Zaslal: po březen 09 2026, 10:34 Předmět:
Celeron napsal(a):
Nejspíš autoveteránisti. Ten rotační měnič se osazoval taky do některých aut který měly elektronkový rádia. Určitě jsem ho viděl ve starým autobusu RTO.
Autorádio Tesla Ozvěna pro RTO má v tom bloku s rotačním měničem umístěný i koncový stupeň, takže samotný měnič by ti byl stejně platný jak mrtvému zimník. Autorádia pro osobáky to většinou měla podobně.
Nejsem si jistý, jestli ten zdroj ke K13 v Třešti máme.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20400 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po březen 09 2026, 11:02 Předmět:
Myslel jsem samostatnej rotační měnič. Podle kámoše bejvalýho garážmistra ČSAD se dost sypaly. Autorádia do osobáků rotační měniče neměly, tam byly vibrační, dával jsem ho dohromady jednomu veteránistovi ve starým Spartakovi. Vypadalo to jako filtrační elektrolyt s bakelit paticí octal či podobnou. _________________ Jirka
Zaslal: po březen 09 2026, 11:14 Předmět:
Zajímalo by mě, v jakém procentu těch RTO to bylo namontované a jak moc se to prakticky používalo. Poslech rádia za jízdy asi nepadal v úvahu vzhledem k tomu, jaký je v tom autobusu kravál. Tak snad leda na zájezdech kvůli mikrofonu pro průvodce.
Zaslal: po březen 09 2026, 11:17 Předmět:
Ta část zdroje s měničem se může hodit některému sběrateli, který má sestavu radiopřijímač + zdroj Tesla K13A bez osazeného měniče podobně jako byla ta sestava prodaná na Aukru kde ten měnič také chyběl a v textu toho už uzavřeného inzerátu je uvedeno "Rotační měnič pro provoz z baterie není osazen". Takže některému sběrateli se to může hodit pro kompletaci neúplné sestavy Tesla K13A. Dejte ten zdroj celý tak jak je na Aukro do aukce s úvodní cenou tak 500 Kč + cena dopravy nebo osobní vyzvednutí a třeba se to prodá i za víc.
Lze to nabídnout i Telex museum v Třebotově u Prahy. Sbírají a restaurují také měřicí přístroje.
Kontaktní telefon na webu je na šéfa muzea.
Kanibalizovat to je špatně. Nejdřív to nabídni na bazoši jako celek za cenu součtu odhadu dílů. Ušetříš čas a práci. _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20400 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po březen 09 2026, 13:46 Předmět:
Lukas-Peca napsal(a):
Tak snad leda na zájezdech kvůli mikrofonu pro průvodce.
Jo, já to viděl v zájezdovým LUXu. Bylo to v panelu podobným řidičově palubovce před pravým předním průvodcovským sedadlem. Můžu se příležitostně zeptat toho bývalýho garážmistra jestli se to dávalo do všech LUXů. Linkový a městský to asi neměly, nebo jsem to v žádným neviděl. Když jsem po škole začínal v ČSAD početce, tak už RTO pomalu končily, až na jednu, co se vrátila z generálky. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.