Zdravím všechny přítomné, jdu si pro radu. Synovi na této televizi jde obraz do modra čili vadný podsvit. Kdyby to byla TV s rovným displejem tak zde neotravuji ale tá má displej zakřivený a s tímto typem displeje nemám absolutně žádnou zkušenost. Hledal jsem na YT nějaká videa ale nic jsem nenašel ani při pátrání po internetu tak se obracím zde na vás co s tím máte zkušenosti a poradili by jste mi jak postupovat.
Předem všem děkuji za každou dobrou radu.
Zaslal: čt únor 19 2026, 14:43 Předmět:
zakrivený displej je taký istý ako displej rovný, nemusíš sa báť dať ho na rovinu, nestane sa mu nič. Zakrivenie vytvára len vaňa a rám TV. Dokonca aj podsvit pred montážou je rovný.
Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3951 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: čt únor 19 2026, 15:09 Předmět:
Mockrát děkuji za tuto zprávu, spadl mi kámen ze srdce. Než jsem zde položil dotaz tak jsem si vzpoměl že před léty jsem na nějakém kanálu zhlédl video kde maník měnil podsvícení kde TV měla taktéž zakřivený displej a on si tam dělal nějakou formu nebo co přesně podle toho zakřivení. Bylo to dávno co jsem to viděl a tak jsem myslel že něco podobného najdu ale raději jsem se obrátil na zkušené odborníky.
Zaslal: čt únor 19 2026, 16:03 Předmět:
ale nestresuj, normálne ho polož na rovný podklad ako hocijaký iný displej. Si zober aký je polomer zakrivenia toho TV, pri uhlopriečke 55 " možno 3 metre. Nejaký malý zakrivený PC monitor by som nevyrovnával, ale tu nehrozí nič. Pretože panel pre curved TV a rovný TV je úplne ten istý.
Edit: Tak polomer zakrivenia 55" je presne 4200 mm
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8721 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: čt únor 19 2026, 17:16 Předmět:
Já bych zase takový optimista nebyl. Ano, princip a konstrukce je stejná. Asi jsem větší lempl ale 2x se mi stalo že po zpětné montáži a to jsem si při demontáži a odložení s pečlivým podkladem oblouku dával velkýho majzla, po zpětné montáži měl display defekt, začal na spodní straně černě odtékat. Prostě to lepení vrstev LCD povolilo. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.