Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po květen 11 2009, 9:09 Předmět:
Jedna praktická zkušenost, bohužel pouze z doslechu, je obyčejná plastová hadice, stočená v sudu s vodou. Každý opilec měl povinnost donést z domu pořádnou kostku ledu, která se podle potřeby přihodila do vody.... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po květen 11 2009, 9:13 Předmět:
Jinak u našeho chlaďáku jsme vyhodili původní pípu a dali tam kohoutek s páčkou ve stylu starých pákových píp. Dovnitř sítko z perlátoru a pěna je jak šlehačka.
Jen ti nezkušení, zvyklí na bublinkovaté pivo bez pěny (za tuhle "modernu" bych střílel) se stále snaží točit pivo po skle a remcají, že to pění... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 05, 2007 Příspěvky: 4669 Bydliště: poblíž HK
Zaslal: po květen 11 2009, 9:19 Předmět:
Jindra2 napsal(a):
a pivo tlačíme CO2
Schvalne to zkuste nekdy vzduchem. Zjistite, ze nebudete tak nafoukli a pivo chutna mnohem lip. _________________ ...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Tlacit pivo CO2 (a jeste nejlepe technickym CO2 a ne potravinarskym protoze cena) je neco, za co bych strilel. Pivo se ma tlacit vzduchem (u rychlych akci kde nevadi postupne zvetravani piva, protoze se pivo vypije podstatne driv nez by zvetralo) a nebo DUSIKEM, popripade smesi 80% dusik 20% CO2.
Pokud to tlacis CO2, mas z piva nakyslou sodovku po ktere mas akorat problemy s nafouknutym brichem.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po květen 11 2009, 9:52 Předmět:
A pokud chcete z bečky jen "upít" 20 piv (např. při chystání akce) a nechcete do ní tlačit vzduch, aby se pivo nekazilo, stačí pár úderů kladivem či větším klíčem do spodku sudu a už to teče _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tlacit pivo CO2 (a jeste nejlepe technickym CO2 a ne potravinarskym protoze cena) je neco, za co bych strilel. Pivo se ma tlacit vzduchem (u rychlych akci kde nevadi postupne zvetravani piva, protoze se pivo vypije podstatne driv nez by zvetralo) a nebo DUSIKEM, popripade smesi 80% dusik 20% CO2.
Pokud to tlacis CO2, mas z piva nakyslou sodovku po ktere mas akorat problemy s nafouknutym brichem.
Věnoval jsem dost času na zjištění, že technický CO2 je daleko lepší a má zaručenou kvalitu než potravinářský. Jinak nejlepší pro pivo je Biogon, tedy dusík a CO2 1:1, pro občasné pití je to zbytečný přepych. To se už můžeme bavit o značce piva, kdo pije sračku z Gambrinusu, tak je mi ho líto
Jindra
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po květen 11 2009, 11:40 Předmět:
S tím Gambrinusem je to ostuda, kam to za posledních 15 let dopracovali. Na druhou stranu malý pivovary se zlepšily a člověk už nemá tolik strach si občas dát nějaký to "no-name", pokud ovšem stojí víc než 10Kč. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32015 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po květen 11 2009, 11:42 Předmět:
Tady: http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1716&t=1073307&sid=cfba6ce536cd2eb6f0ad8b9b6ff81ab5 je velmi rozsáhlá diskuse na téma pivo a jaké... Jinak jestli se nemýlím, tak ten Biogon by měl být směs CO2 a kysličníku dusného, ne čistého dusíku. Je to ale v podstatě jedno, protože diskuse byla na téma jak chladit a ne čím tlačit... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Znamy to vyresili uplne jednoduse. Stara lednicka do ktery se zavre celej sud, kus nejaky hadice a pipa vyvedena primo do steny lednicky. A funguje to skvele Akorat to chce zacit chladit dopredu. A nebo skus tekuty dusik do nadoby a nejakou trubku
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18683 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: út květen 12 2009, 6:14 Předmět:
Vyzkoušel jsem všechny druhy chlazení výše popsané a bez starostí to řeší ta lednička . Dokonce jsem i do pergoly natáhl stlačený vzduch od kompresoru . Ale jelikož mám pivnici za rohem , radši si tam nakonec pro natočené doběhnem . Jelikož se kolem hospody motám , tak jsem si odzkoušel tlačení dusíkem a vzduchem . Dokonce jsem dělal zdvojené rozvody , aby se do každého sudu dalo pustit , co si obsluha vymyslí . Osobně se přiznám , že to nepoznám . Pochopitelně k otázce rozpitého sudu nelze než potvrdit , že lepší je ten dusík . CO2 jen barbaři . A ta kapacita chlazení je důležitá . Dnes je tam chlazení pro 4 trubky stočené do 4hranných spirál a solanka tam fofrem kolotá , k tomu je použita pumpa , která tuto solanku honí ve společném balení trubek až do pípy . Co se pěnění týče . Je to přímá úměra s tlakem a nepřímá (pro někoho přímá) úměra s teplotou piva . Jo stará čepovací zařízení měla jedno důležité vybavení a tím byla možnost od obsluhy regulovat tlak vzduchu do každého sudu zvláště . To byla ohromná vymoženost , která umožňovala tvorbu té správné , dvoustupňové čepice s dírkou . Co jsem se jich nanosil . Jinak chodím na Gambáč 12 z tanku ve Vamberku na náměstí a když tam někdy budete projíždět , vřele doporučuji . Otevřeno 24h/denně a za 17 peněz . Jo a veškerou nerez kupuju v Matezexu Hradec Králové . Mají tam trubky od milimetru po metr a síla stěny od půl do několika milimetrů . A ty tenké trubičky nejsou nijak drahé . Mají tam i spojovací materiál , takže venkovní spoje ROZEBIRATELNÉ dělám i doma jen v nerezu . Vše pro grilování jenom nerez .
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út květen 12 2009, 9:11 Předmět:
K honění solanky v chlaďáku použil jeden umělec oběhový čerpadlo (připojení dvoudrát), prostě vhozený do nádržky. Druhý umělec tento chlaďák připojil na "samodomo" prodlužku bez PE a svodové proudy z čerpadla způsobily, že pivo nešlo dost dobře natočit, protože chlaďák se bránil pořádnými kopanci.... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Jan 05, 2007 Příspěvky: 4669 Bydliště: poblíž HK
Zaslal: út květen 12 2009, 9:18 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
K honění solanky v chlaďáku použil jeden umělec oběhový čerpadlo (připojení dvoudrát), prostě vhozený do nádržky. Druhý umělec tento chlaďák připojil na "samodomo" prodlužku bez PE a svodové proudy z čerpadla způsobily, že pivo nešlo dost dobře natočit, protože chlaďák se bránil pořádnými kopanci....
Tohle je zase o , marne slov.
ad sud v lednicce: je to sice dobry, rychle a levny reseni(znamy to ma), ale krapet nemobilni. Jedinou velkou vyhodou toho je, ze o to muzete byt opreni pri toceni piva a debatovat
Jeden cas jsem uvazoval, ze vyrobim neco z maleho mrazaku(ucel to splni myslim si lepe a je to mobilnejsi), kde budou natocene trubky a na tom pridelany kohout...no jeste jsem se k tomu nedostal. Ale kdyz se da pujcit chlazeni i s kompresorem za 200-250 na par dni, tak se mi do toho moc nechce. _________________ ...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.