Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kde sehnat opravdu kvalitní mobil?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ok1xgi



Založen: Feb 15, 2009
Příspěvky: 956
Bydliště: Soběslav

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 10:03    Předmět: Citovat

Honza_dy napsal(a):
Postav si tohle.

Numer one

_________________
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34074
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 11:09    Předmět: Citovat

Kup si nejaku staru Nokiu, co ma bateriu na celu zadnu stenu. A k tomu nejaku novu velku li-ion bateriu, mozno to potom vydrzi aj 3 tyzdne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jandu



Založen: Feb 06, 2007
Příspěvky: 4509
Bydliště: vých.slovensko

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 13:57    Předmět: Citovat

MirrA1 napsal(a):
Vždyť si z vás všech dělá srandu...


súhlas!!

_________________
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PC01



Založen: Apr 18, 2011
Příspěvky: 290

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 16:34    Předmět: Citovat

Honza_dy : takový blbý rady si strč za klobouk!!
Jestli si tady někdo dělá srandu tak seš to ty.

rnbw
Jo dík dobrý nápad, já starou nokii jednu mám, ale myslím že mi už kdysi říkali že k tomu litiová baterka nejde, protože lithiový jdou až k novým telefonům. Vysvětloval mi to tak, že litiová baterka je přesně za 3 články NiMH, a ty starší telefony používaly víc článků.

Copak se už nevyrábí pořádné telefony, které by něco vydržely, a které by měly slušnou velikost, tzn. aby dosáhl aspoň před pusu když dám sluchátko na ucho? A aby měl zvednuté sluchátko i mluvítko (protože hlava je kulatá). Proč místo takových nesmyslů jako polyfonní vyzvánění nebo grafický displej radši nedělají pořádné výrobky se kterýma by se dalo pohodlně volat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 16:45    Předmět: Citovat

Ta motorola, ze který tak ukapáváš, je na dva Li-Ion články a vydrží na ně běžet možná i celej den.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MaTTo



Založen: Apr 25, 2005
Příspěvky: 528
Bydliště: Slovakia

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 17:06    Předmět: Citovat

Tu mas vydrz presne taku ako chces a velke je to tiez dostatocne : http://www.alza.sk/nokia-x1-01-dark-grey-d254794.htm ,, a co sa tej vydrze tyka tak neviem ci si maniak do americkych filmov kde na sibiri behaju tri tyzdne so satelitnym telefonom bez napajania atd., ale satelitne telefony maju vydrz tak v priemere 1-2 dni v stand-by a niekolko hodin hovoru nic viac takze sa prebud, vrat sa do reality a skus premysliet co vlastne chces - chces dlhu vydrz mas na vyber tu noki !? A preco ma byt potrebne aby bol telefon velkosti hlavy a mikrofon 1cm od ust ? Ma ti to pomôct na ulici zakrit na tvari nejake postihnutie alebo aky ucel by to malo plnit ?
_________________
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
abcdef



Založen: Mar 01, 2007
Příspěvky: 134

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 17:12    Předmět: Citovat

ahojte. Ja sa pripájam k tomuto vláknu ak dovolíte, aby som nezakladal daľšie crazy vlákno.
Mňa vážne trápi jeden problém. Doteraz som mal iba telefóny K600i a K530i.
Často som v nich využíval funkciu "kalendár", kde som si do jednotilvých dní písal rôzne poznámky. Keď som si potom chcel nájsť poznámku vzťahujúcu sa na ten deň, tak som použil funkciu: "Kalendár -> Možnosti -> Rozšírené -> Hľadať ".
Teraz na novších telefónoch postrádam posledný bod "Hľadať".
Bohužiaľ nemám možnosť skúšať množstvo telefónov, či má funkciu "Hľadať" v "Kalendári", preto sa obraciam na Vašu pomoc. Zatiaľ som to bezvýsledne skúšal na bežných Nokiach, potom na Elm J10i2, a Vivaz.
Nechcem kupovať kôli tomu nejaký SMARTfón za veľké peniaze a aj tak nie je isté či by tú funkciu mal ("hľadať" v kalendári).
Preto Vás prosím, pozrite sa v svojich telefónoch v ktorých to funguje a podeľte sa.
dík.

(P.S.: zvlášť by ma zaujímalo, či to ide na Xpérii X8 )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Honza_dy



Založen: Aug 20, 2004
Příspěvky: 2172
Bydliště: Brno-venkov

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 18:00    Předmět: Citovat

PC01: Právě jsem si pročetl tvoje příspěvky tady na fóru a poznal jsem, že si srandu opravdu neděláš. Omlouvám se, promiň.
Pokud toužíš po slušném satelitním telefonu je možné ho zakoupit nebo pronajmout na zkoušku třeba zde a nebo zde
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MaTTo



Založen: Apr 25, 2005
Příspěvky: 528
Bydliště: Slovakia

PříspěvekZaslal: út listopad 01 2011, 18:55    Předmět: Citovat

Je to asi tak ze ja tuzim po Porsche a nemam nato, ani na jeho prenajatie a uz vôbec nie na jeho prevadzku .
Tolko k teme PC01 a satelitne telefony .
Ja som mu uz odporucil dobre telefony SONIM - vyborna odolnost voci nepriaznivym podmienkam, alebo NOKIA - jednoznacne najvecsia vydrz v standby rezime co je v ponukanych telefonoch sucastnosti a navyse je ta vydrz pri dvoch SIM takze ak tam da iba jednu tak by to teoreticky mohlo este viac vydrzat . A jeho pripomienky ze potrebuje velky telefon no neviem z akeho dôvodu ? Jedna sa o telefon pre seniora alebo niekoho kto ma problemy so zrakom tj. je potrebne aby mal velke pismena, tlacitka a znaky na LCD ? Potom kup nieco taketo : http://www.alza.sk/evolve-ego-d275608.htm , ak chces vydrz tak nokia, ak odolnost tak SONIM ... bohuzial mam z PC01 taky pocit ze sam nevie co presne chce, hlavne aby to bolo za 5 korun a bolo velmi odolne s vysokou vydrzou baterky a idealne aby to fungovalo cez satelit za ceny beznej mobilnej komunikacie v SR/CR .
Druha vec PC01 si zrejme neuvedomuje ako mu bude satelitny telefon fungovat v budovach atd., dalej si neuvedomuje aka narocna je komunikacia cez satelit takze jeho poziadavka na satelitny telefon s vydrzou na baterku mesiac je znacne nerealizovatelna a to ze to vidi v americkych filmoch neznamena ze je to aj realita .
Dalsia vec - kto by mu na ten satelitny telefon volal ?? PC01 si este asi nikdy neotvoril cennik ziadneho telekomunikacneho operatora aby zistil kolko zaplati za minutu hovoru z Orange, Telekomu alebo O2 za hovor do Satelitnych sieti Rolling Eyes
A este by ma zaujimalo kde PC01 zije ze je problem nabit si telefon aspon 1x tyzdenne, to uz aj bezdomovec sa dostane k zasuvke aspon raz do tyzdna ked uz len si sadne v krcme na pivo, posedi hodinu nabije si telefon a moze sa vratit pod most takze tie jeho poziadavky su nielen ze nerealne ale navyse aj neopodstatnene a vlastne ani neviem preco som mu nejake telefony odporucil ked uz teraz z jeho prispevkov si viem utvorit nazor o jeho osobe pretoze zjavne ani google nevie pouzit pretoze by behom minuty zistil ze satelitny telefon pre SR a CR je pre bezneho obcana hovadina a na beznu komunikaciu este vecsia nakolko cena nepusti .

Ano, na satelitne telefony sa da volat ostatnym ludom aj za bezne ceny ako na normalne mobilne telefony ale v tomto pripade zvysok ceny plati majitel satelitneho telefonu vo forme poplatku za minutu prichadzajuceho hovoru takze je na rozhodnuti vlastnika telefonu ci ludom da tzv. "mobilne telefonne cislo" co je pre ostatnych za normalne ceny ale prichadzajuce minuty plati majitel satelitneho telefonu, alebo im da "satelitne cislo" kde ma prichodzie hovori zdarma ale ten co mu vola plati vysoku cenu za minutu hovoru takze vzdy to niekto zaplati .

_________________
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PC01



Založen: Apr 18, 2011
Příspěvky: 290

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 2:44    Předmět: Citovat

Díky za rady sem rád že se aspoň něco našlo - zkusím se podívat po té nokii X1-01 jestli někde půjde sehnat.

U těch satelitních telefonů to mě nenapadlo že tam budou dražší hovory než u GSM, já myslel že to bude stejné akorát že mají lepší anténu s delším dosahem tak že se budou připojovat přes satelity.
Já teď třeba používám mobil co má vytahovací anténu protože věřím tomu, že musí mít taky delší dosah než ty dnešní co nemají anténu žádnou. Když sem doma tak k němu připojuju externí anténu, protože věřím že se tím bude pomalejc vybíjet baterka. Jestli je to pravda ale nevím.

Chtěl bych velký mobil, ne protože bych neviděl na displej, ale protože všechno dobré už bylo dávno vymyšleno, respektive nejlíp se v ruce drží a nejlíp přiléhají k hlavě sluchátka od starých pevných telefonů, oproti tomu dnešní mobily se drží v ruce a k hlavě přiléhají hodně blbě. Takže ideální telefon by podle mého názoru měl mít stejnou velikost a tvar, jako měly sluchátka od cca 50 let starých pevných telefonů. Aby vypadal tak jako sluchátko co měli mach a šebestová Smile Bohužel takový ideální mobil se mi nepodařilo nikde sehnat. Zároveń bych věřil tomu, že čím větší telefon, tím bude mít i větší baterku a tím pádem i delší výdrž.

Ještě mě napadla jedna věc jestli mi někdo neporadí: Všechny mobily co sem viděl v obchodech byly v kapesním provedení. Ve filmech sem ale viděl, že v luxusních autech mají namontované mezi předníma sedadlama jiné lepší mobily, které vypadají jako normální pevný telefon se sluchátkem na šňůře, a mají tlačíka zvrchu na tom sluchátku. Ale pevná linka to být nemůže, to by nešlo používat v autě. Tak by mě zajímalo, jaktože sem takovéhle mobily neviděl nikde v obchodě?
Jestli nevíte co myslím, tak se koukněte na Dědictví aneb Kurvahošigutntag, tam ho má Bolek Polívka taky v tom BMW nebo co to je. Tak proč bych ho sakra nemohl mít taky? Vždyť to je film už dost starý tak věřím že dneska by to nemohlo být moc drahé?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Honza_dy



Založen: Aug 20, 2004
Příspěvky: 2172
Bydliště: Brno-venkov

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 6:13    Předmět: Citovat

http://www.levnetelefony.cz/jablotron

Mám pocit, že kvalita vlákna již delší dobu splňuje podmínky pro přesun do "hvezdné pjechoty" Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19596
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 9:47    Předmět: Citovat

PC01 napsal(a):
U těch satelitních telefonů to mě nenapadlo, že tam budou dražší hovory než u GSM, já myslel že to bude stejné....
....Ve filmech sem ale viděl, že v luxusních autech mají namontované mezi předníma sedadlama jiné lepší mobily, které vypadají jako normální pevný telefon se sluchátkem na šňůře, a mají tlačíka zvrchu na tom sluchátku. Ale pevná linka to být nemůže, to by nešlo používat v autě. Tak by mě zajímalo, jaktože sem takovéhle mobily neviděl nikde v obchodě?....

Jojo, satelitních sítí je mnoho, na některé není ze zemí, kde není smlouva s místními operátory, přístup vůbec. Nejlevnější volání je v některých sítích třeba 50 Kč/minutu, účtuje se po čtvrtminutě, nejkratší hovor je ale za půlminutu. Taky jsou ale sítě, kde minuta hovoru přijde na stovku i víc.

Ve filmech se ukazují takové velké mobily v autech jako symbol luxusu, vestavba mobilu stála o něco později tolik, co téměř nové auto. A divák se musel podívat na to, co si několik nejprachatějších může (nebo jednou bude moci) dovolit. Proto takové mobily nebyly ani později, kdy už skutečně fungovaly, vidět nikde v obchodech - kupovaly se totiž i s vestavbou do auta přímo v servisech, které měly pro tuto službu přímo smlouvu s operátorem.
V mnohých filmech ale byly spíše filmovou fikcí, herci jen hráli, že telefonují. Často mobil v designu, jaký hraje ve filmu, vlastně ještě vůbec neexistoval, jakousi síť provozovaly jen ozbrojené složky, Motorola v military-look by se však mezi leštěným ořechem a chromovanými lištami v Pontiacu blbě vyjímala.
Zato se tento filmový model třeba stal o rok dva tři později předlohou ke skutečnému mobilu, kterým už se z auta telefonovat dalo.
Převážně uměly tyto první stroje komunikovat jen přes analogové sítě NMT (464MHz), ty však jsou dnes využívané O2 internetem a snad přes ně lze uskutečnit ještě nouzové volání, ale normálně v tomto pásmu telefonovat nelze. A žraly tolik, že, vyndané z auta, na vestavěnou baterku, vydržely asi 30 hodin v pohotovosti a 20 minut hovoru, takže většinu času je musela živit buď autobaterka nebo síť. Vestavěné akumulátory sloužily jen pro transport od jednoho zdroje napájení k druhému a vyjímečně pro krátký hovor.

Ale pár takových kufrů, co umí komunikovat v systému GSM aspoň v jednom pásmu, se k nám dostalo, možná i nějaký ten satelitní, třeba by se i nějaký sběratel jednoho kousku vzdal...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12101
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: po listopad 21 2011, 12:56    Předmět: Citovat

jó, to byla doba . . . .
Nokia MD59
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3321
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st listopad 23 2011, 14:11    Předmět: Citovat

Dnesni chytre telefony nemaji vydrz o moc delsi nez ten stary kufrik. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 34074
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st listopad 23 2011, 14:22    Předmět: Citovat

Su sice trochu mensie, ale tie dotykove padla sa aj tak do vrecka nezmestia...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.23 sekund