Založen: Jun 20, 2005 Příspěvky: 992 Bydliště: Hospoda u Třebíče
Zaslal: po březen 02 2026, 9:11 Předmět: Centrální vysavač AEG Visio 70
Na vysavači za víc jak 25 litrů se vysypalo ložisko na čínském motoru (blíže k turbíně) Domel 440.3.605-2. Dle zdejších diskusí neopravitelné, turbína je na hřídel nalisovaná, takže se k ložisku nedá nijak nedestruktivně dostat. Máte nějaký ověřený obchod na netu, odkud tyto motory berete, aby na něj byl spoleh? Našel jsem zde, ale nenašel jsem na ten obchod žádnou recenzi, tak bych nerad šlápl vedle. Je mi jasné, že všechno je Čína, ale za dva a půl litru by už snad nějaká jistota mohla být. Díky.
Zaslal: po březen 02 2026, 11:25 Předmět:
Novy motor bude asi rovnaky smejd ako povodny - ale ten urcite par rokov vydrzal. Ten predajca ma aj kamennu predajnu, takze by bsom sa nebal tam nakupit.
Zaslal: po březen 02 2026, 12:10 Předmět:
Tiez som mal to lozisko rozsypane, akurat na inom motore Domel. Vymlatit kladivom sa to nepodarilo - nakoniec som to vyhodil a kupil novy motor. Neskutocne konstrukcia.
Založen: Jun 20, 2005 Příspěvky: 992 Bydliště: Hospoda u Třebíče
Zaslal: po březen 02 2026, 12:17 Předmět:
Jako to video o rozebrání na trubce jsem viděl. Možná by se to i podařilo, jenže mám obavu i z toho, v jakém je stavu vinutí, protože komutátor je notně opálený a před tím, než mi to kamoš donesl, tak to vyhazovalo chránič i s jističem. Samozřejmě to mohl být následek přeskoku z komutátoru na kostru, ale obával bych se i vyvážení turbíny, aby se mi vysavač po pár hodinách provozu nevrátil zpět.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.