Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Reprobedňa pre Beyma 10AG/N
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
somorastik



Založen: Oct 31, 2007
Příspěvky: 427

PříspěvekZaslal: ne říjen 11 2009, 12:45    Předmět: Citovat

Tak ten návrh tej reprobedne vyzerá dobre, ale sprail by som to rád z niečoho masivnejšieho ako drevotrieska, napriklad z preglejky alebo z masívu, myslim že mame čerešnu, alebo buk, alebo jaseň by som si vedel zaobstarať.
e-man: Uzavriet 226ku znamena omezit basy?! To ja nechcem radšej tam dam bassreflex, len opať vravim neviem ako ma spravne vyzerať taka konštrukcia s bassreflexom, ako sa zmeni pomer stran, ako sa zmenia vlastnosti, aky priemer natrubku a aku dlžku zvoliť. To naozaj netušim, viem že to treba spočitať, ale rózne programy davaju rozne vysledky Very Happy

Pozeral som sa na parametre tej 226 a 104, a podla mna tie charakteristiky a ostatne parametre vyzeraju velmi slušne, k tomu 12dB vyhybka, podla mna sa da očakavať vyborny vysledok.

Len ta bedňa.

ďakujem za navrh thomasdj, vedel by si niečo aj s bassreflexom ako som pisal vyššie?

To e-man: Nie ten Push Pull este nemam hotovy ale mam to už pripravene len si nájsť čas, trafá čakaju, dal som si ich navinuť v Blatnej.
Len to som začal riešiť, že ich nemám doma k čomu pripojiť.

Kupujem ale teraz cez inzerát za super peniaz BOSE 301, tak na tie sa veľmi teším.

Dakujem za pomoc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: ne říjen 11 2009, 14:15    Předmět: Citovat

for :mmjuz - nehledej v tom něco převratného je to typická vlastnost
reproduktorů a kdyby jsi pozorně pročítal katalogové údaje ať PA , Hi -fi
nebo Hi - end měničů a nemyslel přitom na DSP ( Drogy , Sex § Pařba )
všimnl by sis to . U PA (100dB) 2-3 % Hi-fi (90dB) 1 % Hi -end (85dB)řádově desetiny %. (průměrné hodnoty)



Moment, takže Ty tvrdíš, že když použiji do kytarového aparátu třeba repro JBL K 130 s citlivostí 103 dB, tak se mám připravit na cca 5% zkreslení ať do toho peru co chci a když použiji ARO 7904 s citlivostí 95 dB, tak mi bude kreslit mnohem méně? Jak jsi na takovou kravinu došel? A buď tak hodný, ještě mi vysvětli, jak jsi přišel na to, že ta Beyma 10AG N je "kytarový speciál", když i výrobce, potažmo prodejce doporučuje úplně jiné použití? Z čeho jsi to odvodil? Lámu si hlavu marně a nic mě nenapadá. Toto je reprák určenej někam do trolejbusu, nebo vlaku, aby se přes něj mohlo krákorat: "právě jste v zastávce Horní Dolní..." a ne žádný "kytarový speciál".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thomasdj



Založen: Jul 23, 2008
Příspěvky: 202
Bydliště: Trnava

PříspěvekZaslal: ne říjen 11 2009, 16:21    Předmět: Citovat

Podstate je to to iste akurat vysku tej bedne posunies zhruba o 12 cm viac.Basreflex je treba vypocitat,kvoly tomuto problemu ze viacere programy maju rozne vysledky volim uzavrenu ozvucnicu.Tie basy zas az tak strasne neobmedzis.Lebo ak zle navrhnes basreflex tak ti to bude akurat huhlat.Ale ak teda chces basrelex tak ti to mozem vypocitat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
somorastik



Založen: Oct 31, 2007
Příspěvky: 427

PříspěvekZaslal: ne říjen 11 2009, 16:47    Předmět: Citovat

thomasdj
Asi maš pravdu, bude lepšie keď to urobim uzavrete, čital som si par stranok ohladom toho bassreflexu a je pravda ze ked sa to spravi zle tak to je nanič.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thomasdj



Založen: Jul 23, 2008
Příspěvky: 202
Bydliště: Trnava

PříspěvekZaslal: ne říjen 11 2009, 17:49    Předmět: Citovat

Samozrejme ak mas moznost mozes pouzit aj masivnejsie drevo.Ja som volil drevotriesku lebo je lahko dostupna a aj cena je solidna.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
somorastik



Založen: Oct 31, 2007
Příspěvky: 427

PříspěvekZaslal: út říjen 13 2009, 12:45    Předmět: Citovat

To thomasdj, este som sa chcel spitat par veci ohladom tych reprobedni, ako sa nakladaju tie dosky na seba, respektive čelná a zadná doska ma rozmery a x c (podla tvojho navrhu), bočné steny b x c -4cm (hrubka stien) a horna a spodna a x b. Alebo ako?
A ako je vhodne spájať dosky navzajom, a myslim ze je dobre dan zvnutra bedne take hranoly na spevnenie spoja.

Dakujem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
thomasdj



Založen: Jul 23, 2008
Příspěvky: 202
Bydliště: Trnava

PříspěvekZaslal: út říjen 13 2009, 14:42    Předmět: Citovat

Rozmer vonkajsi je AxC.To znamena ze doska ktora ti bude robi spodok reprobedne musi byt o 4 cm dhlsia ako celna ked pouzijes dosku s hrubkou 2 cm.Neviem ci sa rozumieme.Ked nie pokusim sa ti to niak nakreslit.co sa tika spajania dosiek tak najlepsie je hrany natret lepidlom najlepsie Duvilaxom.a zoskrutkovat samoreznymy vrutmy ktore treba zapustit.hranolceky na spoje pri takychto malych rozneroch netreba.Pri tejto hrubke dosky /2cm/ je konstrukcia dostatocne pevna.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mc-vlada



Založen: Jun 24, 2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: st říjen 14 2009, 8:03    Předmět: Citovat

Tak z téhle diskuse jsem zmatený. Když jsem v diskusi "stavba lampáče" napsal, že do komba je možno použít cenově přístupná repra od Dexonu (Beyma), tak "mmjuz" reagoval:...Do komba strčí solidní 10´´, nebo 12´´, rozhodně ne Dexon ... a tady zase směřuje diskuse směrem - Beyma spíš vhodný (a je na to stavěný) do kytarového komba, pro HI-FI nic moc. Pokud je od výrobce doporučen do komba pak chápu, že není vhodný, a je to logické, pro HI-FI, ale nechápu "mmjuz", proč by ho určitě do komba nedal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 10:46    Předmět: Citovat

Tohle repro je určené dle prodejce k "průmyslovému použití", tedy na nějaké rozvody mluveného slova po drátě. Já bych ho rozhodně do kytarového komba nedal, ač mi širokopásmová repra z principu vůbec nevadí, ale používám kousky z 50. a 60. let, které mám mnohem raději, než v současnosti protěžované Celestion nebo Eminence, Peavey... Ovšem širokopásmé repro z 50. let, ať už Jensen, Dynacord, Telefunken nebo klidně i RFT, případně některá Tesla, většinou s AlNiCo magnetem je úplně někde jinde, než nějaký škvár za 800,- od Beymy v r. 2009. Nevím, Vlado, co na tom nechápeš. Když se podíváš na technická data a frekvenční charakteristiku, tak Ti musí být jasné, že tohle na kytaru hrát nebude. Na zkreslený zvuk je charka nepříjemně rovná a jde daleko do výšek. Chybí tam to nabroušení na presencích, naopak budou nepříjemně pištivé výšky. Na čistou country kytaru je Fs 90Hz zase moc vysoko a budou tomu chybět basy. Citlivost 97db u takto "rovného " repra je na kytaru dost málo. Ten zvuk prostě neprorazí, bude to hrát stejně, jak přes nějakou dvoupásmovou bednu třeba k PC. Jestli mi nevěříš, kup ho, nacpi do kytarového komba a přijeď, vyzkoušíme, porovnáme. Co víc Ti mohu nabídnout?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mc-vlada



Založen: Jun 24, 2009
Příspěvky: 330
Bydliště: Brandýs nad Labem

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 12:27    Předmět: Citovat

Souhlasím. Já jsem ale nemyslel Beymu za 800,- ale 12GA50, a volil jsem dle toho, co je a za kolik dneska na trhu. Sám mám dobré zkušenosti se starými Teslami a RFT-ve starých Vermonách, ale ty jsou dnes jen na bazarech a bůh ví, na co to kdo kdy nechal a hlavně u koho upravit. S bazarovým zbožím např. i aukro nemám zas tak dobré zkušenosti, a o kvalitních opravářích zatím informace sháním (byl mi doporučen pan Husák z Litovle). Je na každém, kolik hodlá do zařízení investovat a z vlastní zkušenosti vím, že by každý nejraději za hubičku. Pokud jde o HIFI tak bych tyhle repra taky nepoužil a u komba záleží taky na použití, pokud nejsem profík a mám to pro nějaké amatérské nebo poloamatérské použití tak proč nezvolit kompromis.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mmjuz



Založen: Mar 16, 2009
Příspěvky: 217

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2009, 18:32    Předmět: Citovat

Oprav u Husáka bych se nebál. Vozím tam repra už cca patnáct let a bylo jich už určitě přes dvě stovky. A občas se jedná opravdu o šílenosti z 50.let, často oválného tvaru, s kterými by mě jinde vyhodili. Ceny jsou více než lidové. No, i na Aukru se ještě sem tam něco objeví. Je paradoxní, že kolikrát opravdu zajímavý kousek projde bez povšimnutí a prodá se za vyvolávačku cca 200,-, extrémně i 50,-Kč a občas nějaký neuvěřitelný šunt vyleze i nad 1000,- Kč. Těch starých vermoňáckých L3060PB je realtivně dost, ale je fakt, že mají většinou urvaný závěs membrány a s náhradami to moc nehraje. Zkušel jsem to několikrát a nebyl jsem moc spokojen, ale loni jsem koupil vrak Regent 30H, jen zesilovač v nějaké hrozné škatuli za 1000,- Kč a k tomu jsem dostal tato repra úplně nová, snad nikdy nepoužitá zdarma a konečně jsem je ocenil. V původní verzi se svou membránou hrají nádherně a hlavně jsou hodně citlivé, na rozdíl od těch repasovaných. Těch kdyby bylo více... Také jsem nedávno na Aukru kopil tu nejsterší 12´´ RFT verzi - L3452PBK, koš má stejný jako L3060PB, ale mnohem větší magnet a ten se citlivostí vyrovná i starým JBL, porovnával jsem to s K 130 na 12W zesilovači MV3. Opět se prodal za vyvolávačku 300,-Kč. Rozmazaná fotka a "repro z půdy po dědovi, za funkci neručím". Je jako nové, neprodám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund