Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet
Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aliexpres - zkušenosti?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PotPalo

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 12:55    Předmět: Citovat

Tak to máte dobré. Ja dostanem od aliny maximálne mail že zásielku prebral Local carier, a potom sú dve možnosti, podľa toho ktorá spoločnosť to bude doručovať. Jedna bez akéhokoľvek oznámenia na druhý deň telefónuje že je kuriér pred domom, druhá sa unúva poslať aspoň mail že to prebrali do prepravy a že doručujú zvyčajne nasledujúci deň. Takže niekedy o dva dni. Oznámenie je mailom doobeda o 9:00 že dnes medzi 9:30 a 11 bude doručované... a o 10:00 už volá kuriér že je pred domom. To sa naozaj jeden stihne zariadiť.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 13:27    Předmět: Citovat

To je u nás stejné, v den doručování se tam objeví informace o dvouhodinovém okně, ale dá se to odvodit. Když zásilku bude doručovat ČP s číslem DR..., tak zásilka přistane v Mošnově (u Ostravy) a jakmile se u ní objeví informace "Zásilka v přepravě", tak většinou druhý den ji budou doručovat. A když nejsem doma, tak mi ji dají do AlzaBoxu, který mám kousek od baráku. Jednou za čas musím i na pobočku, když není místo v AlzaBoxech.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 13:46    Předmět: Citovat

josef_novak napsal(a):
Zásadní je právě sledování... ...dají do AlzaBoxu, který mám kousek od baráku. Jednou za čas musím i na pobočku, když není místo v AlzaBoxech.

A jak si tu zásilku z toho AlzaBoxu vyzvednete když vám k ní vůbec nedají kód pro vyzvednutí ani do schránky ani emailem? To se totiž přesně stalo Pikofaradovi a až se to stane i vám tak bude k ničemu, že zásilku dohledáte ve sledování když k ní nikde nenajdete kód pro vyzvednutí. Wink

Takže jak ukazuje zkušenost Pikofarada tak v takovém případě prostě sledování stejně nepomůže.

Pikofarad psal, že ta jeho letošní zásilka byla od prodejce z Aliexpressu a ve sledování sice dohledal, že je v Alzaboxu, ale problém byl v tom, že k ní neměl kód pro vyzvednutí. Takže mu to, že zásilku ve sledování našel nebylo vůbec k ničemu, protože i kdyby k tomu Alzaboxu zajel, tak bez kódu by tu zásilku stejně nevyzvedl.

Pikofarad napsal(a):
Koupil jsem na Ali UV lepidlo,cena i s poštou 130kč,Do nejpozději 24.1. to mělo být dodáno na mou adresu jako obvykle. Včera jsem pátral kde zásilka je.Po půlhodinovém pátrání jsem zásilku objevil v Alzaboxu, 5km od mého bydliště. I kdybych pro to jel, nemám ani v mobilu ani v mailu kód na otevření schránky.
ransom

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 14:27    Předmět: Citovat

Mně v poslední době dvakrát dali zásilku z Ali do Alzaboxu. Vždycky ale bylo heslo ve zprávě od pošty. Vyzvednutí bez problémů.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 15:05    Předmět: Citovat

Tak můžete jen doufat, že případ Pikofarada byla jen jedna z mála nešťastných výjimek kdy to prostě totálně selhalo a že se to v budoucnu nestane i vám.
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 15:57    Předmět: Citovat

Je to neuvěřitelná smůla, co Pikofarada potkala. Doufám, že když mám přes 100 zásilek z AE ročně a pokaždé je doručuje ČP, tak se mi podobná smůla vyhne.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 16:34    Předmět: Citovat

To je opravdu zvláštní, že Vám z Číny chodí zásilky přes Českou poštu, protože mě zas už skoro tři roky všechny zásilky z Číny ať už je to z kteréhokoli eshopu nebo i tržiště včetně eBay doručuje na území Česka pouze Zásilkovna a že jsem jich za poslední 3 roky měl už také dost a všechny do jedné mi doručovala pouze Zásilkovna, a to ať už byla cena dopravy placená a nebo i zdarma "Free shipping" tak to stejně vždy šlo v posledních tří letech z Číny a na území ČR ke mě pouze přes Zásilkovnu a nikdy ani jednou jedinkrát ne přes Českou poštu. Nechápu jak je možné, že někomu chodí zásilky z Číny přes Českou poštu a někomu jako třeba já zas pouze přes Zásilkovnu. Skoro jako bychom každý byli v úplně jiném Česku (snad v nějaké jiné sci-fi dimenzi) kde platí úplně jiná pravidla.
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 18:01    Předmět: Citovat

Česká pošta má v Mošnově už 3 roky centrum pro zásilky z Asie, které putují do celé Evropy a bylo divné, kdyby se o tento kšeft dělila, protože ho vybudovala za stovky miliónů Kč.
Některé zásilky z AE mi chodí přes Nizozemskou poštu (LR....NL), ale ty na území ČR také doručuje ČP.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 18:19    Předmět: Citovat

Česká pošta v tomto ohledu nemá žádnou pravomoc. Ta i kdyby měla v Mošnově v rámci ČR sebevětší centrum tak je to jen kapka v moři oproti centru jako je MyMeest.pl v Polsku a tak může akorát tak "šoupat nohama" a paběrkovat to co ji přidělí logistické centrum mimo ČR, přes které všechny zásilky z Číny do ČR stejně procházejí, a to je právě MyMeest.pl v Polsku.

Zásilky od prodejců v Číně včetně Aliexpress, Banggood, eBay atd. chodí do ČR přes logistické centrum MyMeest.pl v Polsku, a to i ty co jdou z Číny třeba přes Holandsko tak stejně procházejí přes MyMeest.pl (myšleno ne fyzicky, ale elektronickým zpracováním na území EU včetně rozhodnutí o tom kdo bude zásilku dopravovat na území ČR) tj. tam se o tom rozhoduje.

Dopravci v ČR ať už je to Česká pošta nebo Zásilkovna vůbec nerozhodují o tom jestli ta či ona zásilka bude ze strany MyMeest.pl přidělena k cílovému doručení České poště a nebo Zásilkovně. MyMeest.pl má údajně se Zásilkovnou sjednány výhodnější podmínky než s Českou poštou, a proto zřejmě už delší dobu (viz ty poslední cca 3 roky) naprostou většinu zásilek z Číny přiděluje právě Zásilkovně a ne České poště.

Proto se tolik divím, že Vám ty zásilky chodí v takovém množství přes Českou poštu když mě přes Českou poštu za poslední tři roky nešla z Číny ani jedna jediná.
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 18:39    Předmět: Citovat

Tak to dokaž, že zásilky které přistanou v Mošnově a druhý den jsou doručovány, ještě vezou do Polska.
Nizozemská, Švédská nebo Švýcarská pošta operovaly v Číně daleko dříve, než to nějaké Poláky a ČP napadlo, protože to už je tak před 15 lety.
Pikofarad

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 18:45    Předmět: Citovat

Já jsem doposud taky dostával balíčky od Alíka přes ČP,taky z Mošnova.Kurýrka co k nám jezdí je max spolehlivá,vždy příjde SMS i avízo do mailu.S balíkovnou žádný problém.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 19:00    Předmět: Citovat

Já, ale neuvádím, že to vezou do Polska. V Polsku je logistické centrum, které určuje dopravce na území ČR nikoli tím, že přes něj zásilky procházejí fyzicky, ale jen elektronickým zpracováním pro některé cílové země v EU mezi nimiž je i ČR. Stručně v MyMeest.pl rozhodují o tom, kdo na území ČR bude zásilku doručovat ještě dříve než ta zásilka vůbec dorazí na území ČR tj. může být klidně ještě v letadle někde na cestě z Číny a MyMeest.pl už může rozhodnout o tom, kterému dopravci musí být na území ČR předána k cílovému doručení.

To, že o tom kdo bude doručovat zásilky z Číny na území ČR rozhodují Poláci to si zřejmě sjednali Poláci primárně s Čínou v relativně nedávné době tj. zhruba před těmi cca třemi lety a Českou poštu pak postavili k hotové věci asi jako "páté kolo u vozu".

Samozřejmě, že Nizozemská, Švédská nebo Švýcarská pošta operovaly a i nadále v Číně operují a i když přes ně jdou některé zásilky do ČR tak oni nerozhodují o tom kdo bude zásilku doručovat na území ČR. O tom rozhoduje MyMeest.pl což dříve neplatilo.

Všechny zásilky co mi za poslední tři roky šly od prodejců z Číny (viz třeba eBay, Banggood atd.) tak šly po přistání v ČR rovnou přes Zásilkovnu DEPO - Rudná, K Vypichu 468, Praha-západ a Česká pošta si na ně ani nesáhla.
p32

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 21:18    Předmět: Citovat

Valdano napsal(a):
Proto se tolik divím, že Vám ty zásilky chodí v takovém množství přes Českou poštu když mě přes Českou poštu za poslední tři roky nešla z Číny ani jedna jediná.
Jaksi jsi při tom výpočtu zapomněl na jednu a podle mě důležitou věc. Na "rajony". Laughing
doktor365

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 21:20    Předmět: Citovat

Mně chodí také přes poštu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 22:10    Předmět: Citovat

Česká pošta má s Aliexpressem podepsanou smlouvu, kdy kupující zaplatí DPH při nákupu a AliExpress za něj zároveň vyřídí celní prohlášení, takže zásilka pak bude bez dalšího doručena, jako by šlo o balík zaslaný z ČR např. https://www.ceskaposta.cz/-/ceska-posta-spolupracuje-s-portalem-wish
Na základě těchto smluv začali budovat logistické centrum v Mošnově.

O žádném Mymeest.pl tam není ani zmínka. Navíc jde o skupinu s kořeny v Kanadě, kdy silné zastoupení má v Polsku a je považována za firmu s ukrajinským kapitálem a hraje klíčovou roli v logistice mezi EU a Ukrajinou.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 10 z 10

Přejdi na: