Zaslal: so březen 07 2026, 22:56 Předmět: S: Konektor na generátor 12XG 036
Sháním konektor na tento přístroj, je rozměrově shodný s konektorem do rozvodů spol. antén: viz foto.
Ø 11,5 mm vnitřní
kolík 2,5 mm
Měřěno čínskou šuplerou
Upraven název vlákna, viz bod 15a "Pravidel". jimirek
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5523 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: so březen 07 2026, 23:46 Předmět:
Konektor na tento pristroj? Na fotce je ale konektor, antenni. Protikus s dirou (tzv samice) se da koupit v kazdem elektru ( pokud se nejedna o starsi provedeni ktere bylo vetsi?)
Zaslal: ne březen 08 2026, 12:50 Předmět:
Já asi špatně pochopil, že sháníš běžné menší. Ty velké asi mám v krabici na chalupě. Připomeň se příští sobotu, podívám se.
Z následujících příspěvků je zjevné, že to co bych asi našel, je pro Tvůj účel nepoužitelné.
Naposledy upravil jjilek dne ne březen 08 2026, 20:57, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20402 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne březen 08 2026, 12:52 Předmět:
Jestli to jsou ty velký, co se dávaly v 70-kách na STA TESA S, tak samotný konektory už asi nenajdu ale někde bych měl mít útlumáky s těmahle konektorama. Je to váleček dlouhej asi 8 cm, z jedný strany samec, z druhý samice. Na fotce je nad druhou vložkou zprava. Mám se ti kouknout?
Zaslal: ne březen 08 2026, 16:49 Předmět:
AZK401 napsal(a):
Sháním konektor na tento přístroj, je rozměrově shodný s konektorem do rozvodů spol. antén: viz foto.
Ø 11,5 mm vnitřní
kolík 2,5 mm
Měřěno čínskou šuplerou
To, co vidím na snímku, bude zřejmě torzo účastnické šňůry ke starým úč. zásuvkám.
Jenže to příliš nekoresponduje s tím, co píšeš - "kolík 2,5 mm"! Ta tvoje čínská šuplera bude "hodně mimo" - kolík má totiž Ø 4mm. A u prstence se neuvádí vnitřní Ø (uvádíš: 11,5mm), ale vnější, protože se vnějším Ø-em dotýká protikusu) v úč. zásuvce) - a tento je: Ø 13mm.
Tady se o nich zmiňuji:
kokun tam napsal(a):
judeware napsal(a):
Kladu dotazy:
• Jaký byl důvod těch nadměrných rozměrů konektorů soupravy TESA?
...
Tyto soupravy (TESA-S) pocházejí ze začátků 60. let - tedy i jejich konektory.
V té době se ještě nešlo do miniaturizace - i konektory v nejstarších měř. přístrojích (nejen TESLA Brno!?) mívaly konektory s "živým" pinem o Ø = 4mm (nwm - vycházelo se z tradičního banánku?).
Proto zřejmě i tento konektor ("živý") vycházel z tohoto - moje doměnka.
...
A potvrzoval to i xsc:
xsc napsal(a):
Ano, vycházelo to z banánku, ten do toho konektoru šel normálně zasunout.
...
A sháněj konektor do TESA-S - můžeš ho vidět na snímku od celerona (na koaxiálech!) _________________ Honza - kokúň
Zaslal: ne březen 08 2026, 17:07 Předmět:
Tak co se z toho nakonec vyklube? Originál má něco co na fotkách vypadá jako zdířky. Konektory co zmiňuje Honza a Jirka by se tam snad ani nevešly.. Pokud tam jsou, tak to fakt musí vypadat úžasně. Jinak ty velké TESA-S mám taky, bez útlumáků. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Zaslal: ne březen 08 2026, 18:51 Předmět:
Úžasně neúžasně, hlavně, že to funguje.
A ano, jde do toho zastrčit 4 mm banánek - proto mí to s tím anténním nefungovalo, ten kolík má menší.
Takže vnější průměr té přístrojové sdířky je 11 mm a toto bych, prosím pěkně potřeboval, v provedení, na které jde připájet stíněná šňůra a zajistit proti vytržení.
Zatím jsem používal ten banánek a upravenou krokosvorku na stínění. Ta ovšem vždy v kritický okamžik měření sklouzla.
Zaslal: ne březen 08 2026, 19:31 Předmět:
AZK401 napsal(a):
PavelFF napsal(a):
12XG036 nemá koaxiální konektor.
Ten můj má dokonce čtyři ...
Sháněj tedy koaxiální konektor, ale nebudeš to mít příliš jednoduché . Tvé "4 koax. konektory" nejsou žádné normované koax. konektory a tvůj způsob je hodně krkolomný, protože výrobce s tebou tehdy nepočítal.
Přístroj má symetrický výstup oddělený od země a počítá se s připojením stíněnou dvoulinkou. Konektory určené pro tuto řadu přístrojů jsou na obrázcích. Malá dírka v čelním panelu pod dvěma "koaxy" je stínění/uzemnění dvoulinky.
Kabel symetrický stíněný pro telekomunikace .png
Komentář:
Velikost:
244.66 kB
Zobrazeno:
4 krát
Kabel symetrický stíněný pro telekomunikace_3 .png
Komentář:
Velikost:
121.4 kB
Zobrazeno:
2 krát
Naposledy upravil PavelFF dne ne březen 08 2026, 20:36, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne březen 08 2026, 20:33 Předmět:
Konektor na generátor 12XG 036
To AZK401
Poněvadž tvůj generátor neznám, neměl jsem tudíž ponětí, jak vypadají konektory na tom čelním panelu.
Až jsi tu dal jejich foto, tak je mi jasné, že konektory určené k STA TESA-S nejsou k tvému účelu použitelné! Přestože mají kolík Ø 4mm, tak je "nepružný", a do zdířky (na panelu) by asi nešel.
Jak už jsem psal výše:
kokun napsal(a):
To, co vidím na snímku, bude zřejmě torzo účastnické šňůry ke starým úč. zásuvkám.
Jenže to příliš nekoresponduje s tím, co píšeš - "kolík 2,5 mm"! Ta tvoje čínská šuplera bude "hodně mimo" - kolík má totiž Ø 4mm. A u prstence se neuvádí vnitřní Ø (uvádíš: 11,5mm), ale vnější, protože se vnějším Ø-em dotýká protikusu) v úč. zásuvce) - a tento je: Ø 13mm.
tak tento konektor je především určen jako vstupní (do zesil. vložek TESA-S), ale pasuje rovněž do starých úč. zásuvek STA:
Konektor je typ: PMK 11 (Ø 4 / 13)
Průběžná 6AN 050 07 (koncová 6AN 050 12):
Nejstarší typ úč. zásuvek (Ø 4 / 13)
Konektor PMK 11 kontaktuje v úč. zásuvce vnějším průměrem prstence!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.