Zaslal: so duben 18 2026, 9:18 Předmět:
Tak jsem se zajímal o ty stálé platby trochu podrobnějc a vychází to takhle:
v porovnání D01d/D02d vyjde stálý plat o cca 200kč/mes tj 1200kč ročně líp D01d,
ale zas je o cca 500kč/MWh dražší distribuce. ( cena silovky je stejná)
Takže kdo má spotřebu pod 2,5MWh/rok, vyplatí se přejít na D01d.
Zaslal: ne duben 19 2026, 7:54 Předmět:
No, já se z toho oproti tobě nepo...
A on se neuklepl, jen se prostě spletl, tak to tak neprožívej. Nikde nepsal nic o tom, kolik má 3xněco A. To psal Valdano a je v tom rozdíl.
Zaslal: po duben 20 2026, 7:08 Předmět:
Já jsem to napřesno nepočítal, nechal jsem si to spočítat na poradenském místě E-ON. Místní pracovník mi to tak potvrdil, že se přechod na D1d vyplatí od cca 2,5 - 3MWh/rok. Asi se taky ty sazby trochu liší podle distribučního území.
Zaslal: po duben 20 2026, 19:13 Předmět:
Jističe 3x25A jsou například ve starých malých panelákových bytech (ještě s rozvody TN-C) např. u bytů typu 2+0 bez plynu a bez elektrického ohřevu TUV (tj. TUV i ÚT dálkově). 3F tam jsou primárně kvůli elektro sporákům tj. to bývá v takovém bytě jediný spotřebič, který má 3F připojení.
Založen: Mar 05, 2007 Příspěvky: 6669 Bydliště: Jesenice u Prahy
Zaslal: po duben 20 2026, 21:06 Předmět:
No právě, lidi si tam nechají dát, co jim řeknou.
U nás v bytovém domě si nechala paní instalovat elektrickej sporák a hned jí tam z PRE šoupli 3x25A, má spotřebu asi 2MWh/r D02d a platí jak mourovatá.
Sousedka má elektrickej sporák, lednici, klimatizaci, pračku, sušičku, varnou konvici, mikrovlnku, na nic se neptala, má 1x20A, spotřebu stejnou a je spokojená
Zaslal: út duben 21 2026, 6:34 Předmět:
Já bydlím v RD a třífáz občas potřebuju - míchačka, cirkula atd. Ono když zapneš elektrickou troubu, pračku, mikrovlnku a jseš si uvařit kafe v rychlovarce tak ti 1F 20A stačit nebude.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.