Děkuji všem za rady. Dál budu na slepo lepit clonky okolo, dělat takový jako límec. Blbé je, že krycí sklo nedovoluje u kraje límec dost vysoký.
Ještě jsem myslel, než zacloňovat některá místa a pracně hledat ta pravá, jestli by nebylo snažší zakrýt celý senzor nějakou kovovou mřížkou. Zkoušel jsem udělat mřížku cca 5 mm hliníkový proužek a 5 mm mezera a to nefungovalo.
Ještě bych doma našel milimetrové pletivo, za zkoušku nic nedám.
V jednom bytě reaguje radarový světlo i na to, když se někde pustí voda - pohyb vody v plastových trubkách. Viděl jsem u jedněch dveří,kde se radar používal jako detektor osoby, aby se mohli otevřít, tak měli šíření mikrovln "definovaný" nějakým trychtýřem z mosaznýho plechu, který fungoval zřejmě jako reflektor.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20388 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá březen 06 2026, 23:48 Předmět:
To radarový světlo je k vzteku. Mám to nad dveřma garáže. Když jsem ho kupoval, tak jsem chtěl aby nejdál reagovalo v ose ale dodali mě "chodbový" který reaguje do stran a v ose je skoro slepý. Chtěl jsem, aby reagovalo na příjezd auta, což kvůli skutečný směrovosti nechodilo. Navíc se stále rozsvěcovalo při dešti a pokud do toho ještě foukal vítr, svítilo skoro furt. Nakonec jsem mu stáhl citlivost na minimum a radar reaguje jen na výklopný vrata když jedou nahoru. Natáhl jsem čas a když přijedu domů a otevřu dálkou vrata, tak se rozsvítí asi na 1,5 minuty a to mi stačí. Blbý je, že se rozsvítí i při zavírání vrat ale s 5W Ledkou jde o prd. _________________ Jirka
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20388 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so březen 07 2026, 16:56 Předmět:
Jo jasně, rozmlátit venkovní fasádu a strop v garáži abych se dostal ke koncákům pohonu a vývodu osvětlení. To jsou opravdu rady k nezaplacení. _________________ Jirka
Možeš z radarového senzoru vykuchať samotný radar a dobastliť na jeho miesto ESP-01. To môžeš ovládať druhým ESP-01 dobastleným k pohonu vrat, alebo trebárs aj aplikáciou z mobilu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.