Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet
Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aliexpres - zkušenosti?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pikofarad

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 13:06    Předmět: Citovat

Už je to pátý den,co to do boxu údajně doručili,pochybuji,že to tam ještě bude.Nejspíš jim to už poslali zpět

Zásilka je v AlzaBoxu
standardně uložena po dobu 2 kalendářních dnů. Během této doby je nutné si balíček vyzvednout, jinak se automaticky vrací zpět na e-shop

Říká AI na goooogle
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
josef_novak

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 13:19    Předmět: Citovat

Když mi má přijít zásilka z AE, tak si ji hlídám od doby, kdy ji je přiděleno sledovací číslo DR..... které doručuje Česká pošta respektive Balíkovna a ta při nezastižení může doručit do AlzaBoxu. Při vyplněném emailu a telefonu zasílají informace jako Váš balík je v našich rukách ..., balík doručíme dnes mezi ... apod. Samozřejmě chodí info také z aplikací AE, ČP a Balíkovna.
Jestli nejsi schopný na to reagovat, tak se potom nediv.
Pikofarad

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 13:53    Předmět: Citovat

Co tu pleteš balíkovnu,zásilkovnu.Tuto zásilku doručoval nějaký čínský SunYou - Sytrack .Navíc to mělo být na adresu,mám na brance schránku 40x40 tam by se měl 50g balíček s lepidlem vejít.
josef_novak

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 13:58    Předmět: Citovat

Psal jsem své zkušenosti o doručování zásilek z AE, nic víc.
Jestli ti zásilku do AlzaBoxu strčil SunYou - Sytrack, tak budiž.
Pikofarad

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 14:04    Předmět: Citovat

Žádné DR,jejich sledovací číslo je SU022XXXXXX,z toho čísla se dá zjistit leda 💩 26 Led 2026 00:44
Returning to meest hub a jinak nic
josef_novak

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 14:09    Předmět: Citovat

Většinou se místní sledovací čísla překlápí na čísla společnosti, která doručuje tzv. poslední míli, o které doteď ani netušíš, ale třeba ti tu zásilku do AlzaBoxu opravdu strčil SunYou - Sytrack.

sun-alza.jpg
 Komentář:
 Velikost:  81.18 kB
 Zobrazeno:  6 krát

sun-alza.jpg

Valdano

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 22:27    Předmět: Citovat

Požádejte prodejce o vrácení peněz z důvodu nedoručení zásilky. Zásilka, která nebyla doručena by měla být vrácena odesílateli. Nic jiného se s tím nedá dělat.

Zásilky od prodejců v Číně včetně Aliexpress, Banggood, eBay atd. chodí nyní do ČR přes logistické centrum MyMeest.pl v Polsku. Už jsem tu o tom v minulosti psal v jiném tématu.

U MyMeest.pl dochází k problémům kdy je u zásilky bez vědomí adresáta změněn způsob z doručení na adresu na doručení do boxu bez toho, aby se o tom adresát dozvěděl a také bez toho, aby o tom byl uveden záznam ve sledování. Zásilka pak leží v boxu a je vrácena, protože se o jejím doručení do boxu adresát vůbec nedozví.

Prostě zásilku šoupnou do některého boxu a adresátovi vůbec nedají vědět tj. nepřijde mu žádná zpráva o tom, ve kterém boxu s jakým kódem si má zásilku vyzvednout ani nikde ve sledování to není zjistitelné. Takže veškeré snahy o dohledání přes sledování jsou pak zcela marné. Někdy se stane i to, že zpráva o uložení do boxu sice adresátovi dorazí, ale s velkým zpožděním v době kdy už zásilka dávno v boxu není.

Adresát si může stěžovat u MyMeest.pl viz tento odkaz na kontaktní formulář. Adresát si může stěžovat třeba i u výchozího čínského eshopu, ale ten to u levných způsobů doručení nemá možnost ovlivnit. U levných způsobů doručení včetně "Economy" a "Free Shipping" se jak příslušný zahraniční eshop tak i samotný zákazník toho eshopu svým způsobem dobrovolně vzdává rozhodnutí o tom jakým způsobem bude zásilka doručena.

Tyto případy se budou stávat i nadále.

Do budoucna je tedy volba primárně na zákazníkovi zahraničního eshopu zda se rozhodne šetřit na ceně za doručení a riskovat, že do dopadne podobně a nebo zda si při nákupu v tom či onom zahraničním eshopu raději objedná k té či oné zásilce dražší způsob doručení přes některou mezinárodní doručovací společnost, která doručuje přímo na adresu adresáta i na území ČR a pak by to nemělo nastat.

Pokud má zákazník problém s tím jak to u levných způsobů doručení aktuálně probíhá tak ať si příště objedná u zahraničního eshopu jiný způsob doručení a pokud to některý zahraniční eshop neumožňuje tak ať si zvolí jiný eshop umožňující volbu doručení, která bude zákazníkovi vyhovovat.
Pikofarad

PříspěvekZaslal: so leden 31 2026, 22:58    Předmět: Citovat

Přesně,pokud to doručovala ČP,bylo vše ok.Zásilky chodily do ruky,jednou mi malý káblík v obálce 10x15 cm hodila doručovatelka do schránky.Praktiky nových doručovatelů jsou přesně jak popisuješ.Hodí to do boxu a za 2 dny pak vrátí odesílateli.Žádné info adresátovi.Už jsem požádal o vrácení peněz,poštovné nebylo zadara,platil jsem 77kč.Je to pakatel,ale jde o princip.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 1:18    Předmět: Citovat

Pikofarad napsal(a):
...Včera jsem pátral kde zásilka je.Po půlhodinovém pátrání jsem zásilku objevil v Alza boxu,5km od mého bydliště.I kdybych pro to jel,nemám ani v mobilu ani v mailu kod na otevření schránky.Minulé zásilky mi dovezla do ruky nebo hodila do schránky ČP.Napsal jsem Alíkovi,že má zásilka byla zaplacena na adresu ne do boxu.Prý je to mrzí,odpověděla nejspíš AI.Co se s tím dá dělat?

Tohle měnění adres se strašně ujalo. Asi jsem to tu někde psal. Z Německa mi na podzim poslali zásilku kurýrem UPS. Kurýrní služba UPS na třídírně hned přelepila adresu na zásilce novým štítkem s adresou nějakého skladiště u stavební firmy a zásilku odvezli tam. Zásilka tam ležela 4 týdny, Němci urgovali dodání, UPS slibovala že dodá ke mě. Po 4 týdnech zásilku vyzvedli ve skladišti a další dva týdny ji vraceli odesílateli.

Podal jsem stížnost k ČTÚ v Praze. Protože ČTÚ má v gesci dohled nad poštou a kurýrními službami.

Výsledek:
Podle ČTÚ musím já dokázat, že u mne kurýr UPS nebyl. Když nedokážu, že UPS kurýr u mne nebyl, nedá se zahájit řízení s UPS.
Kurýrní služba UPS naopak nemusí dokazovat vůbec nic. Dokonce ani nemusí předložit adresní štítek na zásilce, který přelepila.

Valdano

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 2:06    Předmět: Citovat

Na prokázání stačí i svědectví. Měl jste ČTÚ požádat, aby Vám sdělili den a čas údajného pokusu o doručení a potom jim napsat, že máte svědky, kteří mohou svým svědectvím potvrdit, že v té době u vás ani poblíž vašeho domu žádný kurýr UPS nebyl. Být vámi tak bych jim to klidně napsal i kdybyste žádné svědky neměl. Jen tak pro zajímavost na co dalšího by se pak asi začali líní a neschopní úředníci z ČTÚ vymlouvat? Wink
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 7:54    Předmět: Citovat

Ještě nikdy jsem na AE neviděl při objednání možnost "balík do ruky". Taky někdy nadávám, když si mám jít např. na pobočku ČP nebo do vzdálenějšího boxu, ale tak to hold je. Jenže abych nevěděl, že už je zásilka v ČR, tak to se mi ještě nestalo, protože aplikace od AE pravidelně informuje o stavech zásilky (odlet, přílet, proclení a doručování). Žádné lístky do schránky se nedávají, je jiná doba.
A abych schválně ignoroval vyzvednutí, když jsem si něco objednal a zaplatil, tak tohle nedělám, protože si dokáži vážit toho, že to jde někdy přes půl světa a je v tom hromada lidské práce. A že bych sháněl důkazy o tom, že se prej kurýr v okolí nevyskytoval, místo toho, abych pro to zajel, tak takhle vylízaný nejsem.
Nikdo z nás nezná smlouvy mezi dodavateli a dopravci, takže vykřikovat nějaké nesmysly, co můžou nebo ne, je scestné, protože i ten poslední řidič dodávky by nedělal něco, co nesmí.
lesana87

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 8:58    Předmět: Citovat

Pikofarad napsal(a):
Přesně,pokud to doručovala ČP,bylo vše ok.

To už bude hodně dávno. Poslední zásilku, kterou mi z eBaye doručovala ČP, mi nijak neoznámili. Na internetu klasické "Adresát nezastižen" a k tomu "Oznámení zasláno e-mailem". Žádný e-mail se nekonal, na balíku e-mail na mě nebyl, tak kde by ho vzali, takže nesledovat tu zásilku celou cestu, nevěděla bych o ní. Ale zase nabízejí v rámci Balíkovny novou službu, hození zásilky za vrata. Very Happy
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 9:32    Předmět: Citovat

Na poště jsem registrovaný včetně emailu a tel. čísla, takže i kdyby na zásilce nebyl, tak ho mají.
Zásadní je právě sledování, když vím, že něco potřebuji a proto jsem to objednal a těžko můžu očekávat, že až přijdu z práce domů a dám si pivo, tak potom konečně můžou přijet a doručovat.

Tohle mi zrovna přišlo

AE-info.jpg
 Komentář:
 Velikost:  17.09 kB
 Zobrazeno:  7 krát

AE-info.jpg

lesana87

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 9:37    Předmět: Citovat

Ne každý má apku i na dejchání.
josef_novak

PříspěvekZaslal: ne únor 01 2026, 9:45    Předmět: Citovat

Taky jsi tvou zásilku sledovala, jinak bys o ní nevěděla a tohle tomu jen pomáhá. Níže je, jak ta zásilka vypadá v AE a ČP. Samozřejmě se tam nakonec objeví dvouhodinové okno, kdy ji bude ČP doručovat.

AE+CP.jpg
 Komentář:
 Velikost:  111.56 kB
 Zobrazeno:  7 krát

AE+CP.jpg

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 9 z 10

Přejdi na: