Já vím. Ale protože tam je uvnitř navíc ten nevelkej vodpůrek, tak ten čínskej bazmek může měřit jenom ten první tranzistor v pouzdru, a ten druhej ani nezaregistruje. Musel by totiž měřit při proudu aspoň 10mA. To si myslím že nedává. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: st duben 08 2026, 8:43 Předmět:
Výsledek je , že ty tranzistory z AME mají dle čínského testeru Ube necelých 0,6V originály ze zesilovače 0,9V +- nějaké mV. Nějaké sofistikovanější měření jsem nedělal a vlastně k tomu ani nemám důvod. A když jsem do kříže přemístil výkonové tranzistory závada se přestěhovala. Čili vada i příčina je jasná. Objednal jsem "originály" z Ali pro jistotu víc abych si je mohl vybrat do páru.
Prostě jsem pro oči neviděl a chtěl jsem vyřešit opravu jednoduchého zesilovače , jakých jsem opravil kupy. Holt každý má právo na blbost tak jsem si to užil.
Zaslal: st duben 08 2026, 10:49 Předmět:
Můj oblíbený čínský tester jsem též přistihl, že u darlingtonů ukazuje blbostě. Je jisté, že se musí do konců párovat? Občas dostanu do ruky zesilovač a též se pokusím tranzistory spárovat, Nicméně někdy jsou, i více kusů, od sebe tak daleko, že pár nenajdu. Na osciloskopu stejně vidím (samozřejmě při zátěži) při lehlém přebuzení signál symetricky omezený.
Zaslal: st duben 08 2026, 11:53 Předmět:
Je to spíš o pocitu, že najdu ty nejblíž k sobě, ale víc jde o to , že když už to kupuji na alíku párkrát se mi stalo , že nějaký kus nefungoval a takhle mám jistou šanci. Nakonec cena několika kusů párů vychází jako pár ve zmíněném obchodu.
Zaslal: st duben 08 2026, 13:33 Předmět:
fredis - kdybych to tam koupil tak bych jim to tam samozřejmě napsal, nevím proč bych neměl?
bu250 - na Ali kupuju taky, někdy loni jsme tam viděl nabídku tranzistroů středního výkonu označených "used". Vypadaly jako použité ale měly všechny stejné zesílení, takže asi nějak uměle zvalchovány či co. Nicméně fungují správně, samozřejmě je otázka jak dlouho ale to už je do jiné debaty, někde se tady či jinde o tom vedla.
Napadlo tě změřit, jaké napětí je při tom 300mA kliďáku mezi bázemi těch koncáků? _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35423 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st duben 08 2026, 17:50 Předmět:
fredis napsal(a):
jardafiala napsal(a):
Výsledkem je tedy že to zřejmě nejsou Darlingtony(?). A že AME nakupuje u číňana fejky?
Do AME bys jim to ale asi nenapsal, co?!
Napsal jsem to už zhruba 10 roků zpátky do diskuse na AV-mánii v souvislosti s nákupem výkonovejch "audio" trandů jedním slovenským kolegou. To co mu poslali - a samozřejmě co nefungovalo - jsme nejdřív nechali změřit samotnýho kluka, pak si je nechal přeposlat další diskutér, odborně zdatnější i technicky vybavenější. Výsledky jasně prokázaly šmejdy, takže jsme tam veřejně probírali, co s tím - a sám majitel AME málem zboural AV-mánii, administrátorům a i mně osobně vyhrožoval soudem za údajnou pomluvu - což jsem mu zboural poukázáním na pravdivost popisovanýho případu. Ještě bych možná někde dohledal ten mail co mi poslal ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.