Zaslal: út únor 17 2026, 21:33 Předmět: GDPR dotaz
Nějak nechápu jak to funguje. Mám W7 a používám hooooohle Chrome a Operu. Ráno si vyberu něco na čtení a přestože si ten blbý systém pamatuje kdejakou kravinu tak musím skoro u každého článku volit chci jen nezbytné cookies atd. nejblbější je (viz přílohu) vyškrtat "oprávněný zájem", jak je možné si to widle nepamatujou? Kdysi jsem se jen podíval na ten podvod rentou z nemovitosti a vidím to tam pořád...
Nejspíš to bude otravovat proto, žes nezaklikal všechno. Web ze kterého je screenshot vlastní alza, jsou to jejich reklamní stránky tvářící se jako recenze. Tam se dají podobné praktiky očekávat.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8448 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: st únor 18 2026, 7:31 Předmět:
Pamatování si toho co odklikáš na webu není věcí Windows, nýbrž prohlížeče. Zřejmě máš v nastavení vybráno, aby při ukončení mazal soukromá data, nebo jak se to v Chrome jmenuje. Čili ti při ukončení vymaže cookies.
Jak to souvisí s nějakou rentou z nemovitosti fakt nevím... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: st únor 18 2026, 10:05 Předmět:
Ano negramot - nějaká rada? Rentu z nemovitosti jsem zmínil, protože si prohlížeč pamatuje, že jsem se na to kdysi díval. Ale nepamatuje si, že pokaždé odškrtám v dotazech povolení jen technicky nezbytné cookies. Obrázek byl pro ilustraci, který z těch dotazů je nejblbější. Anonymní režim nepoužívám kvůli balíkovně, kam se v anonymním režimu nelze přihlásit.
Jaký plugin tedy zabrání věčným dotazům na cookies?
Zaslal: st únor 18 2026, 12:17 Předmět:
To nie je o zapamatani na strane prehliadaca. Vela stranok s tym otravuje pri kazdej navsteve, az kym sa nepovolia vsetky cookies. Takze to zobrazuje stranka zamerne. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Prostě to otravuje tak vytrvale, dokud to ostražitý uživatel nevzdá a nepovolí přístup (k vlastním datům), jež je defakto nevratný a neznámo komu (desítky až stovky oprávněných ...). Z takových webů ihned odcházím.
Připomíná to politické procesy v jedné zahraniční rozpadlé mocnosti, kde měl státní aparát vysoká směrná čísla popravených třídních nepřátel. Sebrali chudáka a otravovli ho tak dlouho, dokud nepodepsal přiznání zakázané činnosti a vlastní popravu. _________________ pro mládež a lektory - Hamíkův koutek
Zaslal: st únor 18 2026, 14:48 Předmět:
To je přesně ono "Vela stranok s tym otravuje pri kazdej navsteve" akorát jsem si myslel, že vzhledem k jeho poznámce zná Behemot řešení. Zdá se, že si jen leštil ego?
Zaslal: st únor 18 2026, 15:10 Předmět:
riesenia su, ale vacsinou tie pluginy funguju tak, ze ten banner skryju, alebo automaticky odkliknu, aby neotravovali. Cize si tam, kde si bol. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Prostě to odklikni nebo si stahni plugin typu I don't care about cookies jež to bude odklikávat za tebe. Myšlemka že selektivním výběrem nějakému sledování zabráníš je jen naivní iluze, nic víc.
2004 Příspěvky: 21119 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: st únor 18 2026, 16:25 Předmět:
A některé bannery jsou tak odolné, že dokud plugin nevypneš, nebo v něm banner nepovolíš, prostě tě dál nepustí.
Mimochodem - to mi začal po dvou letech od instalace pod Win7Prof dělat MovAvi Video Suite, koupený s doživotní licencí včetně aktualizací: vždy při pokusu spustit editor vyskočil banner přes většinu plochy s tím, ať se zaregistruji někde v USA, a že si mám za $19,95 přikoupit další, tentokrát AI, funkce, o nichž mám pochyby, že by mi někdy k něčemu mohly být. Ale nedal se odstranit jinak, než Gatesovým trojhmatem, protože nikde zavírací křížek či ploška, nikde hodiny.
Po vstoupení do editoru se tvářil, že bude fungovat, import videa ale skončil opět na stejném banneru. A zavření banneru tentokrát vždy způsobilo spadnutí programu.
Zákaznickou podporu prodejce SW.CZ urguji každé tři měsíce, poslal jsem i výpis chyb, ale přijde mi vždy jen tiket, že můj požadavek byl zaevidován, i telefonicky mi to potvrdí, když tam mezitím zavolám, ale neděje se nic.
Oprava instalace, pak odinstalace a opětná instalace na tom nic nezměnila.
Tak jsem program odinstaloval, nasypal ho do jiného počítače s W10 a zatím dobrý. Ale nerad bych to zakřikl.
To bych řekl, že už nikdy neopraví. To může být závislé na nějaké komponentě, která se od dob Win7 změnila. A i když soft podporovaný je, tak ne s tímto OS.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.