Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DT-9989 multimetr a osciloskop z GM elektronik

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
LF398



Založen: Nov 20, 2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: st květen 16 2012, 15:00    Předmět: DT-9989 multimetr a osciloskop z GM elektronik Citovat

Koupil jsem v GM inzerovaný multimetr DT-9989 (za 8.490,-) a mám potíž. Přístroj je od čínského výrobce CEM a ten se snžil napodobit (aspoň podobou a třídou přesnosti) multimetr FLUKE 289. Samozřejmě to dopadlo "čínsky". Multimetr stjí za tu cenu - má opravdu přesnost flukeho a dokonce se dá navíc cejchovat (pokud máte přístup k normálům napětí) a má řadu jiných dobrých vlastností, jako posouvání teploty (kalibrace čidla) při měření teploty - ale jen do vypnutí přístroje, což je dosti velký nedostatek, ale je to csi nového, co ostatní multimetry nemají. Tedy až sem kladné hodnocení a doporučení. Co se týče osciloskopu, tak to je jen náznak a nelze to použít pro vážnou práci. Tedy pokud neměříte kilovolty a to do 1 MHz!!! Totíž do vstupního zesilovače proniká rušení z měniče pro displej (něco přes 8 kHz), takže na rozsahu 50mV (žel nejcitlivější) je rušení asi 42 mV, což je prakticky skoro jeden dílek. Pokud měříte nad 500 mV, tak se už dá o průběhu něco usoudit, ale to jen v rozsahu do 1 MHz. Proklamovaných 5 MHz se nedá vůbec použít, leda že měříte čistou sinusovku a tu vám to pak přístroj zmrší, že se divíte. Tedy osciloskop jen ozdoba a pěkná obrazovka (ta by byla opravdu pěkná, kdyby.....) a ta pěkně "žere" proud (tak hodina provozu).
Přes všechny tyto nedostatky bych stále přístroj doporučoval ke koupi, protože přesnost měření a stabilita zobrazení multimetru je víc, jak výborná. Osciloskop nelze brát vůbec vážně. Ozdoba. Ale je jedno velké ALE!!! A to je to, proč píši do fóra. Představte si, že v jedné sérii dodávky přístrojů do GM (a já, napotvoru, jsem zrovna koupil přístroj z této série) je v přloženém CD s programem pro použití s PC nahrán pořádný vir - trojský kůň. Počítač se mohl zbláznit (jeho ochrany), když jsem chtěl program nahrát. Ale to není vše. Když jsem tuto skutečnost reklamoval v GM, tak mě řekli, že se omlouvají a že mě e-mailem pošlou nový program. Že u nich na prodejně mají dobré CD. No a to je naposled, co jsem měl možnost hovořit o tomto problému s GM. Od této doby hraje GM "mrtvého brouka" a už se tam nemohu ani dovolat!!!
Proto se obracím na kolegy z oboru, abyh touto cestou poprosil někoho, kdo také tento přístroj vlastní a to z důvodu výměny zkušeností s tímto přístrojem (např. jak přenést data z paměti přístroje do PC k dalšímu zpracování atd., atd.) a hlavně, kdo by byl ochoten mě poslat finkční software k tomuto přístroji - pokud měl to štěstí a má jej bez virů.
Čekám na pomoc od kolegů, protože z GM to asi nebude.
Prosím o odpověď na e-mail: daxs@seznam.cz Dík, Standa[/b]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vogon



Založen: May 14, 2009
Příspěvky: 1618
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st květen 16 2012, 15:20    Předmět: Citovat

Co přesně ty "ochrany" psaly? Typ viru a název by nebyl?

Je možné, že to není nic zásadního, prostě jenom "číský" způsob přístupu k disku. Někdy ty AV mají poněkud svéráznou představu o fungování.
Mě například AV od Microsoftu reaguje "výstrahou" na záplatu vydanou Microsoftem. Zrovna tak legračně se chová i AVG.


Navíc pokud je to jenom soubor, který není podstatný pro funkci toho SW tak asi nebude problém se ho zbavit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7925
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: st květen 16 2012, 16:36    Předmět: Citovat

Tak se stav na prodejně GM osobně. Nebo zkus napsat email výrobci. http://www.cem-instruments.com. Na jeho webu už ten multimetr není. http://www.cem-instruments.com/en/pro/nsort13-1.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LF398



Založen: Nov 20, 2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt květen 17 2012, 10:08    Předmět: Citovat

Moc děkuji všem za snahu mě pomoci. Já se osobně v počítačích moc nevyznám, ale odborník na PC (ten mě také opravil zavirovaný počítač) říkal asi toto: Máš tam virus "Win32/Alman.NAB". A pak mě radil, abych to už po druhé nedělal, abych vypnul antivirus počítače (používám AVAST) a ve vypnutém stavu to pak šlo nainstalovat. Spojení přes Bluetooth pak se dalo navázat, ale nešel uskutečnit přenos dat uložených v multimetru, ale pouze provést nové měření, ale za pomocí PC. Hlavní věc, kterou jsem potřeboval, totíž provést časově delší měření pomocí multimetru (např. proces nabíjení akumulátoru) a tato data pak převést do PC a tam pak je zpracovat. Tedy funkce datallogeru. To ovšem nesouvisí s instalací programu, ale pravděpodobně s nedokonalostí software jako takového.
A jednání přímo s prodejcem GM-elektronik je zatím "na mrtvém bodě". Na prodejně mě řekli, že nic kopírovat nesmí a v Praze se mě sice slušně omluvili a slíbili, že program mě ihned pošlou, ale je to již 14 dní a teď raději ani nezvednou telefón. Tak proto hledám někoho, kdo tento přístroj má a pak se jistě domluvím na operaci okopírování a zaslání třeba e-mailem, což je tak práce na 10 minut. Ten můj známý odborník mě také řekl, že když nepochodím, tak že je prý schopen "odvirovat" i ten program na tom CD, ale zatím to nechce udělat, protože je v tom určité riziko pro jeho vlastní počítač. Tomu však nerozumím. Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LF398



Založen: Nov 20, 2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt květen 17 2012, 10:25    Předmět: Citovat

Uživateli "Vagon".
Děkuji za odpověď a nechci zneužívat tento portál, ale přesto vyslovím svou prosbu. Usuzuji, že se vyznáte v počítačích a tak bych Vás chtěl poprosit, kdyby bylo nejhůř, nemohl bych s Vámi osobně pohovořit o problému? Jsem také z Brna a osobní kontak je jistě lepší. Ale to je jen prosba pro poslední případ. Nezlobte se a děkuji. Standa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vogon



Založen: May 14, 2009
Příspěvky: 1618
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt květen 17 2012, 11:09    Předmět: Citovat

Máš sz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vogon



Založen: May 14, 2009
Příspěvky: 1618
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt květen 17 2012, 11:33    Předmět: Citovat

Win32/Alman.NAB se šíří převážně pomocí souboru Autorun.inf tedy v přenosných médiích. Pokud je vypnuto automatické spuštění a není ínstalován soubor Setup.exe lze soubory z CD vyčistit a použít.
Pokud ti někdo poradil, že máš vypnout ochrany a nainstalovat soubory z infikovaného media tak je to nesvéprávný kokot.
Pokud jsi to skutečně udělal, máš infikovaný PC. Vzhledem k tomu, že výše uvedený Trojan se v systému chová poměrně agresivně, je změněn registr, jsou změněny některé knihovny a je změněn soubor explorer.exe. Suma sumárum, docela dost práce se toho zbavit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LF398



Založen: Nov 20, 2009
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá květen 18 2012, 16:22    Předmět: Citovat

Tak to máte s tím "ko*ot" určitě pravdu a jsem to já. Žel je mě už 75 let a tak mě to už "nepálí", co se může stát. Zatím - musím zaklepat - po nastartování "doktora" a samotný avast se také snažil (nějaké testy - no trvalo to pár hodin) - počítač "jede" dobře. Samozřejmě jsem napřed odinstaloval "slavný" program. Snad se dočkám pomoci od GM, kteří mě sdělili, že mě pošlou e-mailem nový program. Je to sice již 14 dní, ale snad to pošlou. Zatím Vám moc děkuji za pomoc a je to pravda, že se dá odvírovat ten program na CD přiloženém k přístroji? A ještě jeden dotaz. Co znamená ten Váš dotaz "Máš sz"? Děkiji. St.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hydrawerk



Založen: Dec 13, 2011
Příspěvky: 7925
Bydliště: Earth

PříspěvekZaslal: pá květen 18 2012, 16:50    Předmět: Citovat

LF398 napsal(a):
Co znamená ten Váš dotaz "Máš sz"? Děkiji. St.

To znamená, že máte soukromou zprávu. Vlevo od odhlášení to je.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.25 sekund