Podle toho AI jsi to nezkoušel ? _________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Zaslal: pá leden 23 2026, 20:11 Předmět:
Že tuto otázku nemíníš vážně ??
To je stejný jako s kunou . Problém se řeší . A když ho CHCI vyřešit , tak ho vyřeším 100%ně . Jinak je to hra na řešení problému , problém ZATÍM nenastal .
Tak po tom všem co jsem zkoušel a testoval na nestartujícím autě, jsem se rozhodl že auto odtáhneme na laně na soukromý oplocený pozemek kde je vhodnější zázemí pro další pokusy (doteď vše probíhalo na veřejném parkovišti). Během tohoto přesunu jsem zkusil zařadit 4-ku a se zapnutým zapalováním mortor okamžitě chytl, dál normálně běžel, takže jsem dojel tak kam jsem potřeboval, tam mototor zhasl a znovu bez problémů nastartoval.
Nechápu to, zajímalo by mě nějaké technické vysvětlení, proč při roztáčení startérem nechtěl ani náznakem při desítkách pokusů nastartovat, zatímco při roztažení chytl hned a zatím se zdá že najednou zas funguje normálně.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35106 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po únor 02 2026, 23:52 Předmět:
Řídící jednotka hlídá minimální otáčky při startu - prostě mezi dvěma impulzama z čidla polohy kliky musí uplynout nějakej čas a pokud je delší než nějaká předem daná hodnota, program usoudí, že se motor protáčí moc pomalu. Netuším jak, ale mohlo dojít při pokusuech o start startérem k chybnýmu změření tý doby, zatímco když jsi zkoušel start "přes kvalt" na špagátě, ty otáčky byly o fous vyšší než při točení startérem - a ŘJ usoudila, "jo, tohle pude" - a nechala motor normálně blafnout. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Tohle je celkem "normální" vlastnost u Fóbie II. Ve velkých mrazech odmítne startovat, počká se až teplota vyleze nad 0°C nebo se na hodinku odtáhne někam do vyhřáté garáže a zase jede
Zaslal: út únor 03 2026, 14:52 Předmět:
sr71 napsal(a):
EKKAR napsal(a):
...ty otáčky byly o fous vyšší než při točení startérem...
nojo, ale to nevysvětluje, že poté co to jednou chytlo roztažením, už to nastartuje nahned i normálně startérem
Říká se tomu "Adaptivní hodnoty" a nuluje se to vždycky odpojením baterky ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2215 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: út únor 03 2026, 16:37 Předmět:
Podobný problém jsem měl před časem s Kadetem (C16NZ) - také najednou nechtěl nastartovat, zpravidla to dělal "teplý motor". Po vychladnutí naskočil. Dělal to zapalovací modul. Háčko modul nemá,
viděl bych problém s indukční cívkou, resp. zapalovací lištou, prostě slabá jiskra...
Ještě by to mohla být úplná opičárna. Čidlo teploty chladící kapaliny. Spousta aut má v jednom pouzdru 2 čidla. Jedno posílá údaj na palubku a druhé do řídící jednotky, kde to štěluje množství paliva a kdovíco. Když se rozhasí to do řídící jednotky, tak to dělá právě takové brikule při startování.
Čidlo stojí pár šupů a pro vyzkoušení ho stačí přepojit a nechat vedle. Pokud auto nastartuje, tak se teprve přehodí samotné čidlo do potrubí.
Zaslal: st únor 04 2026, 11:13 Předmět:
HF_Tech napsal(a):
Tohle je celkem "normální" vlastnost u Fóbie II. Ve velkých mrazech odmítne startovat, počká se až teplota vyleze nad 0°C nebo se na hodinku odtáhne někam do vyhřáté garáže a zase jede
Zajímavý - mám rooma 12/2007 1,4 16V BXW (půlka techniky "darovaná" pro fábuli) a krátkou FII 02/2008 1,2 BZG. Toho rooma mám od prosince 2009, kdy měl na tachu 18200km a fábuli sice až od 150 000 poslední zhruba 3,5 roku, ale její historii docela podrobně znám - a obě auta jsou trvale parkovaný u chodníku a ani jedno to nedělá a ani v minulosti nedělalo. Asi to zase tak "normální" vlastnost nebude, ve svým okolí mám aut týhle generace povícero - a nevím o tom, že by si zrovna na tohle někdo stěžoval. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 4 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.