Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 7:55 Předmět:
Pomalé pečení a vaření je o něčem jinám. Naši předkové to měli vyzkoušené a svým způsobem jim nic jiného nezbývalo. Žádné rychlo-mikro a jiné trouby neměli. Ráno to prostě šoupli do trouby, trochu zatopili a hajdy na záhumenek. Z něj si odskočili zpohlavkovat děti, pokud už s nima na tom poli nebyly. No a při té příležitosti trošku přiložit a zase zpět.
Ta chuť jídla je úplně jiná, všechny chutě se hezky prolnou a maso je krásně šťavnaté.
Podobný způsob vaření používá "pomalý hrnec". Taky prima věc. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 8:50 Předmět:
Základem dobrého masa je ho nevysušit. Takže když se každých 10 minut zuřivě podlívá a leze se pod pokličku, stojí to za prd.
Já takhle peču i kuře - pěkně na 180 - 200st de velikosti, šoupnu ho tam na hodinu, zavřu a jdu pryč. Za hodinu otočím, stáhnu trochu teplotu a šup zpátky po poklici. Ke konci otevřu, jen dopeču kůrku a je to. A protože ho dělám s nádivkou a většinou má kolem 1.5kg, jsou ty dvě hodiny tak akorát, někdy až moc.
Že je hotový stejně poznám i bez hodin, začne vonět a začne si "povídat". Dokud není hotový, je ticho. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 9:13 Předmět:
To je ovšem normální pečení. Takový rostbíf se dělá při ještě menší teplotě a někdy i 10-12 hodin. Na pomalé pečení kura je těch 120°C tak akorát. Základem jsou dva pekáče. Do jednoho husu nebo kachničku a druhým dobře přikrýt. Všechno, co se z kura vypotí se na něj zase vrací. Proto není vysušený, ale nesmí se nahlížet, to je zásadní chyba. Až na konec nechat chvíli odklopené na maximální výkon trouby kvůli kůrce. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 9:39 Předmět:
Rostbíf je kapitola sama o sobě. Tady je skutečně příležitost vyrobit výbornou rohožku, co nejde uříznout ani strojní pilou. Ideální jídlo, na kterém si lze ve většině hospod vylámat zuby. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 11:35 Předmět:
Nějak jsem to nepobral. Rohožku z čeho? Asi máme rozdílné zkušenosti. I to se ovšem stává. Kachnu mám takhle odzkoušenou a ne jednou. Na rostbíf jsem se zatím nedostal, hlavně kvůli nedostatku kvalitního masa. Ale takhle pomalu pečený jsem ochutnal a nestačil jsem se olizovat.
V tom pomalém hrnci co jsem zmiňoval trvá to "rychlejší" vaření cca 4-5 hodin. Nic se nepodlévá, nikam se nenakukuje. Ráno odjedu a v poledne je komplet vařeno. A teplota je tam tak do 100°C. Na pomalejší vaření je to jednou tak dlouho. A žádná rohožka se nekoná, jen měkké šťavnaté maso a výborný sos. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 11:54 Předmět:
hafca napsal(a):
Na rostbíf jsem se zatím nedostal, hlavně kvůli nedostatku kvalitního masa.
Ano - tohoto se týkala rohožka. V hospodách to dělají ze všeho možnýho, aby ušetřili a ještě donesou tupej nůž... Fuj.
Já takhle "pomalu" vařím hlavně guláš, ovar, vývary atd. Pěkně jen "táhnout", klidně několik hodin. Papiňák jsem naopak už dávno zahodil. Ale jeden recept na "pomalé kuře" tady někde mám. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 12:10 Předmět:
S těma hospodama souhlas, to je většinou o ničem.
S tím papiňákem to máš trochu popletené. Já píšu o "Pomalém hrnci" a to je úplně něco jiného než papiňák. Koukni se třeba sem na Pomalý hrnec. Máme sice starší typ než je tenhle, ale princip je stejný. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po červenec 12 2010, 12:23 Předmět:
Nemám to popletený, ten papiňák navazoval na to, že spěchající blázni do něj všechno cpou a ten výsledek je hroznej. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4497 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: po červenec 12 2010, 12:49 Předmět:
Nevěř tomu, nejdřív zkus a pak pochybuj. Papiňák taky nezatracuji, každý způsob vaření je dobrý na něco jiného. Hlavně, že je to dobré a je to čím zapít. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.