Zaslal: so červen 20 2009, 21:12 Předmět: nefunkní USB
zdravím už nějakou dobu vlastním autorádio zn. Watson zakoupené v Makru. rádio má slot na SD karty a USB slot a právě v něm je problém. při zasunutí USB flashe do rádia, rádio zahlásí USB DRIVE, ale dál se nic neděje. bratr má totožné rádio a jemu ten samý flash načte a hraje normálně. kde by mohl být problém?? značku rádia jako odpověd neberu dík michal
Založen: Aug 24, 2008 Příspěvky: 187 Bydliště: Frenštát pod Radhoštěm
Zaslal: so červen 20 2009, 22:10 Předmět:
Hoj
Mám rádio z tesca sencor a taky má USB-čko, když do něj dám mp3 přehrávač 512MB tak to načte hned, ale jak tam vrazím flash-ku 2GB tak to trvá kolem minuty než to načte a taky to napíše USB DRIVE a rádio jakoby zamrzne...na nic nereaguje.. Po načtení už funguje normálně. _________________ Asi jsem degen a neumím česky, tak se na mně nezlobte!
Ked to je v záruke , vrátiť a ked už je po záruke , pomerať či je tam na USB +5V.. USB je citlivé na to niekde je napätie 4,7V a už má problém načítať pripojené zariadenie. Vid PC , ked sú dlhšie kábliky dopredu.
no tak jsem to zkusil proměřit a jsou tam 4 výstupy(či jak to nazvat) a je na nich 4,75 - 5,2V, zkoušel jsem to i mezi tím rámečkem a výstupy a tam je napětí jen na některých, navíc tímto se mi, nevím jakým způsobem, rádio přepne na SD kartu
No a práve že tých 4,75 V je málo na ovládanie. Medzi pinmi 1 - 4 má byť viac ako 4.9 V. pozri na http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml Práve tu mám prenosný USB HDD a ten na Notebooku funguje a na zadných USB vo velkom PC funguje a na predných USB už nemá záujem komunikovať a tu je vidieť ten rozdiel v tých 5,0 V. Vpredu je už 4,8 V a koniec komunikácie.....
no moc anglicky neumím ale tak nějak jsem pochopil že na dvou pinech má být tech 5V a další dva jsou datové. no a já jsem naměřil napětí na všech 4 pinech (3x 5V a 1x4,7V)
no moc anglicky neumím ale tak nějak jsem pochopil že na dvou pinech má být tech 5V a další dva jsou datové. no a já jsem naměřil napětí na všech 4 pinech (3x 5V a 1x4,7V)
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.