Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zajímavá nabídka na Aukru
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Další
 
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jogo



Založen: Nov 14, 2009
Příspěvky: 1158

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2011, 17:30    Předmět: Citovat

Zdravím, opýtam sa skúsenejších, mám záujem o kúpu cez aukro.cz,
pri tovare je však uvedené "Položka nebyla zakoupena" "skončeno" (asi pred týždňom).
Zatiaľ tam nie som registrovaný, ani nemám žiadnu skúsenosť ako to tam funguje, je priechodné sa v takomto prípade o to zaujímať?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jjilek



Založen: Mar 29, 2009
Příspěvky: 4019
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2011, 21:23    Předmět: Citovat

Přihlas se, zaregistruj, Pokud znáš nick prodejce tak po zaregistrování mu pošli zprávu (přes Aukro) a požádej o znovuvystavení. Pokud prodejce neznáš, tak pomocí "hledej" najdi aukci (mezi ukončenými), v ní si najdi prodejce a požádej ho ... Doporučuji se dlouho nezdržovat, aukce po určité době mizí v nenávratnu a již není k nalezení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
AmarokCZ



Založen: Dec 20, 2006
Příspěvky: 2838
Bydliště: Poličské krystalinikum

PříspěvekZaslal: so prosinec 03 2011, 21:48    Předmět: Citovat

Jen bych doplnil, že ta doba kdy aukce zmizí je měsíc a že i pak se dá cokoliv o aukci zjistit, ale je už nutné otravovat zaměstnance Aukra. Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jogo



Založen: Nov 14, 2009
Příspěvky: 1158

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 0:56    Předmět: Citovat

OK dík.
A dá sa v skratke napísať, ako celkovo v princípe funguje ten systém, predaj, cez aukro?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelFF



Založen: Feb 18, 2008
Příspěvky: 5033
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 14:51    Předmět: Citovat

Registrace tě nic nestojí, kromě času na registraci, takže se zaregistruj. Pak budeš moci nakupovat věci podle svého uvážení a stavu peněženky.

Princip: Někdo vystaví věc k prodeji za startovní cenu, třeba od 1Kč. Potenciální kupci mají cca 6-10 dnů(volitelná doba aukce) na to, aby přihazovali své nabídky. Nejvyšší nabídka vyhrává. Termín skončení aukce je daný a nedá se posouvat. Je to docela adrenalínová záležitost. Poštovné platí kupující a je někdy přemrštěné, aby prodávající měl aspoň nějaký zisk, když prodává věc za pár korun. Po skončení aukce výherce zaplatí na účet prodávajícího(nebo jiným způsobem) a čeká, že mu přijde balíček. Prodejce platí Aukru provizi za prodej. Za vystavení zboží se taky platí poplatek.

Další typ Aukce je "Kup teď!" . Tam se nepřebíjejí nabídky , tam to prostě koupíš a je to tvoje. Používají to prodejci, kteří mají více kusů stejného zboží.

Pokud bys chtěl kupovat na českém Aukru, je to složitější ( dražší) o poštovné a někdo ani nezasílá do zahraničí.

Dějí se tam různé podvůdky s cílem navýšit cenu a Aukro tomu napomáhá změnou pravidel, aby mělo vyšší provize. Občas se to zvrtne, takže musí platit provizi Aukru za věc, kterou si sám koupil - stalo se to i někomu tady na Bastlírně.
Taky nesmíš kupovat úplně nový IPhone za 100 Euro, to je podvod.
Ale to tě zatím nemusí trápit. V podstatě Aukro z hlediska prodeje použitých věcí upadá. Znesnadňují aukce s přihazováním, napomáhají podvodníkům a chtějí z toho udělat E-shop typu "Kup teď".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo



Založen: Nov 14, 2009
Příspěvky: 1158

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 15:23    Předmět: Citovat

Ďakujem pekne, už iba dúfať, aby dotyčný ten balíček, po prevode na účet, skutočne aj zaslal. A hlavne nie s pribalenou tehlou Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PavelFF



Založen: Feb 18, 2008
Příspěvky: 5033
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 15:59    Předmět: Citovat

Kupující a prodávající si udělují komentáře, jak byli spokojeni. Když někdo udělal 250 obchodů a má jen dva negativní komentáře, tak bude nejspíš v pořádku.
Ale u někoho, kdo má jen tři prodeje už je to trochu riziko.

Číst si negativní komentáře je docela poučné i zábavné. Když se týkají někoho jiného, pochopitelně.

Přečti si na Aukru Fórum. Tam se dozvíš věcí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Trimen



Založen: Jul 03, 2011
Příspěvky: 119
Bydliště: Kamenný Přívoz/Praha

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 17:12    Předmět: Citovat

S aukrem jsem jeste neměl problém naposled jsem tam vydražil autotrafo a postovny jen 150 Kč a to to váží 13,5 Kg
Jinak si vždy radši prohlédněte , kdy byl prodejce naposledy přihlášen. Pokun ne déle než 10 dní tak radši opatrně , protože mě se stalo že jsem se s ním nemohl spojit přes email a telefon byl nefunkční.(cca 2 tydny)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sesi



Založen: Dec 31, 2007
Příspěvky: 287

PříspěvekZaslal: ne prosinec 04 2011, 18:06    Předmět: Citovat

Já mám s aukrem až na jednu věc dobré zkušenosti, kupoval jsem tam pár PC komponent, hlavně starší díly(často se povedlo za fakt dobrou cenu), když někdo potřeboval opravu nebo upgrade staršího kompu.
Tedy jednou jsem si naběhnul, přihazoval jsem a prodejce v průběhu aukce přidal poznámku, že neví jak je zboží funkční, taky moje chyba, že jsem si toho nevšimnul. Přišlo samozřejmě nefunkční(ale šlo to opravit), nevyřešilo se nic, psal jsem si s ním x mailů, podle stylu jednání a celkové arogance nějakej mladej 3,14čus. Tvrdil, že se to rozbilo při přepravě(blbost) a že to psal, že neručí za funkčnost, blabla, tak jsem se na to vybod a dávám si majzla. Každá svině má svýho řezníka.
Kamarád tam přihazoval na kameru a taky narazil na nějakýho prodejce-idiota, na konci aukce měl nejvyšší příhoz, ale nevyhrál to: "Přihození zrušeno Prodejcem, Důvod zrušení : Nízká cena, aukce zrušena." Prostě prodejce dal nižší vyvolávací(ale nebyla zas neúměrně nízká), prostě nebyli zrovna zájemci a prodejcovi se to najednou zdálo málo. To mi nepřijde jako fér, že to pravidla umožňují. I z toho důvodu teď už tam moc nekupuju(spíš eBay), Aukro na mě nepůsobí extra důvěryhodně, když už, tak obvykle nějakou levnější droboť jako Kup teď, občas tam něco bývá výhodný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kyori



Založen: Mar 26, 2011
Příspěvky: 211

PříspěvekZaslal: út prosinec 06 2011, 15:42    Předmět: Citovat

já na aukru před lety jenom kupoval a mám s tím až na vzácné vyjímky blbý zkušenosti. Dodneška mám databázi vejlupků. Jen pár příkladů:

1.
koupil jsem kolo, bicykl. Prodejce požadoval osobní převzetí na Zličíně, vydražená cena 6000 Kč. OK. Na Zličíně přišel cikán se závodním bicyklem, evidentně někde kradeným. Tvrdil, že je jeho, ale neuměl na tom jet ani pár metrů. Odmítnul jsem koupit, dostal jsem negáč.

2.
koupil jsem 4 hard disky od prodejce z Norimberku. Zaplatil jsem předem po 3 týdnech HDD stále nikde. Prodejce odpověděl, že posílá jen z K. Varů a až pojede do Čech, tak je pošle. Po 6 týdnech nic, poslal jsem stížnost vedení aukra. Dostal jsem negáč, že si odvažuju stěžovat a mám prý čekat, že pan prodejce má přes 400 kladných hodnocení. Tak dodneška čekám, již od srpna 2006 Very Happy , Hard disky do Prahy stále nedorazily.

3. Koupil jsem MAC počítače od prodejce z Pardubic. Pouze osobní předání a platba v hotovosti. Domluvili jsme se, že přijedu v 8 večer v soboru, v srpnu do Pardubic. Přijel jsem. Prodejce vzázal po manželce, že teď je fotbal, abych přijel až zítra. Tak jsem jel zpátky s prázdnou.
Druhý den ráno koukám, mám negáč, že jsem prý odmítl převzít počítač...

4. koupil jsem hard disk, údajně nový, origoš balený. Pouze osobní předání na hlavním nádraží v Praze. Prodejce dorazil, dodal disk, já zaplatil. A řekl mi rovnou, abych mu dal kladný hodnocení, on mi á také kladný. Když dám negáč, dostanu také negáč. Dorazím domů, hard disk zapojím, a on je mrtvý. Dal jsem mu kladný hodnocení a dostal kladný hodnocení. Hard disk jsem pustil přes aukro opět do světa...

Tak tohle je český aukro. Od podzimu 2006 tam už nejsem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út prosinec 06 2011, 15:47    Předmět: Citovat

kyori napsal(a):
hard disk zapojím, a on je mrtvý. Hard disk jsem pustil přes aukro opět do světa...

Jo takový obrazek_cenzura jsou nejlepší a ještě si stěžujou, jak to Aukro stojí za hovno. Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kyori



Založen: Mar 26, 2011
Příspěvky: 211

PříspěvekZaslal: út prosinec 06 2011, 15:51    Předmět: Citovat

Ještě takový dodatek, já kupoval přes aukro také staré sběratelské bankovky. Fakt je, že mezi sběrateli bankovek obecně moc podvodníků není, protože tam by se proflákli. Sběratelé bankovek a mincí, to je taková kasta, kde každý zná každého z jiných aukcí a často se i ví, co kdo má za vzácnosti. Ale, na jednoho vejlupka na aukru jsem stejně narazil. Vydražil jsem u něj nějaké staré čsl. bankovky, zaplatil mu na účet a dostal majl, že mi nic nepošle, že už to prodal jinde a lépe. Prachy nevrátil... Dal jsem mu negáč a dostal jsem negáč. Tak toho mám také v databázi. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kyori



Založen: Mar 26, 2011
Příspěvky: 211

PříspěvekZaslal: út prosinec 06 2011, 16:04    Předmět: Citovat

Andrea napsal(a):
Jo takový obrazek_cenzura jsou nejlepší a ještě si stěžujou, jak to Aukro stojí za hovno. Rolling Eyes

a to jsem za ten prodaný mrtvý hard disk pak také dostal kladný hodnocení. Kdoví kolikátý jsem byl jeho majitelem a kolik majitelů ještě pak měl. On ten hard disk byl asi takový putovní , jen zvyšoval aukrákům kladný hodnocení Very Happy Třeba dodnes koluje od jednoho aukráka ke druhýmu, a pořád si dávají kladný hodnocení. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fero7



Založen: Jan 20, 2007
Příspěvky: 2250

PříspěvekZaslal: út prosinec 06 2011, 16:16    Předmět: Citovat

Putovny HD - kazdy ho chce ziskat, putuje od jedneho k druhemu.
Cierny Peter - komu poslednemu ostane v ruke?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukas-Peca



Založen: May 06, 2007
Příspěvky: 4065
Bydliště: Zlín

PříspěvekZaslal: st prosinec 07 2011, 15:04    Předmět: Citovat

Trocha rádiově-sběratelského porna... aneb kam na to ti lidi chodí Cry
http://aukro.cz/telefunken-500gk-i1981820878.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Další
Strana 42 z 46

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund