Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32109 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st leden 28 2009, 8:45 Předmět:
De gustibus non est disputantum, gulášek je ňamňam, i ta feferonka v něm se snese, i když pak (někdy u někoho) následuje koupel ve škopíku s heřmánkem nebo řepíkem. Ale pochlubte se, jaký kdo děláte nebo máte rádi - každý není jenom kus flákoty dušené v paprice.
A co takhle nějaká vlastní specialitka, nebo dokonce majstrštyk - prostě něco, s čím se chlubíte podobně jako s produkty své vlastní páječky? Přece mi nebudete chtít namluvit, že coby bastlíři tlačíte furt jen guláš nebo tlačenku a zalejváte ho pivem?
Takové kuřátko, pečené na másle a s černým pivem, hezky do červena á la husa, k tomu erteplový, popřípadě chlupatý knedlík a červené zelí podušené na sádle s cibulkou, to je taky docela ňamka.
K tomu samozřejmě bahýnko, to je bez debat, ale o bahně si založte oddělené vlákno, tam si flamujte příznivci Kozla proti těm Krušovickým a Plzeňským, jak je libo (omlouvám se příznivcům těch dalších asi tak miliónu dalších značek piva, které jsem nezmínil)...
Ale když už se tu hodnotí nealkoholické, starobrněnské je možná na chvostu, ale úplně nejhorší patok není - v tom u mne vede určitě pardubické nealko, říkají mu tuším Pernštejn - to je opravdu za trest... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 28 2009, 10:27 Předmět:
Tak moje specialita je plněná cuketa rýží a masem. Seříznu asi třetinu podél, cuketu vydlabu a její obsah rozkrájím a smíchám s dušenou rýží a masem, nejraději kuřecím. Do toho přidám koření: pepř, chili, případně feferonku dle libosti pálení , majoránku, cibulku, česnek a trochu másla. Pěkně to promíchám a vrátím zpět do cekety a přiklopím třetinou cukety. Vložím to do skleněné zapékací mísy a okolo dám rýži a co zbylo z náplně, posypu na povrch. Na to ještě dám rajčata nakrájené na plátky, trochu je posolím a popepřím, někdy posypu i sýrem. Jo teďka zjišťuji, že jsem o soli nemluvil, no jasně, že tam dovnitř patří i sůl Celé to podliji teplou vodou s máslem, troškou kari a masoxem a solí dle chuti. Celé to dám to zapéct do vyhřáté trouby do zlatova.
Když je to hotové, tak nakrájím cuketu na plátky a dám na talíř, k tomu přidám rýži a může se dlabat Ale dobré vínko také není k zahození Tak dobrou chuť _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st leden 28 2009, 11:22 Předmět:
Já jsem omáčkovej a gulášovej, takže svíčková a guláš je základ, koprová či křenová taky nevadí. Naopak jsem zásadní nepřítel jídel, co hodinu po přípravě už nejsou k jídlu, protože moje zásada je nacpat ledničku jídlem a tři dny mít klid. Takže když řízky, tak v pivním těstíčku, i třetí den jsou krásně šťavnatý, ze zbytků těstíčka se ještě udělá pár bramboráků.
U návštěv zatím vyhrává můj mletý bůček + zelená paprika + malá klobása + cibule + nastrouhaný sýr, to celý osmažený jako karbenátek buď v trojobalu, nebo i v obyčejný strouhance.
A samozřejmě půlnoční tlačenka či uzený bůček, dvě tři orosený taky nejsou vůbec na závadu _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 24, 2007 Příspěvky: 3995 Bydliště: Zlínsko
Zaslal: st leden 28 2009, 12:07 Předmět:
Tak kluci,taky zkusím naladit Batlířovy chutě. Kačenka pěkně osolená a úplně celá obalená v majoránce a pak v troubě pečená je celkem lahůdka.K tomu zelíčko a bramb. knedlíček navodí přátelskou atmosféru mezi mnou, manželkou a našimi žaludky. Protože kačka ráda plave,tak je nutno zalít ležáčkem a prože láska prochází žaludkem a žaludky jsou naladěny tak........... Však víte.
Moje druhá lahůdka je krkovička nakrájená na pllátky osolená,popepřená a plnotučnou hořčicí namazaná.Pak pěkně na tuku smažená s hojným zasypáním cibulí nakrájenou na kolečka a podle potřeby pak vodou podlévaná. K tomu osmažené kroketky a není,co řešit.
Tak pánové dobrou chuť. _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 28 2009, 12:13 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
Já jsem omáčkovej a gulášovej, takže svíčková a guláš je základ, koprová či křenová taky nevadí. Naopak jsem zásadní nepřítel jídel, co hodinu po přípravě už nejsou k jídlu, protože moje zásada je nacpat ledničku jídlem a tři dny mít klid. Takže když řízky, tak v pivním těstíčku, i třetí den jsou krásně šťavnatý, ze zbytků těstíčka se ještě udělá pár bramboráků.
U návštěv zatím vyhrává můj mletý bůček + zelená paprika + malá klobása + cibule + nastrouhaný sýr, to celý osmažený jako karbenátek buď v trojobalu, nebo i v obyčejný strouhance.
A samozřejmě půlnoční tlačenka či uzený bůček, dvě tři orosený taky nejsou vůbec na závadu
Tak s těmi třemi pivy bych se asi moc nevyspal Ale jinak dobrý _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Feb 11, 2008 Příspěvky: 2120 Bydliště: Praha
Zaslal: st leden 28 2009, 12:32 Předmět:
stepa napsal(a):
Jenys napsal(a):
Tak s těmi třemi pivy bych se asi moc nevyspal Ale jinak dobrý
Tys uz asi dlouho nebyl v hospode na 8mi kusech, co?
To nebyl, ani se nechystám Abych pravdu řekl, tak víc jak dvě si nedám a to mi úplně stačí. Ono se to do mně nevejde. Mám zmenšený žaludek,(jím radši dětské porce) a než to vyjde ven, pěkně to tlačí. Musím šetřit s místem, tudíž, všeho po málu, ale za to furt _________________ Když něco nevíte...klidně se zeptejte Co vás nezabije, to vás posílí Jenys
Založen: Dec 18, 2004 Příspěvky: 1890 Bydliště: Košice
Zaslal: st leden 28 2009, 13:11 Předmět:
mmm pani vidim že bolo by z čoho vyberať....
ja si viem najviac ochutnať , na dobrom perkelte s ryžou alebo zemiačky s petržlenkou. dalej mam veľmi rád mäsko na hubách, a dalej asi taka klasika ako pečená krkovička knedlík a hlavková kapusta. plnená paprika. kurča na spôsom "paprikáš" pečené meská a ine dobroty. menej holdujem prívarkom ale aj tie sa občas žiadaju. samozrejme klasika je gulášik s knedlíkmi. všetko doma robím tak trocha pikantné takže to má "říz" zo studenej kuchyne su to domace klobasky syry, paprikovaný bôčik. kočonina (huspenina s mäsom). klasika tatarák a ine
takže stručný prehľad dobrôt ktoré jednoducho môžem !
samozrejme dezerty cukrovinky a dobra zalievaná káva vždy poteší polahodí a aj preberie ked sa už nahodou zaspáva na plošakmi a sme v opojení dymu z kalafúny
Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1274 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: st leden 28 2009, 21:10 Předmět:
Tak sa pridám aj já Čo tak to pečené kura na zemiakoch ?
Na plech sa poukaladajú na kolieska nakrájané zemiaky . Okorenia ,polejú olejom ,premiešajú . Na ne sa dajú kusy kuraťa , okoreniť podľa chuti a nechať úpiecť .
Výborné na tom je to , že všetká šťava z kuraťa vytečie do zemiakov a tí majú perfektnú chuť .
Prípadne Holanské rezne , čo je vlastne pomleté mäso so syrom 1:1 a vysmažené v cestičku (mlieko,vajce,hladká múka,sol ).
A ako pitie , skôr za obedom dobrý vavrinec . _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32109 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st leden 28 2009, 21:22 Předmět:
Občas provozuju mlsnou kuchyni, takže třeba "Baštýřův řízek" - vepřovou panenku ztuhlou v mrazáku nakrájím na 0,5cm silné plátky, naklepu hranou ruky, osolím, opepřím a obalím v těstu na bramborák bez přídavku uzeniny nebo uzeného - jen brambory, mouka, vejce a koření. Pokud jsou málo šťavnaté brambory, ředím těsto mlékem. Smažím oboustranně do zlatova, podávám s pikantním zelným salátem - krouhané hlávkové zelí, lepší je červené, strouhaná mrkev asi tak třetina váhy zelí, podle chuti sůl, ocet, trochu pepře a práškového cukru, posekaný zelený nebo sušený kopr, promíchat, NEZALÉVAT ŽÁDNOU DALŠÍ VODOU, nechat odležet - pustí to šťávu samo. Salát je dobré dělat den předem, je pak správně rozleželý. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Sep 10,
2004 Příspěvky: 19604 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: st leden 28 2009, 23:08 Předmět:
Pečené kuře na másle sypané tymiánem a chvilku před koncem obložené půlenými loupanými hruškami, nejlíp z kompotu s hřebíčkem. A k tomu nové brambory...
Nebo jen obyčejné vepřové výpečky na kmíně s bramborovým knedlíkem a špenátem....
Špenát se dá alternativně použít místo kélu nebo dušeného zelí ke špekovým knedlíkům či plněným knedlíkům se škvarky.
Nebo štrůdl plněný mletým masem a hráškem, ale ten jako chuťovku.
A teď se mi bude špatně usínat, asi napřed ještě navštívím ledničku.
Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1274 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: st leden 28 2009, 23:40 Předmět:
Hill napsal(a):
A teď se mi bude špatně usínat, asi napřed ještě navštívím ledničku.
Ha ,tú už som navštívil . _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3751 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: st leden 28 2009, 23:43 Předmět:
EKARE a všichni přítomní tohoto fóra,nebudete mi to asi věřit,ale já celý dnešní den uvažoval o tom,že bych mohl v této rubrice založit vlákno o receptech.Nepročetl jsem celé vlákno,neboť je už hodně hodin a já ráno vstávám brzo.Večer jsem pekl tkzv. KEFÍRKU,žena říkala,že jí se nikdy nepodaří tak jako mi,takže abych ji upekl.Zítra přečtu celé vlákno a přidám recept.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: čt leden 29 2009, 16:23 Předmět:
Včera se mě podařilo tak kvalitně rozvařit vepřový koleno (díky tomu, že jsem se moc zabral do opravy monitoru a maso bylo zřejmě z nějakýho nestresovanýho vepře), že jsem z toho musel udělat sulc, abych to nemusel vyhodit. Kočka by ovšem zajásala. Následně jsem se dočasně degradoval z kuchaře na prostého pojídače zbytků, protože podobný věci považuju za naprostou kuchařskou neschopnost. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 2 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.