Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7324 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: pá březen 27 2026, 12:10 Předmět:
Výborná debata, já TV nemám asi 25 let a poplatky platím. Přes léto občas žena zaplatí i Netflix.
Souhlasím s názorem, že poplatky pomáhají udržovat Kavčí hory nezávislé na vládě.
@Pikofarad: Když použiji tvůj termín, tak "Motáš jabka s hruškami". Poplatek je specifický typ platby, často stanovený veřejnými institucemi.
Neboj, máš u moci vládu podle tvého gusta, tak se určitě dočkáš. Logicky se musí zbavit úhlavního nepřítele, kterého můžou politicky zničit, protože na jiné jako je Seznam, nemají.
Zaslal: pá březen 27 2026, 12:58 Předmět:
Já v tom rozdíl nevidím. Peníze chtějí tak jako tak, a to je pro mne to jediné podstatné a ostatní je mi naprosto ukradené.
Pokud by byl parlamentem schválen zákon určující povinnost platit poplatek např. zemědělským firmám, tak jedním z příjemců takového poplatku by samozřejmě mohl být i Agrofert. Ale ono se to řeší spíš oklikou přes dotace a světe div se Babiš chce, aby zbylo víc peněz na dotace pro Agrofert.
Zaslal: pá březen 27 2026, 13:37 Předmět:
To jsou zase výlevy , nemá to tady co dělat. Nevím jak lidská závist a nepřiznání si vlastní neschopnosti má něco společného s poplatky nějaké instituci.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7324 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: pá březen 27 2026, 15:35 Předmět:
Tady nejde o žádnou závist, ale o princip:
Pokud bude televize placená vládou z daní bude jí naprosto manipulována.
Pokud televize bude mít příjmy bez toho aby to vláda mohla ovlivnit, zajistí se její alespoň částečná nezávislost.
To že jsem použil Agrofert je jen proto, že je tam Babiš. Kdyby tam byl někdo jiný, tak použiju jiný příklad.
Nenapadlo mě, že to někdo může pochopit tak, že Bibišově rodině závidím.
Ne to ne, já jim přeju a vím, že pan premiér je extrémně pracovitý člověk a za to si ho vážím, i když mi na něm lecos vadí a nikdy jsem ho nevolil.
Zaslal: pá březen 27 2026, 15:58 Předmět:
Zkušenosti zemí Evropy (jako je Finsko, Dánsko, Norsko) s financováním veřejnoprávních médií jen ze státního rozpočtu (resp. z daní) ukazují, že nezávislost médií nebyla automaticky ztracena a televize se nestaly přímými přisluhovači vládní moci. Změna modelu financování z koncesionářských poplatků na daňový model (ve Finsku od roku 2013, v Dánsku postupně od roku 2019 a v Norsku od roku 2020) byla vedena spíše snahou o modernizaci než snahou o politické ovládnutí.
No a tady se to automaticky bere jako snaha o ovládnutí médií politiky. Jak jinak v tom našem kocourkově?
Naposledy upravil Valdano dne pá březen 27 2026, 16:03, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá březen 27 2026, 16:03 Předmět:
Tak že soudy státní zastupitelství jsou manipulovány vládou, protože jsou placeny z rozpočtu. Někdy to tak možná vypadá, ale doufám, že to tak není. Ovšem mít tu státem vlastněnou organizaci, které zákonem určuji povinné platby bez jakékoliv kontroly to je co.
Ale znovu opakuji toto vlákno spadlo někam kde už dávno mělo být přinejmeším pročištěno od podobných příspěvků včetně mého.
Chudárek už má strach o koryto a ještě větší z kontroly výdajů.Nikdo z občanů nemá možnost zkontrolovat za co se utrácejí jejich vynucené poplatky.Andy jim snad zatne tipec 👏👏
Zkušenosti zemí Evropy (jako je Finsko, Dánsko, Norsko)...
Jenže to jsou demokracie, kde by si takowey Bureš ani neškrtl. My jsme na tom bohužel jinak.
Navíc - pokud něco prosazuje Pitomio, tak bych sakra zpozorněl.
Souhlasím s Custem.
Zaslal: pá březen 27 2026, 16:59 Předmět:
Já sice nefandím ani Babišovi ani Tomiovi, ale ani koncesionářským poplatkům. Za mě pryč s koncesionářskými poplatky a klidně i pryč s ČT a kompletně ji zprivatizovat. Když chce ČT prachy tak ať si je na sebe pěkně sama vydělá podobně jako ostatní komerční televize a ne se přiživovat ať už na nucených koncesionářích nebo na státním rozpočtu což je z mého pohledu v podstatě totéž. Lidé, kteří budou mít pocit, že je správné ČT finančně podpořit ať klidně platí kolik uznají za vhodné v podobě darů v takové výši jaká pro ně bude přijatelná, ale ať je to zcela dobrovolné a ne vynucované.
Zaslal: pá březen 27 2026, 18:31 Předmět:
Tak já se na ČT dívám, hlavně na dvojku a Art. Co se týče KP, problém s tím nemám. Je to pár korun (zatím). Ale co mi vadí nejvíc, je ta hromada sponzorskoreklamních sraček před každým pořadem. Pokud existuje povinnost KP a koncesionáři ho platí, tak tohle by tam být nemělo. Anebo velice omezeně. Ale je fakt, že ČT je pěkně rozežraná státní instituce a hlavně bezedná černá díra na peníze pod nedostatečným dohledem. A to by bylo třeba zásadně změnit a zprůhlednit. Ale zrušením KP občanům a jejich převedením na stát se to rozhodně nevyřeší..
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 18, 19, 20
Strana 20 z 20
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.