Zaslal: út duben 03 2012, 17:34 Předmět:
Víš, můj názor je takový, že dnes je to vše na stejný brdo.. Koupil jsem mámě AEG 72850 CS a stála 14000 korun a po roce a půl ji havarovala ložiska bubnu.... Záleží taky na tom, zdali požaduješ displej a do jaké cenové kategorie by jsi ses rád vešel...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út duben 03 2012, 18:07 Předmět:
Každopádně ať vybereš u koho vybereš, prodejce má ze zákona POVINNOST ODEBRAT STARÝ SPOTŘEBIČ K RECYKLACI, žádné dohadování o tom, jestli mají nebo nemají starou pračku přijmout ZÁKON NEPŘIPOUŠTÍ!!! _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Co mám udělat s 10 let starou funkční pračkou (Philco WMN 862, občas vynechá ždímání)? Mám ji rozebrat a odvézt do výkupu starého železa, nebo se dá vnutit dodavateli nové pračky jako elektroodpad?
Dekovat Bohu za to, ze mam kvalitni pracku a poradne vycistit programator at zdimani nevynechava. Mama se nechala napalit pred tremi lety. Svou dobrou pracku (whirlpoolku z roku 2000) dala teticce a ona si koupila novou - taky whirlpool. Teta na te stare pracce pere dodnes a mama musela tri mesice po skonceni zaruky resit novou pracku...
Zaslal: út duben 03 2012, 18:22 Předmět:
Pokud ti vynechává ždímání, podívej se jestli tam máš rozběhový kondík u motoru, často při zmenšení kapacity se motor nemá sílu roztočit.
Být tebou, tak si ji nechám opravit, ty dnešní šmejdy jsou tak na dva, tři roky.
Zaslal: st duben 04 2012, 13:18 Předmět:
Já ti nevím, Mourku, značka Miele bývá považována za celkem kvalitní a drahou. Faktem je, že poslední dobou pozoruji u všech praček podezřelé zlevňování... Babička koupila roku 2008 jakýsi vrchem plněný Polar, možná něco z tohoto,už nevím přesně model. Všimněte si prosím, že tyhle pračky ještě nikdo nehodnotil, takže se asi moc neprodávají. Pár měsíců po skončení záruky došlo k nějaké větší závadě, nejspíš se urvala vana s bubnem a celý vnitřek pračky se zle domlátil. Nyní má babička jakýsi levný vrchem plněný Elektrolux, snad ten.
Uvidíme, jak dlouho vydrží. Další dvě babičky mají od roku 1999 vrchem plněný Whirlpool AWG640. Je sice značně zastaralý a stál jenom 11000 Kč, ale slouží dodnes...
V domácnosti máme od roku 2002 Electrolux EWT1050. Po devíti letech pilné služby bylo akorát nutné vyměnit čerpadlo vypouštění a uhlíky v hlavním motoru. Nestálo to majlant a od té doby zase slouží... Možná jsem to zde již někde dříve psal...
Zaslal: čt duben 05 2012, 12:34 Předmět:
Beztak zavedli tu POVINNOST ODEBRAT jenom proto, aby se nestávalo, že zákazník, kterému odejde ten nový šmejd, se zase vrátí ke starému spotřebiči, který funguje. Zatím nemáme povinnost odevzdat.
Také máme doma pračku z roku cca 2000 a o výběru nové přemýšlíme spíš proto, abysme v případě závady nemuseli vybírat narychlo, než že bysme tu současnou chtěli nechat rozmlátit. _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaslal: čt duben 05 2012, 13:56 Předmět:
Divne, ze to Philco este funguje. Nam sa jedno rozosralo tak, ze sme radsej kupili "novy smejd" od BOSCH. Philco sme tusim nechali opravarovi na suciastky.
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2567 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: čt duben 05 2012, 14:04 Předmět:
humanit napsal(a):
Co mám udělat s 10 let starou funkční pračkou (Philco WMN 862, občas vynechá ždímání)?
Až při rozebírání jsem zjistil, že po výměně kříže opravář nedomáčkl konektor zespodu programátoru. Nadají se tam dostat ruce a jde to hodně ztuha. Taky neždímala a když se to zmáčklo jinak, tak ždímala, ale netočila při praní. Ale to byla stařenka rv 1993.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.