Zaslal: st březen 25 2026, 0:16 Předmět:
eleferner napsal(a):
Njn, ony ty Ersy taky jsou koncepcne 20+ let stare. Ale stale funguji prekvapive dobre, protoze hroty maji velkou plochu pro prechod tepla z teliska.
No systém JBC C245 bude taky více než 20 let starý.
Ersa I-CON 2V 120W Soldering Station with I-TOOL handpiece
https://www.youtube.com/watch?v=fc4hqw0p6kI&t=300s
Youtuber z toho moc nadšený nebyl... Někdy snad já nebo někdo jinej porovná, jestli jsou do toho aspoň levné pájecí hroty... _________________ 010203
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20456 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st březen 25 2026, 0:52 Předmět:
Na 120W to smrká velký plochy pod pouzdrama dost bídně. To S C210 dokážu s nožovým hrotem taky. A zjistil jsem, že ty špičky s 0.0 nic průměrem jsou na dvě věci. Nic to neprohřeje, malá tepelná kapacita. Ten sešikmenej nůž se mě jeví naprosto univerzální. Plochou zapajím velký věci, špičkou nože drobotinu. Hned si 1-2 ks přikoupím. _________________ Jirka
Zaslal: st březen 25 2026, 10:41 Předmět:
Narychlo jsem proletl video ktere linkoval Hydrawerk a vicemene to sedi i pro prvni verzi i-CONu, ktere mame v praci. Jen mne udivilo, ze se mu zhavi ta plastova matka u klicky hrotu, to se mi nestava. Ale mozna v Erse provedli kchatovani kostu.
Jak jsem psal driv, nez imrvere zonglovat z hroty (C245 nebo Ersackymi), tak je lepsi mit 2-perovou stanici. Na jednom peru mam hrot 0,3 mm na jemne soucastky a na druhem obvykle 1,2 mm nebo duty hrot ("rucni vlnu"). Kdyz pajim vykonove soucastky a/nebo velke plochy medi, tak je nejdriv nazhavim obema hroty soucasne a pak doladim jednim nebo druhym, podle potreby/rozmeru. To stejne i pri odpajovani SMD tranzistoru apod., nejdriv obema pery nazhavim masivnejsi vyvod soucastky a pak je presunu na ostatni vyvody podle potreby.
Mam k Erse i ten sesikmeny nuz co zminoval Celeron, ale pouzivam ho jen kdyz opravdu neni zbyti. Rychlejsi je ohulit tenky hrot na 400 nebo 450 st. C a tim kompenzovat ztraty prenosu tepla kvuli jeho malemu prurezu. Zatim to vsechny velke soucastky prezily...
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7313 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: st březen 25 2026, 14:21 Předmět:
eleferner napsal(a):
Mam k Erse i ten sesikmeny nuz co zminoval Celeron, ale pouzivam ho jen kdyz opravdu neni zbyti. Rychlejsi je ohulit tenky hrot na 400 nebo 450 st. C a tim kompenzovat ztraty prenosu tepla kvuli jeho malemu prurezu. Zatim to vsechny velke soucastky prezily...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.