Zaslal: čt březen 05 2026, 22:04 Předmět:
Viem čo je IBAN, ale pre platbu do ČR to dá automaticky kolónku pre číslo účtu a kód banky, IBAN sa tam zadať nedá. To mám asi ísť cez platbu do EU, že?
Navyše majú FIO, tak majú dvojitý účet - český aj slovenský IBAN pre rovnaký účet, kľudne mohli dať ten slovenský IBAN.
A písať im bolo zbytočné, prišla automatická odpoveď:
citace:
Dobrý deň,
jedná sa o novú formu overenia telefónneho čísla. Z dôvodu pribúdajúceho počtu podvodníkov zneužívajúcich anonymné telefónne čísla je teraz novo zavedené overenie cez bankový účet.
Číslo účtu nie je verejné a je viazané na Vaše telefónne číslo. Overenie prebieha zaslaním overovacej platby 0.01 euro na náš účet a je platné 1 rok.
Okamžitá platba je obvykle spracovaná do 1 minúty, bežná platba do nasledujúceho pracovného dňa.
Pokiaľ neplatíte cez QR kód, do odkazu pre príjemcu prosím vpíšte Vaše telefónne číslo s predvoľbou +421977xxxxxx.
Neviem ako je to s podporou, ja to tam mám za nie veľmi seriózne - minulý rok mi zablokoval prístup do bazoša, predpokladám za porušenie pravidiel (nevedome neúmyselne), písal som niekoľko mailov, s vysvetlením toho za čo by to mohlo byť, ospravedlnením, aj s prosbou o odblokovanie - a ak nie tak aspoň o dôvod - dodnes som nedostal odpoveď ani na jeden..
Zaslal: čt březen 05 2026, 22:18 Předmět:
Niekto im tam niečo nahlási a oni hneď mažú a blokujú. Aj neoprávnene.
Môj prípad:
Bol som mimo SK tak som mal vypnutý mobil. Po návrate a zapnutí mobilu som mal zmeškaný hovor. Chlapík volal opäť, mal záujem o LCD monitor ktorý predávam, a že či ho nevymením za iný (ten zasa predával on na bazoši). Pozerám na bazoši moje inzeráty, tento na monitor som tam namal. Nebol ani medzi vymazanými (po platnosti), skrátka bol fuč. Platnosť mu určite neskončila. Mal som naň odkaz, ktorý samozrejme hlásil že inzerát neexistuje. Písal som na podporu že mi zmizol inzerát, a inzerát sa zrazu objavil medzi ostatnými akoby nič. Podpora neodpísala. Takže niekto volá na inzerát, číslo nedostupné, oznámi to podpore, a oni zmažú inzerát bez akéhokoľvek varovania alebo oznámenia. A keď sa ozvem, obnovia ho, zasa bez vysvetlenia. Trochu mafiánske praktiky.
Teď jsem poslal bazoši 1kč,ověřeno,mohl jsem vystavit nějaké přebytky.Dražší věci jsem prodal jen osobné,podvodníci narušili důvěru kupujících aby poslali platbu předem.
Naposledy upravil Pikofarad dne čt březen 05 2026, 22:33, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: čt březen 05 2026, 22:32 Předmět:
To je charakteristika tejto doby. Predávajúci odmieta poslať dobierku kvôli nepreberačom, a kupujúci odmieta zaplatiť dopredu kvôli podvodníkom. Dôvera je narušená na oboch stranách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.