Zaslal: pá duben 03 2026, 21:53 Předmět:
Ovládací "tlačítka" nemá, standby mikrospínač jako joystick nefunguje (a to jsem ho zkoušel mačkat všelijak po okrajích). A na klávesnici nijak nereaguje.
Zaslal: so duben 04 2026, 12:35 Předmět:
RayeR napsal(a):
Muzou to byt kapacitni - virtualni "tlacitka"...
Pak ale velí návrhářská slušnost, aby to bylo na tom rámečku viditelně namalované. Tak to mívaly mnohé Samsungy (monitory i placTV®). Tenhle stroj má ale rámečky výšky okolo 1cm, takže jedině blbdyzajnér by tam ta "tlačítka" cpal. Ne, žádná tam nejsou. Šup s ním do skladu!
Jeho plechový korpus je stejný, jako u mnohých jiných značek (a "značek"), z boku připomíná trychtýř. LEDpásky bývají na té zadní prrdeli a displej se demontuje směrem dopředu. A tlačítekprostých je dnes požehnaně! Úplně stejně to seká Vestel pod nakoupenými jmény dříve věhlasných značek (Bosch, Telefunken, Salora, JVC...). Ale i noname novoty (VIVAX - taky bez čudlíků). Ten Thomson o sobě na štítku tvrdí, že je Poland. Tomu bych i věřil, montovaly se tam už v době CRTček.
Přivezl jsem si ještě "Philips" (typ si nepamatuju) a ten má na zadním plastu joystick. Ovšem nabízí jen funkce "vypnutí", hlasitost +/-, předvolba +/- a "zdroj". Vymazání původních programů v DVB-T, nastavení zvukových vlastností, jazyka, jasu, kontrastu, sytosti, hlasitosti a dalších, se takto provádět nedá. Šup s ním do skladu!
Zaslal: so duben 04 2026, 12:49 Předmět:
Bílý aparát "vše v jednom" - iMac G5 A1076. Displej se nerozsvítí, disk se slyšitelně roztočí, ventilátory funí, oranžová maxiLED na rámečku vpravo dole, svítí několik sekund. Mám to vidět nadějně? Bílé jablko doma ještě nemám! Doufám, že je to jen závada zdroje. Hádám, že má ještě konvenční podsvit.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20490 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so duben 04 2026, 17:13 Předmět:
Jestli to je podobnej nesmysl, jako G5, co jsem tu před pěti lety opravoval zdroj, tak to je absolutní peklo. Mám tu k tomu vlákno "přerostlej ajfoun". Když si na to vzpomenu, že se to musí do mrtí rozebrat aby ses dostal na zdroj, již nikdy více. Ale prý to dodnes maká, navíc to dobře zastává funkci asi 1KW přímotopu. _________________ Jirka
Zaslal: so duben 04 2026, 17:20 Předmět:
Rozobrat iMac je tiez chutovka. Ale tieto stare aspon nemaju lepeny displej ako novsie. Tam musis po kazdom rozobrati odstranovat zvysky lepidla - za predpokladu, ze ti sklo nepraskne. A potom kupit novu lepiacu pasku vyrezanu do presneho tvaru.
Zaslal: so duben 04 2026, 19:21 Předmět:
MiraSt napsal(a):
Úlovek minulých dní... (22.6. 2024 20:34h) ...A teď se už objevují STB DVB T2. Takže mám tři a všechny samozřejmě funkční...
Přebírám zásoby. A vidím, že je mám téžžž. Zleva - "Tesla" TE-30x, EVOLVEO Omega T2 a "Strong" SRT8xxx. Můj dvoutunerový je Strong. V jednom případě jsem zasahoval (kdo si má pamatovat, oč šlo).
Ad iMAC - jsem zvědav, čím mě překvapí. I špatná zkušenost je zkušenost.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 34, 35, 36
Strana 36 z 36
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.