Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Gumové závěsy repro - ošetřit silikonem nebo glycerinem?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jimmi2



Založen: Jan 04, 2010
Příspěvky: 1180
Bydliště: Praha, Teplice

PříspěvekZaslal: čt červenec 12 2012, 12:40    Předmět: Citovat

mmjuz napsal(a):
...ty skutečně tak po dvaceti letech hraní ( zvláště pokud je někdo provozoval jinak, než bylo výrobcem doporučeno ) občas jaksi přicházeli o závěs membrány...

Tahle zmínka byla v nějaké tehdejší technické poradně někdy z půlky osmdesátých a mělo se určitě jednat o gumu, nikoli molitan. A měla to snad být v té době poměrně novinka. Takže se bude asi jednat o jiný typ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martinekk



Založen: Feb 05, 2008
Příspěvky: 87

PříspěvekZaslal: čt červenec 12 2012, 13:03    Předmět: Citovat

Na závesy iné ako gumové by som nič nepatlal, taká tá pena aká sa používa dnes tento proces nevydrží, a tie Videotony pravdepodobne tiež nie. Ostatne, to som aj v článku písal.
A preto ešte raz, ošetrovať len staré Tesly s gumovými závesmi, nie nové TVM ani nič s penovým závesom.

Jimmi2, rezonančná frekvencia je popísaná v dobových katalógoch, a najdeš to aj na nete, trebárs aj na tej Repromanii. Pokiaľ ju ale nevieš u reproduktoru reálne zmerať či túto frekvenciu aj reálne má, tak Ti to je k ničomu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
matora



Založen: Oct 22, 2012
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po říjen 22 2012, 8:25    Předmět: Citovat

Já si myslím že když se už ve výrobě závěs (mluvím o gumovém závěsu žádná pěna papír nebo textilní závěs) napouštěl glycerinem tak není blbostí ho tím po letech znovu ošetřit Wink (či silikonovým olejem který mi ale nebyl doporučován) ... Každopádně nikomu nehodlám nic vyvracet Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: po říjen 22 2012, 8:38    Předmět: Citovat

matora napsal(a):
Já si myslím že když se už ve výrobě závěs (mluvím o gumovém závěsu žádná pěna papír nebo textilní závěs) napouštěl glycerinem tak není blbostí ho tím po letech znovu ošetřit


dej sem odkaz, kde je to popsáno, že při výrobě se to takhle provádělo . . .
já to nikde nenašel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jimmi2



Založen: Jan 04, 2010
Příspěvky: 1180
Bydliště: Praha, Teplice

PříspěvekZaslal: so listopad 17 2012, 13:52    Předmět: Citovat

matora napsal(a):
Já si myslím že když se už ve výrobě závěs (mluvím o gumovém závěsu žádná pěna papír nebo textilní závěs) napouštěl glycerinem tak není blbostí ho tím po letech znovu ošetřit.

Můžete to prosím někdo potvrdit či vyvrátit.....? Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
frantajetel11



Založen: Nov 13, 2008
Příspěvky: 1922
Bydliště: Kladno

PříspěvekZaslal: so listopad 17 2012, 23:05    Předmět: Citovat

Já teda nevim, ale asi bych to nedělal. Guma po natření glycerinem bobtná a měkne. A pak se na ní taky dobře chytá prach.

OT: Jednou jsem ještě u Š hundrdky natřel gumy okolo dveří glycerinem (protože netěsnily). Potom sice těsnily výborně, ale musel jsem doštelovat všechny panty a zámky, páč nešly zavřít jinak, než hodně hrubou silou Laughing
Od tý doby nemám rád glycerin Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
helios



Založen: Aug 08, 2007
Příspěvky: 2914
Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.

PříspěvekZaslal: ne listopad 18 2012, 2:03    Předmět: Citovat

Ak sa chcete presvedčiť, či výrobca namazal gumu glycerínom, stačí ju predsa olíznuť. Ak to bude mať sladkú príchuť, glycerín tam bude... Idea
_________________
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Thales



Založen: Nov 26, 2006
Příspěvky: 1163
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 8:09    Předmět: Citovat

ok1hga napsal(a):

Starý reprák, ikdyž ho napajcuješ nějakou srágorou, bude stále starý reprák !

Mám takový jemný velký štětec a celá věc spočívá v tom, že vymetu ze všech záhybů prach a různé smetí co se tam za léta může nachytat(může to někdy způsobovat zkreslení reprodukce).

Jsou sice odborníci co doporučují membrány natírat tuší a závěsy vším možným, ale stáří repráků to nijak nesníží !!! Pouze to na oko vypadá lépe, ale na ucho je změna buď nepodstatná, nebo někdy i k horšímu !

. . . může te se mnou nesouhlasit,
ale to je asi tak všechno,
co proti tomu můžete dělat . . .


Můžeme - měřit a poslouchat. Obojí hovoří jasně ve prospěch regenerace závěsu. Můžeš proti tomu dělat co chceš ale fakta nezměníš.


ok1hga napsal(a):

ono to s tím měřením není zase tak žhavé . . .
citace:"Keďže mi začal robiť problémy softvér, tak nemôžem zmerať TS parametre po úprave. Jediné čo sa mi podarilo zistiť je rezonancia, a tá je 18,35Hz, čo je perfektná hodnota."

to, že se mu snížil rezonanční kmitočet, je sice hezké(zvětšila se váha membrány), ale kam se posunulo "Ts" radši ani nezměřil a vymluvil se na chybu SW !!!!

Nikdo mi nevymluví, že starý reprák stále zůstane starým reprákem . . .


To že někdo neumí měřit není důvod proč zpochybňovat měření obecně. Kolik mnou osobně provedených měření (která mám) by tě přesvědčilo? Stačí ti jen desítky a nebo stovky?

Rezonanční kmitočet se nesnížil vlivem zvýšení hmotnosti nýbrž kvůli snížení tuhosti (zvýšení poddajnosti). Jak víme guma časem stárne a tuhne. Se změnou tuhosti uložení se změní i drtivá většina ostatních parametrů protože všechny TS parametry reproduktory jsou mezi sebou provázány - Qms, Cms, Vas, BL, citlivost a řada dalších, které jsou pro fungování reproduktoru samotného, natož pak pro soustavu reproduktor-ozvučnice velice podstatné. A protože se jedná o poměrně citlivou soustavu tak i tak prostým zásahem jako je změna tuhosti uložení kmitacího systému můžeme dosáhnout dobře slyšitelné (i měřitelné) změny chování celku. Musí se ale vědět jak na to - jen prosté popatlání olejem nebo Regumem tomu určitě nijak podstatně nepomůže. Proces je nutno dodržet jako celek včetně správného časování.


starecd napsal(a):
Kup regum a máš to 100%.


Jen samotný Regum nepomáhá.


mirosne napsal(a):
Určite by som to nerobil silikónom,lebo ten časom leptá gumu.Ja som to robil prípravkom,ktorý používam na prístrojovku v aute.(neobsahuje silikónový olej)


Nevím jakou gumu silikonový olej leptá ale tu velice kvalitní, kterou Tesla používala, zcela jistě neleptá. To jsou mé letité zkušenosti jakožto spoluautora postupu. Martin jako první realizoval základ (já na to neměl odvahu i když mě to také napadlo) a já to pak vylepšil.


ok1hga napsal(a):

nevím jak ty, ale měl jsem možnost tenkrát (asi před 35 léty) poslouchat
tehdejší techniku a nijak zvlášť se mi to nelíbilo . . . (ARS820, ARS840, ARS850 a ARS944) a zvláště hnusný zvuk měly bedýnky "DIXI", to se skoro nedalo poslouchat . . .


Za to nemohou reproduktory ale jejich nevhodná aplikace = špatná konstrukce kde byly použity. Obvzláště se to týká těch beden DiXi kteréžto byly prvním (a zcela zpackaným) pokusem Tesly o domácí HiFi soustavy. Je to paradox protože v bednách byly použity vždy kvalitní basáky a v některých modelech (DiXi byla celá řada - nikoliv jediný model) i relativně (!) kvalitní střeďáky. Bedny jako celek však byly z mnoha hledisek zpackané všechny modely do jednoho.
ARS820 je základní dvoupásmo, které ač kompromisní má hlavu a patu. Pořád se však jedná o základní model. ARS840 hrají v rámci možností a jsou-li v dobrém stavu a řádně nakrmené příjemně. Také jsou tam z dnešního hlediska určité kompromisy ale tehdy se jednalo o velice povedenou soustavu s kompromisy na správném místě. ARS850 je větší bráška ARS840, kdysi top model. Hlavní devizou by mělo být hlavně basové pásmo. Je tam výborný basák, ale bohužel nevhodně použitý jak jim ty kompromisy přerostly přes hlavu. Výsledkem je poněkud lenivý zvuk na vyšších basech. Obě bedny jsou značně citlivé na to čím se krmí, zvláště to platí pro ARS850 která k sobě potřebuje něco opravdu kvalitního. ARS944 hraje příjemně i když mnoho basů neposkytuje. S novou moderně laděnou výhybkou a doplněno subem by to mohl být velice zajímavý kandidát i dnes.


ok1hga napsal(a):

Můj názor je takový, že pokud byl reprák mírně hrán a dobře skladován,
žádnou "renovaci" nepotřebuje !
Maximálně vyčištění . . .
a nějaké alchymistické orgie jsou úplně zbytečné.

stačí ti to jako odpověď?


Nestačí - tvůj názor je zcela chybný a nemáš ho jak doložit. Já své tvrzení doložit mohu. Ale to je tvůj problém, já to u tebe doma poslouchat nemusím Wink



Jimmi2 napsal(a):
Myslím, že právě ty moje ARS 1034 se hodnotily docela kladně. A ještě dnes hrají velice dobře. I když.... pokud si uvědomím, že by v přepočtu dneska stály tak třicet táců (tehdy 1620,-/kus), asi bych hned byl o několik tříd výše Cool


ARS1034 sice patřily jakoby k tomu lepšímu, co z Tesly vylezlo, přesto mám k této konstrukci mnoho podstatných výhrad. Prostě nemohu z dnešního hlediska prohlásit že je kvalitní, dala by se značně vylepšit.

Jimmi2 napsal(a):

Kde má být napsaná ta rezonanční frekvence? Já jsem k tomu dostal naměřené charakteristiky frekvenční a směrové (což už dneska hned tak k něčemu nedostanete) a podle toho také nevypadalo tak zle. Horší byla samozřejmě udávaná citlivost, tedy vyšší nároky na výkon zesilovače.


Rezonanční frekvence byla udávána u jednotlivých reproduktorů které byly v reproduktorové soustavě použity, nikoliv u soustavy jako celku.

Ke kvalitním soustavám seriozních výrobců



mmjuz napsal(a):
Jestli těmi maďarskými repro myslíš poměrně slavné 8´´ basáčky HA 20 10KS s robustním litým košem a děleným obřím magnetem, osazované do Hi Fi beden někdy na sklonku 70.let, tak ty skutečně tak po dvaceti letech hraní ( zvláště pokud je někdo provozoval jinak, než bylo výrobcem doporučeno ) občas jaksi přicházeli o závěs membrány. Ovšem ten nebyl z gumy, leč z nějakého lisovaného molitanu. Zvláštní bylo, že pokud je někdo chtěl vyměnit za podobné výrobky od Tesly, tak to nikdy nehrálo. Tesly totiž měly tak min. o 6dB nižší citlivost. Já je mám v dva a půl pásmech Videoton D 402 E v původním stavu už více jak třicet let a pořád hrají bezkonkurenčně. V životě by mě nikdo nedonutil na ně chcát nějaký olej, či jinou tekutinu.



Ne tam se jednalo o zcela jiný problém. Závěs nebyl vyroben z kvalitní gumy ale z jakéhosi pěnového šmejdu který byl dlouhodobě časově nestabilní, degeneroval a rozpadal se. Speciálně to platilo pokud na ten materiál mělo přístup světlo (hlavně uV složka). Nejde tomu nijak pomoci, jedině vyměnit. Nemusí se měnit celý reproduktor, stačí závěs. Dneska není problém vyrobit pěnový závěs s dostatečně stabilního materiálu a oprava není drahá.

To že tio to po výměně za Teslu nikdy nehrálo se nediv. každý reproduktor k sobě potřebuje optimální ozvučnici a k soustavě reproduktor-ozvučnice se pak ladí výhybka. jak myslíš že by asi jezdila Fabie bez úprav kdyby ses tam pokusil narvat motor z kamionu? Moc dobře asi ne co?

Mimochodem Videoton D 402 E jsou dost otřesné bedny mám-li je hodnotit jako celek. Tehdy natož dnes i kdyby byly v super stavu. Aby to hrálo alespoň trochu rozumně musely by se totálně převorat. Ty výškáče v tom nejsou úplně marné, basáky po opravě se také celkem dají ale celá ta koncepce je špatně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 8:40    Předmět: Citovat

Thales napsal(a):
ok1hga napsal(a):

Můj názor je takový, že pokud byl reprák mírně hrán a dobře skladován,
žádnou "renovaci" nepotřebuje !
Maximálně vyčištění . . .
a nějaké alchymistické orgie jsou úplně zbytečné.

stačí ti to jako odpověď?


Nestačí - tvůj názor je zcela chybný a nemáš ho jak doložit. Já své tvrzení doložit mohu. Ale to je tvůj problém, já to u tebe doma poslouchat nemusím


rozmýšlel jsem, zda na tebe vůbec nějak reagovat . . .

tak asi takhle, pokud budu chtít hrát doma na super HiFi zařízení, koupím si tomu odpovídající komponenty.
Pokud budu chtít mít doma historické zařízení v orinálním stavu a s patinou odpovídající stáří konstrukce, nebudu na to sahat a maximálně to vyčistím . . .

všechno ostatní jsou neukojené pocity několika jedinců . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Thales



Založen: Nov 26, 2006
Příspěvky: 1163
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 9:08    Předmět: Citovat

No a někdo chce mít doma staré zařízení (z libovolného důvodu) ale chce aby bylo v maximální možné kondici a podávalo tomu odpovídající výsledky. Přeci jen i starší auto poslouží dobře pokud se o něj alespoň trochu staráš a nekašleš na něj natolik, že se ti rozpadne pod rukama. A to se auto opotřebovává zatím co na reproduktorech pokud jsou provozovány rozumně se nemá co opotřebit. Jen zatuhnout ten závěs.

Mimochodem když se bavíme o tom stáří - Teslácké basáky vyrobené ve druhé polovině 60. let až do konce 70. let hrají podstatně lépe než ty vyrobené TVM v roce 2009 (jsou-li v dobrém stavu). Opět je to doložitelné nejen poslechem ale i měřením Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 9:29    Předmět: Citovat

Thales napsal(a):
zatím co na reproduktorech pokud jsou provozovány rozumně se nemá co opotřebit. Jen zatuhnout ten závěs.

Mimochodem když se bavíme o tom stáří - Teslácké basáky vyrobené ve druhé polovině 60. let až do konce 70. let hrají podstatně lépe než ty vyrobené TVM v roce 2009 (jsou-li v dobrém stavu)


co dodat, vdyť jsi napsal to samé co já . . .
jen s tím rozdílem, že ty chceš pořád "něco patlat na závěs" . . .

v současné době v dílně poslouchám repráčky s ARN567 z první poloviny sedmdesátých let a hrají opravdu dobře.
(jsou pouze vyčištěné . . .)
Před časem jsem dostal do ruky podobné bedýnky, ale s ARN5604 z konce osmdesátých let a byla to hrůza . . . a jsem přesvědčen že jakýmkoliv "pajcováním" z něj ARN567 prostě neudělám, jednoduše je to jiný reprák . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Thales



Založen: Nov 26, 2006
Příspěvky: 1163
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 10:31    Předmět: Citovat

Já jsem psal že se nemají jak opotřebit, nikoliv změnit parametry k horšímu. To je však snadné napravit jednoduchou procedurou kteropu nedokážeš pochopit. Tak to zkusíme jinak OK?

1.) Co nechápeš na tom že guma po 40 letech je tužší než když byla nová?

2.) Co nechápeš na tom že na tuhosti závěsu záleží provozní parametry reproduktoru?

ARN56x, ARN560x, ARN561x, ARN568x a ARN188 je v zásadě pořád ten samý reproduktor jen s postupně aplikovanými různými úpravami jak šly chronologicky za sebou. Proč nehrají stejně? To je jednoduché - první verze ARN560x oproti 56x se lišila v zásadě pouze materiálem membrány (ten v tomto případě nenapáchal zas tak dramatických škod) a HLAVNĚ vlastnostmi uložení kmitacího systému, což je shodou okolností to o čem tu byla řeč že? Smile Je použit tužší a těžší gumový závěs z trochu jiného materiálu a středička s trochu jinou geometrií. Nicméně první verze byly ještě stále poslouchatelné. Domrvili to zásadně až později s příchodem verzí s černým košem, kdy to znova celé předělali (tentokrát dramaticky k horšímu) zcela obrazek_cenzuraí tuhou středičkou (úplně jiný materiál a úplně jiná geometrie) a ještě tužším závěsem z ještě jiného materiálu gumy a dále to "vylepšili" velikým vrchlíkem. To vše ve jménu zatížitelnosti, blbuvzdornosti a designu. Tyto reproduktory se dají aplikovat do třípásma, ale ve dvoupásmu podávají špatné výsledky i s novými nízkodělitelnými výškáči, natož s těmi původními které se tak nízko tahat nedají. Krom toho tehdy nebylo ve zvyku dělit tak strmě jako dnes. Pak nějakého magora napadlo to celé zabít těžkou cívkou na hliníkovém formeru (hliník je těžší než papír) a poslední ranou do rakve to vylo celé polít tím obrazek_cenzuraím lakem a eventuálně otočit vrchlík vzhůru nohama.
Já vím že to někteří zahraniční výrobci také dělají, ale ti lepší to mají alespoň přizpůsobené i z hlediska pohonu a jiných částí konstrukce, Ty novější Tesly a TVM bohužel ne. Ty staré basáky byly vyvážené. těžily z toho že měli pohon tak akorát (byť nelineární) a na něj byl naroubovaný dosti lehký a poddajně uložený kmitací systém. Horní závěs byl navržený přesně tak akorát aby to stačilo a středička jen vedla zlehka kmitací systém v mezeře a až do značných výchylek do toho nijak nekecala. provozní bezpečnost byla zajištěna normální (tj. nikoliv obrazek_cenzuraí) obsluhou. Ty novější verze to je jak odtahat veškerý materiál na stavbu v osobáku. Jde to - nějak, optimální to však nebude.

Takže odpověď na tvou otázku je že ošetřením závěsu z ARN560x ARN56x neuděláš nikdy, ale pokud máš nějakou hodně starou verzi tak se tomu můžeš poměrně slušně přiblížit. Novějším verzím to sice také jasně pomůže, ale ne tak dramaticky jako ARN56x a starším verzím 560x. Stále se však jistě vyplatí a to i když byly reproduktory provozovány v dobrých podmínkách. Teprve u nových verzí (vyrobených kolem poloviny 90. let a novějších) je účinek jen slabý. Silnější je pouze pokud reproduktor pracoval v nedobrých podmínkách a závěs stárl a tuhl rychleji. Tam je pak otázka jestli se to vyplatí, chce to posuzovat kus od kusu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 11:00    Předmět: Citovat

Thales napsal(a):
Já jsem psal že se nemají jak opotřebit, nikoliv změnit parametry k horšímu. To je však snadné napravit jednoduchou procedurou kteropu nedokážeš pochopit. Tak to zkusíme jinak OK?

1.) Co nechápeš na tom že guma po 40 letech je tužší než když byla nová?

2.) Co nechápeš na tom že na tuhosti závěsu záleží provozní parametry reproduktoru?


nerozčiluj se . . . ty věci co popisuješ v tvém příspěvku, samozřejmě vím . . .

. . . a co ty nechápeš na mém názoru, že to dělat nebudu a nedoporučuji to ani jiným ?

říkám to proto, že ty a tobě podobní nadšenci mají zkušenosti a měření
a čas si stím pohrát . . . tobě to bude fungovat a možná to skutečně bude lépe hrát . . .

ale je kopec různých "joudů", kterým něco doporučíš a oni si dodrbou,
do té doby, ještě zachovalý reprák . . .
a hádej koho začnou pomlouvat ?
mě, né. Ale tebe !
Tak si to přeber . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Thales



Založen: Nov 26, 2006
Příspěvky: 1163
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 16:11    Předmět: Citovat

Víš kdybys to napsal takto už na začátku tak by žádný problém nevznikl, protože v tom máš samozřejmě pravdu. Skutečně lidé jsou schopní i přes varování schopni se vrhnout po hlavě do něčeho, čemu nerozumí a (nebo) na to nemají. Výsledky pak mohou být skutečně tragické. Těm rozumnějším, kteří jsou schopni si toto přiznat (to není žádná ostuda) a přesto to chtějí mít perfektní nabízím v omezené míře (není to pro mě živnost - dělám to ve svém volném čase) že jim toto ošetření provedu včetně vstupního a výstupního měření (budou-li si toto přát). Pokud je reproduktor samostatný pak mohu vzhledem ke změřeným parametrům i odsimulovat optimální ozvučnici.

Problém je v tom že ty si od začátku psal ve smyslu že ten proces je blbost, která nemůže fungovat, proto bys to nikdy nedělal a proto to nikomu nedoporučuješ. Nedoporučovat to sám za sebe klidně můžeš, ale to že to nefunguje jsem měl opodstatněnou potřebu vyvrátit. Prosím tedy už toto netvrď. To je jako tvrdit že celá chirurgie je špatně protože si v TV viděl jak na ulici někoho ubodali nožem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12088
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: pá listopad 30 2012, 17:12    Předmět: Citovat

Thales napsal(a):
Problém je v tom že ty si od začátku psal ve smyslu že ten proces je blbost, která nemůže fungovat, proto bys to nikdy nedělal a proto to nikomu nedoporučuješ.


jestli jsi to takhle pochopil je špatné,
ale nic takového jsem do žádného příspěvku nenapsal.
a důvody jsou zcela jiné . . .

ty jsi ale nastartoval a začal jsi mi vysvětlovat základní věci . . .
tvůj názor znám a nehodlám ti ho vymlouvat, ani jakkoliv dehonestovat.

ale doporučovat ten návod opravdu nemůžu . . .
"Martinekk" taky nastartoval, ikdyž vlastně neměl proč,
pouze jsem použil jeho vlastní slova z jiného webu . . .
nic jsem si nevymyslel, jen jsem citoval a citáty komentoval . . . nic víc a nic míň .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.20 sekund