Zaslal: út září 26 2006, 12:04 Předmět: Beijing 837-1
Zdravim hraji si s touto TV a jsem nejspise v koncich. Zdroj bezi nicmene
neni napeti na radkovem tranzistoru ani po odpojeni kolektoru. Tranzistor se zda byt dobry (2SD869) i kdyz jsem myslel ze je vadny. Az po shlednuti datasheetu jsem zjistil ze odpor mezi bazi a tranzistorem ma byt opravdu 50 OHM
Vse jsem prosel a na nic nekapl . Kdyby mel nekdo tip tak moc diky za kazdou radu.
Zaslal: út září 26 2006, 13:35 Předmět:
Ahoj.
Když je napětí na zdroji a na VN tranzistoru není, tak zkus najít kde zmizí. Není prasklá deska? Nebo vadný odpor-pojistka (pokud tam je nainstalovaný), případně studený spoj na VN-trafu. Tak složitý to snad nebude. Nebo jsem špatně porozuměl dotazu?
Ahoj Zb.
Projel i vse ostatni , nemuzu prijit na to kde se to napeti ztraci .. snad jen zkrat ve VN trafu ale to asi jen tak urcit nepujde ale ani to uz nevylucuju
Založen: Jul 06, 2005 Příspěvky: 180 Bydliště: Hrádek n. Nisou
Zaslal: st září 27 2006, 12:57 Předmět:
Tak ještě jednou: 1.- na R444 napětí máš ?
2.- když si odsaješ špičky 6-7-10 na VN tr. tak si je
změř ohmicky i oproti dalším vývodům VN tr.
Dej vědět jak jsi dopadl.
Tak ještě jednou: 1.- na R444 napětí máš ?
2.- když si odsaješ špičky 6-7-10 na VN tr. tak si je
změř ohmicky i oproti dalším vývodům VN tr.
Dej vědět jak jsi dopadl.
Ahoj ... na R444 mam 120V
po odsati spicek 6-7-10 nenamerena zadna hodnota proti ostatnim (1,2,3,4)
Hups a ja tady porad hledam na nespravnem miste .... kdyz jsem predtim
meril ten kolektor tranzistoru KS tak jsem hrot pro - spatne umistil.
Omlouvam se .... nezkusenost ... zavada je tedy nekde jinde ... kdyz napajeni KS beha
Výkonové rezist. budič H. rozkl.,napáj.Občas přerušené.
Kde bych bez vas byl , ja ty rezistory zbezne meril a zapajene v plosnaku byly dobre po vypajeni jsem teprve zjistil preruseny R409 ... zitra ho musim jit koupit .. nemam tuhle hodnotu (6.8K 3W) ale je to asi vse co se tam podelalo ..... Dekuju vsem
Nechci otevírat nové téma,ale dnes mi po 19 letech tato televize zkolabovala a prosím o radu. Problém je asi v v součástce (cívka nebo trafo),ke které vede silný kabel od obrazovky - když televizi zapnu, tak v ní začne divně prskat, ale obrazovka zustane černá. Nejde ale ani zvuk.
Předem děkuji za radu co s tím.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.