Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8100 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: ne březen 27 2005, 18:49 Předmět: vertikál s TDA 8356
Už dvakrát se mi vrátila po pár měsících OVP CTV 218 s vadným vertikálem TDA 8356+ napájecí odpory. Nebyly nějaké úpravy vertikálu (někde ano ale nevím teď u čeho) nebo nevíte proč to kape?
Zaslal: ne březen 27 2005, 21:41 Předmět:
Vypadá to na přetížený IO, sedí ti napájecí U, zkus vyměnit elyty a usm. diodu. Jednou jsem měl stejný problém u ELEKTY a vyřešil jsem to přidáním dalšího chladiče.
Zaslal: po březen 28 2005, 8:18 Předmět:
No teď už budu muset laborovat, v úterý si vezmu v práci dokumentaci a uvidíme, elyty už jsem měnil když to bylo podruhý a chladič vypadá poměrně dost dimenzovanej ale vím že vyšla k nějakýmu typu nějaká úprava právě vertikálu ale nemůžu to najít. Ono to kaplo vlastně už 3x, poprvé když to přivezli a 2x se to vrátilo ale chodilo to vždy tak 3měsíce až půl roku
Zaslal: po březen 28 2005, 11:42 Předmět: OVP
Pokud si dobře pamatuju,tak ta ůprava vertikálu se dělala jen kvůli blikání bílé.Ale jestli chceš,tak to najdu.Ale osobně si myslím,že to bude Ucc.Takže souhlasím s jezevcem.
V kazdom pripade treba dat do cesty vychylovaciek tkz TLMIC pozostavajuci z dvoch odporou diod a cievok da sa zohnat aj origos aj vyrobit priamo na vychylovackach
Chtělo by to osciloskop,ale pokud nemáš,tak se podívej na diodu mezi vývodem 6,3 a vývodem 9,3 a vývodem 6,7 tam bývá zkrat na diodách.Ty diody z VN trafa musí být na vývod 3 BA158 a na vývod 6 BA159,cokoliv jsem dal jiného odešel IO.POZOR,je tam ZD 51V a ta by to měla podržet i při špičce,může být vadná a při kolizi nepodrží.Špice taky hlídají kondensátory 100nF za ochranným odporem v napájecích větvích,taky bývají vadné.No a poslední možnost,závit na vychylovacích cívkách,popř.přeskočí výboj z hrdla do cívek vychýlení,taky jsem už měl.Nic jiného tam už není,co by to mohlo způsobovat.Chce to opravdu osciloskop.
jo ty diody jsou hrozný mrchy nejhorší je že se proráží zřejmě až pod napětí moje rada tudiž je abys je vyměnil už se my stalo že jsem tu diodu vyletoval a po měření byla dobrá a prorážela se pod napětí může to být klidně ten důvod proč ti odchází IO
Zaslal: po duben 11 2005, 18:37 Předmět:
Tak hoši, vyměnil jsem IO, všechny diody (4) 1N4148, zeneru 51V, všechny blokasy M1, elyty jsou nový o minula, integráč pěkně namazl aby chladil, srážecí R 27Ohm je raději 33Ohm, tak když se tady nějakej čas neobjevím, vzal jsem pistoli a šel se do rybníka oběsit.
Zdravím.
Tiez riesim problem s 8356 a uz som ich odpalil 4, vzdy po nejakom case. Niekedy 2 dni , niekedy 5 tyzdnov. Vzdy odyde pri spustani TV. Vymenil som uz 1N4148 premeral kondiky okolo neho a nic tam nie je,ale obvod zase odisiel. No ked som premeriaval zenerku 51V ,tak som prisiel na to , ze sa nejak trochu zmenila. Uz som aj R167 27OHM , zvysil na nejakych 60OHM a nepomohlo.Este uvazujem nad vykonnejsiou zenerkou. Na 8356 vzdy vyskratuje 6 a 7 vyvod.Uvazujem nad kompletnou vymenou vsetkych suciastok v okoli TDA8356,aj ked podla merania su dobre
Zaslal: út květen 17 2005, 19:25 Předmět:
Tak pánové, po čtvrté výměně IO a všech sočástí okolo to vydrželo 6 týdnů (nyní už snad VC??) ale to snad pro příště. Problém jsem vyřešil vrácením peněz za opravu a neopravený TV
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.