Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: st duben 09 2008, 20:27 Předmět:
Sendyx napsal(a):
.. já jsem nedávno v naší diskontní kafilerce marně hledal anglickou slaninu, která by obsahovala jen kus prasete a ne sóju, chuťově identické látky a podobné smetí.
Na té "anglické" je nejúžasnější ten inkoust, ve kterým je to namočený a zabalený, aby to dostalo tu správnou barvu. Když ho umyješ, zbyde cosi bez chuti a zápachu, což je vlastně ještě dobře _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 2956 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: st duben 09 2008, 22:25 Předmět:
Kde sa stratil napr. ten poctivý, ozaj mäsový LUNCHMEAT PORK WEEKEND Pamätníci, isto viete o čom hovorím.Alebo nanuková dorta s ČOKOLÁDOU Nemyslím tie súčasné náhražky, kde je štetcom z výrobnej linky namalovaná hnedá čiara ako v bielych slipoch Radšej budem žrať nezdravo, ako do seba pchať tie všetky LIGHT, BIO, NO SHUGAR... Ale už ani tú ,,nezdravú výživu", na ktorej prežili v pohode generácie, nemám k dispozícií. Už ani to pivo a cigarety nie su ONO
To jsme ještě nezavadili o ochucené nápoje v PET lahvích "vynikající chuti". Platí úměra, čím větší flaška , tím hnusnější chuť. Už dlouho se jim vyhýbám obloukem. V podstatě to obsahuje jen vodu, kyselinu citrónovou v hojné míře a nějakou barvu. Nedávnou mi na návštěvě podvrhli Lift hrušku, něco tak příšernýho už jsem dlouho neochutnal. Hubu jsem měl doslova v křeči.
V podstatě ty nápoje jsou naředěný Calgon na vodní kámen. Ten je v podstatě taky jen kyselina citrónová.
Založen: Jun 05, 2005 Příspěvky: 12367 Bydliště: Ostrava
Zaslal: čt duben 10 2008, 9:53 Předmět:
Voda je někde mizerná, ale to taky bývá místním potrubím. Nevěřil jsem tomu, ale u známých v kanclu v Havířově voda vždycky chutnala divně, jako špatná vesnická studna. Po výměně kompletní vodoinstalace je všechno jinak.
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: čt duben 10 2008, 11:24 Předmět:
rnbw napsal(a):
Najlepsia je voda z vodovodu. Nechapem ludi, co si kupuju tesco farebnu vodu (2l za 5 Sk) a podobne sracky.
Tiež bývam v BA, u nás voda dobre nechutí. Preto si v bandaske nosím vodu z lesného prameňa. V Bratislave je podľa obvodu voda len viac alebo menej úžitková. Monopolné vodárne to nepriznajú, lebo by museli znížiť cenu. Studne na hrádzi tesne vedľa hnedého Dunaja len potvrdzujú "fantastickú" kvalitu tejto vody... _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9685 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: čt duben 10 2008, 13:41 Předmět:
Nápoje v PET láhvích ? voda, minerálka či cola to ještě ujde, ale víno, pívo...to je krajnost a degradace obchodní značky pivovaru...nicméně - na mléko v papundeklu jsme si též zvykli. Nerozbije se, v mražáku nepraskne ale zas nemáte týden před výplatou akumulovaný kapitál (rezervní fond) v zálohovaných flaškách... _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Sep 19, 2007 Příspěvky: 3698 Bydliště: Praha
Zaslal: čt duben 10 2008, 23:09 Předmět:
Největší úpadek je asi v masných výrobcích. Kde je stará dobrá vláknitá struktura masa v uzeninách? Všechno to připomíná mechovou gumu na podrážky, místo masových vláken jakési drobné kulové buňky. Největší humus jsou kuřecí párky z Lídlu. Jak je žena koupí, hned letí do odpadu. Mohly by se z nich vyrábět silentbloky, všechno pruží jak guma ...
To samé platí o uzeném masu a nejnovějším výkřiku hnusu - křehčeném masu. Plátek takového "masa" proti světlu vykazuje až 50% něčeho natlačeného do struktury. A salámy? Je to jen osolený tuk a piliny. Už je vůbec nejím. Co se zatím podařilo nejméně zkazit jsou ryby a zelenina. Ale všeho dočasu.
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: pá duben 11 2008, 0:20 Předmět:
Moderné chemické špekáčky sú tiež zaujímavé. Pri opekaní nad ohňom vypustia 3 kvapky čohosi a potom sčernajú, vyzerajú potom ako obhorený kartón a podobne aj chutia. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Založen: Sep 10,
2004 Příspěvky: 19589 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: pá duben 11 2008, 6:33 Předmět:
Sendyx napsal(a):
Voda je někde mizerná, ale to taky bývá místním potrubím. Nevěřil jsem tomu, ale u známých v kanclu v Havířově voda vždycky chutnala divně, jako špatná vesnická studna. Po výměně kompletní vodoinstalace je všechno jinak.
Založen: Feb 06, 2007 Příspěvky: 4509 Bydliště: vých.slovensko
Zaslal: pá duben 11 2008, 7:03 Předmět:
mtajovsky napsal(a):
Největší úpadek je asi v masných výrobcích. Kde je stará dobrá vláknitá struktura masa v uzeninách? Všechno to připomíná mechovou gumu na podrážky, místo masových vláken jakési drobné kulové buňky. Největší humus jsou kuřecí párky z Lídlu. Jak je žena koupí, hned letí do odpadu. Mohly by se z nich vyrábět silentbloky, všechno pruží jak guma ...
To samé platí o uzeném masu a nejnovějším výkřiku hnusu - křehčeném masu. Plátek takového "masa" proti světlu vykazuje až 50% něčeho natlačeného do struktury. A salámy? Je to jen osolený tuk a piliny. Už je vůbec nejím. Co se zatím podařilo nejméně zkazit jsou ryby a zelenina. Ale všeho dočasu.
Pri viditelnej štruktúre mäsa by sa nemala sója a ostatné náhražky ako skryť. Keď sa to však dobre pomelie, nie je poznať, koľko čoho tá zmes obsahuje.
Originál technologický postup jednej klobásy pýše, že tá obsahuje 30% hovädzieho, 45% bravčového mäsa, 20%bravčovej slaniny /zbytok sú soľ a koreniny/. Ďalej sa píše, že je možné nahradiť 70% mäsa sójou. Tak sa teda nahradí aj hovädzie aj bravčové. Výsledok je sójová saláma predávaná ako mäsová. _________________ Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.