Zaslal: po květen 05 2008, 19:14 Předmět:
Zkusil bych udělat tenhle vysílač http://pokusy.chytrak.cz/schemata/ostatni.htm
4 schéma od shora, je tam použita anodová modulace, takže by to bylo lepší a kdybych tam dal nějakou silnější lampu, mohlo by to taky trochu hrát.
Zaslal: po květen 05 2008, 21:06 Předmět:
Tak jsem pokusně propojil G3 s katodou a tráfko dal přímo do napájení anody a přemostil kondem, tuším 0,01uF a zvuk je krásně čistý. Nic jiného jsem na tom zapojení neupravil...
EDIT: buzeno z TDAčka, šířka zabraného pásma necelých 20kHz.
Zaslal: út květen 06 2008, 14:07 Předmět:
jardajar napsal(a):
Tak jsem pokusně propojil G3 s katodou a tráfko dal přímo do napájení anody a přemostil kondem, tuším 0,01uF a zvuk je krásně čistý. Nic jiného jsem na tom zapojení neupravil...
EDIT: buzeno z TDAčka, šířka zabraného pásma necelých 20kHz.
To zkusim taky, přemejšlim jak místo toho převodního trafa dát elektronku, abych tam nemusel pouštět zesilovač
Zaslal: út květen 06 2008, 16:12 Předmět:
S tímhle jsem taky kdysi blbnul. Ale oscilátor jsem měl Meisnerův, tam se dá pořádnou vazbou dosáhnout i nějaký výkon harmonická, neharmonická. Modulace byla do první mřížky reproduktorovým výstupem z kufříkového gramofonu. Co si vzpomínám:
6F32
Ub = 250V
fosc = 700 kHz
anténa byl nepřizpůsobený 2m kus drátu
dosah asi 150 m.
Zaslal: út květen 06 2008, 17:04 Předmět:
Tak sem to modulační trafo dal do serie s napajenim a hraje to lip, asi o 10m vetší dosah, akorát to zarušilo skoro celý AM, občas to hraje na několika frekvencích, ale má to takovej strašně hlubokej zadušenej zvuk, jinak pohoda.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.