vody. Opepříme, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme do trouby.
A teď nastává nejdůležitější pasáž – maso musí zůstat v troubě nejméně osm, lépe deset hodin. Každou hodinu se podíváme pod poklici, zamícháme. Po několika hodinách se maso začíná oddělovat od kostí.
Stále trpělivě mícháme. Odstraňujeme z kastrolu uvolněné kosti, které se oddělily od masa. Mícháme vidličkou. Po osmi až deseti hodinách je hotovo. Pořádně vybereme zbytky kostí a kůží, prostě vše co tam nepatří. Pečlivě rozmícháme vidličkou – maso pak tvoří krásná dlouhá vlákna.
Rozdělíme ještě horké do připravených vymytých sklenic, necháme vychladnout a umístíme do chladna.
Druhý den rozpustíme sádlo, zalijeme maso ve sklenicích a vrátíme do chladna. Takto zpracované nám vydrží v lednici několik týdnů.
My nedáváme uzené, místo něj přidáme krkovici nebo koleno. Zdálo se nám to moc navoněné po uzeném, chce to vyzkoušet. Nebojte se kůže, udělá pěkný sos. Neděláme to v troubě, ale v pomalém hrnci. Na menší výkon a také kolem osmi až deseti hodin. Prostě, až je to hotové. Sádlem, které jen tak tak tekoucí to polijeme hned, kdo má čekat do dalšího dne. To už peču chleba, chystám okurky a chuťové pohárky abych vyzkoušel novou várku.
Poznámka pro šťouraly, elektriky to při té teplotě moc nesežere. V pomalém hrnci je jí za cca 10,-Kč.
Osmahneme cibuli na oleji do sklovita. Poté přidáme nakrájenou slaninu nebo krkovici. Nakonec fazolky, osolíme a dusíme dokud nezměknou.
Rychlé, dobré a docela zdravé. Dá se to samozřejmě všelijak vylepšovat. _________________ Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře .
V Srbsku ma minule znami ponukli oskvarkami, volaju ich bonbony zo svine Aj ked maso nejem, trochu som ochutnal, aby sa neurazili, ale keby som vedel, ze ma potom dva tyzdne bude ukrutne boliet brucho, radsej by som ich urazil Netusim, co tam vsetko bolo, na SK mi z nich nikdy nic nebolo Takze po zhliadnuti toho obrazku dzemu zo svine radsej odporucam vsetkym cestovatelom do Srbska, nech si dvakrat rozmyslia, ci ho budu skusat, alebo tie bonbony
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt květen 07 2015, 21:15 Předmět:
To musíš zapíjet Rakií, když na to nejseš zvyklej...
Moje ex dělala po vepřovým se sodovkou taky kotrmelce v posteli, srovnalo ji jedno pivo. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt květen 07 2015, 21:27 Předmět:
PeteBurns
Až porostou houby, zkus houbové škvarky. To je teprve ta pravá dobrota. Po té se ti určitě nic ošlikvého nepřihodí. Tedy v případě, že víš co sbíráš. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.