Založen: Jul 16, 2007 Příspěvky: 4253 Bydliště: u HK
Zaslal: st leden 23 2013, 8:56 Předmět:
asi tak bývalému rumu se říká tuzemák, tak se pomazánkovému máslu bude říkat pomazánkové. Sice to jitří bývalé vzpomínky , ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží. Dříve u nás byly propracované normy a jakosti, dnes si člověk nemůže být jist co si koupil dokud neokusí. Tak že já vím a budu vědět co je tuzemák i pomazánkové a nemám s tím problém.
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18692 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: st leden 23 2013, 9:14 Předmět:
Ale mně by nevadila ta změna , ale mechanizmus k ní . Stejně zatím dochází k znekvalitnění snad všeho s původní značkou , tak je snad i lepší tomu vzniklému bordelu jiné jméno dát .
Já to pomazánkové máslo občas kupuji v TESCu. A někdy sáhnu po tom co se prodává pod značkou TESCO. A v sousedním regálu je kelímek skoro stejný, akorát na něm není napsáno "pomazánkové máslo", ale "pomazánkový krém". A tam už máslo není, je tam místo toho cosi rostlinného. Slavná C. & K. Evropská ůnyje mne naučila studovat složení potraviny než si ji dám do vozíku.
V jednom obchodu mají na nákupních vozících lupy, aby kupující mohli přečíst miniaturní písmenka co jsou na obalech zboží. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: st leden 23 2013, 11:40 Předmět:
Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné? To čo sa u nás predáva s podobným názvom je totiž forma pokrmového tuku a s maslom nemá nič spoločné. Je to iba zavádzanie spotrebiteľa a budí v ňom domienku, že kupuje mliečny-maslový výrobok. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: st leden 23 2013, 15:16 Předmět:
Pomazánkový máslo, i když máslo neobsahuje, díky čemuž je název trochu zavádějící, je původní název, není důvod ho měnit, alespoň ne takovej, jako třeba u uzenin, co udírnu nikdy neviděly (namísto toho se koupaly v jakýsi pochybný lázni, jíž se říká kouřový aroma), jako třeba u "sýrů" z rostlinných tuků, stejně tak bych zakázal názvy úsporná žárovka, LED TV, LED žárovka, udávání výstupního výkonu podle PMPO a další.
Založen: Sep 19, 2007 Příspěvky: 3698 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 23 2013, 16:52 Předmět:
bu2520 napsal(a):
ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží...
To já taky, ale tohle srovnání trochu kulhá. Zatímco se špekáček se sójou, kůžemi, dextrózou a ledem snaží tvářit jako pravý a je to hnus, tak pomazánkové "máslo" se jako pravé máslo tvářit nesnaží a není to ani jeho levná náhražka. Je to celkem kvalitní jiný výrobek, pouze s podobným jménem.
Založen: Apr 13, 2005 Příspěvky: 715 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 23 2013, 19:49 Předmět:
Šípkový čaj taky nemá nic společného s čajovníkem, pampeliškový med nikdy nebyl v úlu a, dámy prominou, větrové bonbony přeci nezpůsobují meteorismus. Tak proč vadí pomazánkové máslo?
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: st leden 23 2013, 23:31 Předmět:
Pé třicet dva: Tobě gůgl nefunguje? Třeba tenhle recept vypadá pěkně
A když se to povede, tady je recept od mýho kamaráda na utopence (jeho slovy):
Nálev:
1 litr vody
1 litr octa
smíchat, dát vařit, přidat pepř celý černý (20ks), nové koření (10ks), bobkový list (5ks), malinko tymiánu.
Vařit max 1 minutu. Nechat schladit, když to leješ do utopenců musí to být absolutně studený!!
Na 2 5l sklenice potřebuješ asi 12 špekáčků (kvalitní od řezníka, ne papírový z Kauflandu za 30 Kč kilo), nakrájet na osminy.
3-4 cibule nakrájet na půlkolečka
sklenici kysaného zelí (pokud možno domácí, hodně to ovlivní chuť)
chilli papričky
No a pak už jen do sklenic vkládáš jednotlivé ingredience a zaleješ nálevem (STUDENÝM!!), zavřeš sklenice a dáš na 2 týdny do lednice.
Po 2 týdnech to sežereš.
Pouze dodám, že za 15 minut jsme v šesti sežrali 2 pětilitrový sklenice, jak to bylo dobrý! _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Založen: Jul 16, 2007 Příspěvky: 4253 Bydliště: u HK
Zaslal: čt leden 24 2013, 6:56 Předmět:
jen bych doplnil pro zjemnění dát do nálevu tři lžíce oleje a svařit s nálevem cibulku na kroužky , špekáčky jen naříznu a do řezu máznu hořčici trošku pepře kroužek cibule z nálevu a proužek sterilované kápie
Jo a to hlavní nezapomenout špekáčky důkladně oloupat
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18692 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: čt leden 24 2013, 8:00 Předmět:
Dělám to podobně jako ty , ale bez oleje , BU2520 , je jen problém vydržet tu dobu , až už sou ! Stále plánuji to odříkání dle mtajovského , který nyní zkouší lidi na svarforu . To má možná z toho .
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.