Zaslal: út duben 21 2026, 21:43 Předmět: Digitální Orwel
Chci se zeptat, jak je daleko legislativa ohledně vzdáleného přístupu státních a jiných složek do mobilů ovčanů.
Volal jsem na 158 ohledně doporučeného postupu v určité věci a jakmile to operátor zvedl a začal zjišťovat moji polohu, zapla se mi na mobilu wifina resp. ji zapnul on, aby podle okolních wifin ověřil zaměření/moji polohu. Vypnul jsem ji zase manuálně hned po hovoru. OS je aktuální.
Je to tunel do mobilu...
Všiml jsem si také, že mi opakovaně v mobilu mizí fotky konkrétních lidí. Synchronizaci mám vypnutou.
Co dalšího můžou na mobilu ovčana? _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9480 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: st duben 22 2026, 8:11 Předmět:
O tom ELS jsem nevěděl, za mě je to užitečná služba. Dovedu si představit, že zmatenej důchodce při infarktu ze sebe moc relevantních informací pro lokalizaci nedostane. Toto může dost pomoct.
Mobil se otvírá na xicht a kód nesdílím. Hackli mi heslo na cloudu, tak jedu notnou dobu bez synchronizace. _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
Chápu že u vás je internet moderní výkřik techniky, updaty OS zbytečná záležitost; vzdálený přístup, sběr dat, krádeže identity a počítačové podvody je scifi povídání z Marsu a jediné co tě přesvědčí, jsou vypáčené dveře chlívka a chybějící čuník.
A tak ti nebudu brát víru v posvátnou moc alobalu. Kéž ti funguje ještě dlouho a za všech okolností. _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
O tom ELS jsem nevěděl, za mě je to užitečná služba... Toto může dost pomoct.
Souhlasím. Otázka je, co dalšího na vzdáleném mobilu mohou provádět.
Mohou prohlížet moje fotky aby zkontrolovali nezávadný obsah? Pedofily je třeba najít a já se ptám, jak dalece jsou v tom nápomocny stávající zákony a legislativa. ;-/
Mohou promáznout takové fotky (vzdáleně), nebo jiné - třeba nepohodlné, kompromitující, usvědčující... ? _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
Zaslal: st duben 22 2026, 14:16 Předmět:
Na vzdáleném mobilu můžou cokoli. Ve Francii na to mají i legislativu (umožňuje policii na dálku aktivovat kameru, mikrofon a GPS v mobilních telefonech podezřelých osob), tady to bude podobné jako se silničníma kamerama se čtením značek a ukládáním času, polohy a fotky řidiče po neznámou dobu za neznámým účelem bez podpory v legislativě nebo jako s nehomologovanýma PIT rámama na policejních autech. _________________ Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Naposledy upravil Ruprecht dne st duben 22 2026, 14:21, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: st duben 22 2026, 14:19 Předmět:
Keby niekto čítal podmienky skôr než ich odklikne, tak by sa dozvedel že používaním cloudu sa vzdáva vlastníctva toho čo tam dá. Už je to ich majetok, a môžu si mazať čo sa im zachce.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35493 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st duben 22 2026, 14:44 Předmět:
Paľko, tady vůbec nejde o mraky, tady jde o to, co mu můžou oficiální (ne)bezpečnostní složky provádět aktivovanou dálkovou správou v mobilu, i když má mobil deaktivovaný dálkový funkce. Můj názor je, že to jsou governmentem vnucený "zadní dvířka" už na úrovni mobilního operátora, nejen v systému samotnýho aparátu. A u takovejch vnucenejch funkcí doslova nikdo z ofčanů neví, co mu "Velkej Bratr" může a co ne. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.