Zaslal: so prosinec 03 2011, 21:35 Předmět:
Konkrétní schema dodám, nic na tom není, ale na něčem to musíš nastavit, nejlíp jako celek. Kapacitní trimry tam mám jen dva. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9274 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: so prosinec 03 2011, 22:21 Předmět:
OK, počkám. Asi bude lepší to udělat v SMD, než drátová klasika ne? Nastavovat to můžu leda tak metodou pokus-omyl, kdy budu zkoušet dosah. Na takovýto kmitočty tu nic nemám.
_________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Zaslal: st prosinec 07 2011, 11:47 Předmět:
Ta krabička byla už jednou použitá, není to nic na výstavu, prostě bastl, ale funguje to. Zapojení je ve "verzi 2" na schematu.
Ten kondík, co nikam nevede, je výstup (odděluje DC složku) - a ten "výstup" je potřeba respektovat při nastavování kap. trimru, t.j. připojením jinýho kabelu apod. se to asi rozladí.
Čím blíž studenýmu konci cívek (s určitým omezením) navážete anténu a výstup, tím bude větší zisk, ale ostřejší ladění.
Naposledy upravil ZdenekHQ dne st prosinec 07 2011, 12:12, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: st prosinec 07 2011, 12:00 Předmět:
Pokud použiješ DO jako generátor, dosahuje úroveň signálu na výstupu kolem 110dBuV, což by mělo být dost na to, abys to změřil i sondou. Doporučuju vysokoohmovou, aby neovlivnila vazbu na přijímač.
A těch mosfetů si kup víc, taky jsem jeden zničil, ani nevím jak. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Zaslal: st prosinec 07 2011, 14:33 Předmět:
Ne, je stříbřenej. Dej tam normální měď, u mě jde spíš o mechanickou pevnost. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Zaslal: st prosinec 07 2011, 14:55 Předmět:
Jinak nevím, co máš za anténu, ale můžeš zkusit protiváhu - drát cca 17cm dlouhej, přiletovanej zespodu na ten kuprextit - na zem, ne na střed antény ! _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Zaslal: čt prosinec 08 2011, 18:41 Předmět:
Zapoj tohle, musí to být VF schottky (měli v SMD v GES nějaký dvojitý BAR či BARxx, teď nevím) a šup s tím do multimetru (přidej na výstup odpor cca 100K). Na vstup dáš seriovej odpor cca 1K, abys moc neovlivnil vazbu výstup zesu-vstup přijímače. Naladíš na maximální napětí. Víc v těchto skautských podmínkách neuděláš. Ten kondík 1u na vstupu vynech a dej tam 10N.
Naopak pro orientační měření VF výkonu atd. to musíš doplnit bezindukčním odporem 50ohm mezi vstup a zem.
P.S. Když budeš hodně loudit, tak někde najdou i HSMS-2822, nebo zkusit BAT15, BAT17.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9274 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út leden 17 2012, 20:07 Předmět:
Tak zařízení je hotovo, nakonec jsem ani zesilovač nepotřeboval. Vysílač má slušnou anténu, tu z Eniky. Na přijímači jsem nakonec nechal jen asi 17 cm silnějšího lanka. Přijímač jsem ale zavřel celej do krabičky z cínovanýho plechu a tu spojil se zemí příjímače. Z krabičky vede ven jen to lanko jako anténa. Přijímač je umístěnej v autě za oknem a dosah to má asi 100 m, což je bohatě dostačující.
Tak díky všem za rady.
Vraví sa, že najlepším zosiľňovačom je anténa takže, mám ovládač s takým tým kovovým okruhlým integrovaným vysielacím modulom 433 MHz.
V krabičke je malá teleskopická anténka 4/11 cm čo zodpovedá 1/16-1/6 lambda.
Mám ku dispozícii teleskop 12,4/33 cm čo zodpovedá cca. 1/6-1/2 lambda, tak by ma zaujimalo či si touto anténou polepším natoľko aby stálo za to ju zabudovať, kedže netuším ako by bola prispôsobená uvedenému VF modulu ( 1/2 lambda ) - nemám možnosť overiť prístrojmi a celé to bude zaliate.
Ďakujem
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.