Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3530 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: po listopad 11 2013, 19:05 Předmět:
V podstatě ano, jenom tisknu na letáky, žehličku po tom nešoupu (hrozí sesmeknutí a rozmazání), ale pouze jí přitlačuju a ve finále použiju gumový váleček. Po schladnutí namočím do vody ožmoulám papír a dočistím kartáčkem na zuby. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3530 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: po listopad 11 2013, 19:39 Předmět:
Jo, z reklam co se házejí do schránek. _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: po listopad 11 2013, 22:29 Předmět:
Eleman píše: ...tisknu na letáky, žehličku po tom nešoupu ...
Teda ja tlačím na lesklé listy katalógov, žehličku iba pritláčam.
Chce to cvik - radšej teplejšia žehlička a kratší čas, než vlažná žehlička a dlhý čas. Ale to chce "Vyskúšať" a osvojiť si techniku.
Robil som aj obojstranné s tenkými spojmi a s úspechom .... _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zaslal: čt listopad 14 2013, 11:07 Předmět:
Šlo. _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Používám upravený laminátor, předlohy tisknu na podkladový papír pro folie který v reklamních studijích vyhazují. Výsledek je pro moji potřebu víc než dobrý.
Po zkušenostech s žehličkou (Letěla po pár pokusech z okna),jsem přešel k laminátoru,ale tam byl problém s malou teplotou,nakonec se mě do rukou dostala vyřazená laserovká a jak jsem ji rozdělal a uviděl ty dva válce hned bylo jasné k čemu poslouží.Nahřáté za minutu,4x projet,odmočit a tišták jak víno.
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4564 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: pá listopad 15 2013, 23:01 Předmět:
U laminatoru stačí vyměnit termostat za jiný. Dal jsem do něj tenhle na 200°C a stačí dva průchody a zapečení je perfekní. Po prvním vyzkoušení bylo jasné, že žehličku už nikdy. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Ja to taky s laminatorem zkousel, ale asi jsem mel nejaky spatny model nebo co, guma z valcu pri zvysene teplote olezla
Mam nekolik takovych valcu z oranzove gumove hmoty z laserovych kopirek, mate predstavu jakou teplotu vydrzi? Nejaky laminator bych si z nich spichnul.
Zaslal: pá listopad 15 2013, 23:38 Předmět:
Nevím jak jinde, ale u nás v zastávárně je prodávali za 50,-Kč a ještě jsem si mohl vybrat model. Bylo to asi z nějaké firmy a válce jim už asi nestačily na fólii. Ovšem desky tím projedou bez problémů. Takže na pokusy to bylo skoro zadarmo. A válce zatím drží, ale je pravda, že na tom nejedu sériovou výrobu.
Možná by stačil termostat i na menší teplotu. Jde jen o to, někde zjistit kolik toner potřebuje na spolehlivé zapečení. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
200 stupňů je moc, udělal jsem si jednoduchou regulaci teploty, na toner který používám stačilo cca 180 stupňů, desku nejprve projedu 3x laminátorem bez předlohy a potom přilepím předlohu a ještě 3x projedu.
Zaslal: so listopad 16 2013, 12:35 Předmět:
Podle čeho soudíš, že 200°C je moc? Ale nejspíš to bude různé podle výrobce. Ideální by bylo vědět, kolik který toner od jakého výrobce potřebuje. Asi by se to dalo zjistit ze servisních manálů, ale já vycházel +- z nastavení žehličky.
S horkou deskou se špatně manipuluje a musíš se s předlohou trefit napoprvé, toner se na horkou začíná lepit a jak je předloha špatně je potřeba začít znovu. Ale možná jseš šikovnější. Já projíždím studenou rovnou s předlohou, mám jí o kousek větší, přehrnu jí na druhou stranu a jistím jí proužkem izolepy. A tou přehrnutou stranou zakládám do laminovačky, takže spadnout ani sesunout se nemůže. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.