Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9450 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: so leden 31 2026, 21:28 Předmět:
A to mám za měsíc tak dva dotazy, proč to nemám. Vždycky odpovídám, že protože to patří Cukříkovi.
Každýmu říkám, mail, nebo SMS, víc nepotřebuju. V nouzi volej. SMS v režimu RCS chatu jsou dost skok vpřed, stačí.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8704 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: ne únor 01 2026, 7:40 Předmět:
Pokud tam polezou reklamy odesílateli mi nevadí. Pokud to bude obtěžovat mě jako příjemce, už se mi nikdo nedovolá. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
2004 Příspěvky: 21075 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne únor 01 2026, 9:17 Předmět:
forbidden napsal(a):
A to mám za měsíc tak dva dotazy, proč to nemám... ...V nouzi volej. SMS v režimu RCS chatu jsou dost skok vpřed, stačí.
Jsem na tom stejně. Od té doby, co se ICQ a Skype staly obtěžujícími až nepoužitelnými, jsem je nepoužil a na dalších počítačích, natož na mobilu, je nespustil. Naposledy jsem byl hecován do Whatsappu - jakkoli vypadal výhodně, odmítl jsem s tím, že nic není zadarmo a, jestli dnes je, zítra nebude. A už je to tady.
Za telefon i internet platím a pokládám to za normální.
Telefon i telegraf, potažmo dálnopis, byly vždycky placené služby. Doma neměl telefon kdekdo, někteří se zavedení vlastní linky ani nedožili. Pusté drby a žvanění o ničem, když už halt někdo ten telefon měl, skončily před asi 60 lety s časovým zpoplatněním místních hovorů, které předtím stály třicet haléřů bez ohledu na čas.
Pak už bylo levnější něco probrat v partě či v hospodě, a, co se naplánovalo a dohodlo, platilo i za měsíc, žádná změna každých pět minut. Chaos ve jménu flexibility se taky nějak nepěstoval; že na to někdy dojde, jsme si nedokázali představit ani my, co jsme sdělovací techniku vystudovali. Ještě tak autoři sci-fi...
Vždycky se mi s takovým tématem vrací otázka: jak jsme tehdy vůbec mohli přežít?
Tenkrát stačilo, když měl někdo z party hodinky nebo když bylo vidět na hodiny na kostelní věži, aby bylo možno splnit příkaz "Ve dvanáct/v šest ať jste tu na oběd/večeři."
My v porevoluční době co jsme si chtěli pokecat a telefon nebyl, jsme si pořídili CB. Mělo to taky jisté omezení, ale čas a poplatky nás neomezovaly. Ale ty doby jsou už pryč. Kdo ví... Možná se vrátí. Stále to mám funkční. Možná i kamarádi. Stejně jako teď kdy na pásmu zůstali jenom ti skalní (důchodci). _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Jenže i ta nejlevnější Formel 1 stála po revoluci jednu výplatu, anténa půl výplaty, časem selektivní volba za další výplatu, potom lepší stanice za dvě výplaty a to byly poplatky předplacené na hodně dlouho.
Filtrování veškeré reklamy v Androidu je jednoduché přes vnitřní VPNku.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.