Zdravím ve spolek,
nevím jestli je tohle správná kategorie, ale týká se obecně bílé techniky.
Jde mi o to, jak rozděláváte přístroje, které drží pohromadě šroubky s atypickou hlavičkou? Potřeboval bych aspoň konkrétně identifikovat název "trojúhelníkového" bitu / hlavičky šroubků, nebo ještě lépe poradit, kde se dá sehnat? Našel jsem akorát jednu jedinou sadu, ve které takový bit je, a to popsaný jako "trojúhelníkový šroubovák":
Poprvé jsem si poradil úpravou jednoho odepsaného šroubováku, ale teď to mám na stole zase a jiný rozměr. Kupovat celou sadu kvůli jednomu bitu, navíc o neznámých rozměrech, ale nehodlám. Hádám, že výrobci používají takové paskvily proto, aby se přístroje neopravovaly a prodávaly se pořád nové . Jak tento problém řešíte vy?
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9103 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: po leden 26 2015, 10:29 Předmět:
Sada bezpečnostních bitů je základ, tak jednu mám, ale trojúhelníkovej tam není. Nicméně se vyrábí i šroubky na který nic nestačí, třeba jeden na způsob cvrku na kole. Utáhnout jde, povolit už ne, protože to sklouzne.
Zaslal: po leden 26 2015, 10:48 Předmět:
Do pouze utahovatelného šroubku se buď řízne dremelkou drážka na normální šroubovák, nebo pokud je utopený, vyvrtá se do něj díra a do ní se zaklepne na konci kolodrátu nabroušený táhlý troj nebo čtyřboký jehlan, tím se šroub vyšroubuje, vyhodí a nahradí normálním křížovým Naštěstí ty šroubky nejsou kalené, to až někoho napadne, problém bude větší.
Trojúhelníkové šroubováky i nějaké bity v sadách mají v GMe, proklikej se tím. Třeba: http://www.gme.cz/sada-trojuhelnikovych-sroubovaku-proskit-sd-081f-p733-073
Taky mám sadu dlouhých bitů,stála cca 550Kč,ale ten trojůhelník tam taky není. Sousedovi jsem opravoval mixér tam byly tak jsem to brousil z ulomeného šroubováku.
Zaslal: po leden 26 2015, 11:25 Předmět:
To Zaky: kalené existují taky ale nejsou tak běžné. Některé firmy mohou dělat svoje zcela atypické hlavy šroubů, setkal jsem se s tím např. u italských elektronických vodovodních baterií a splachovadel. Byl to takový trojúhelníkovitý patvar že už to ani pořádně nedokážu popsat a od té doby jsem 20 let nic podobného neviděl.
Naposledy upravil Achab dne po leden 26 2015, 11:26, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: po leden 26 2015, 12:49 Předmět:
Do zveráku šupnem starý skrutkovač a flexou mám trojuholník za minútu hotový. Bežne sa k niektorým bezpečnostným skrutkám klasickým bitom nedostanem do hĺbky.
Samo, že sú aj také predĺžené. Len či sa to oplatí kôli jednej dvom špecialitkám
Zaslal: po leden 26 2015, 13:02 Předmět:
Trojuhelnik se dobre dela ze stareho imbusu. Kdysi jsem tak nahrazoval torxy, kdyz se objevila velikost, kterou jsem nemel. Jen je potreba myslet na to, ze se ty hrany musi zakulatit.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po leden 26 2015, 15:01 Předmět:
To je stejná zhovadělost jako šrouby, co mají ve středu trn a bity musí mít vrtání. Jak to vidím, hned trn pomocí ocelový jehly ihned urážím. Naposled mě vytočil čtvercovej nebo pětiůhelníkovej inbus na volejový vaně Pažouta 405.
Jirka
Zaslal: po leden 26 2015, 17:11 Předmět:
rnbw napsal(a):
To nie je trojuholnik, ale 3-cipa hviezda.
trojuholnik, trojcipa hviezda - aky je tam rozdiel? ja som s tym naposledy opravoval ponorne cerpadlo, kde boli takeho divoke skrutky. _________________ No vidis, a tak si sa bal
- trojuhleník je označený "TA", trojcípá hvězda je "Tri-wing" (TW), pak jsou podobné ještě TP3 (trojuhleník z kulatýma stěnama) a "Tri-point", popřípadě ješte "Tri-groove" , "Opsit" a "Trigram", ale to už v tom začíná být docela zmatek...
Samozřejmě, že se dá vždycky vymyslet něco horšího .
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.