Zaslal: so leden 24 2026, 11:25 Předmět:
lesana87 napsal(a):
Holter je to ty holstre.
Tak já to taky tak nazývám i když to se zbraněmi nemá nic společného. Žena mě vždycky opravuje, že jsem negramota.
Mimochodem, těch uvozovek jste si při té své kontrole nevšimli?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35069 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so leden 24 2026, 11:28 Předmět:
Je mi zcela a ouplně u dvou půlek, co v tý brašně je a není, když tomu tak ti dotyční říkají. I proto jsem to slovo povobakrát napsal do uvozovek. Hlavní myšlenka mýho sdělení je, že tlak se nemá měřit bezprostředně po i menší tělesný námaze, pokud to není přímo cílem měření, protože výsledek je tím zkreslenej. Takže si můžete říkat co chcete, mne nenaserete. Řečeno s klasikem, milánkové - "víte co mi můžete, a hádejte kam?!" _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zaslal: so leden 24 2026, 14:49 Předmět:
jopo166 napsal(a):
ja neviem ako vy merate stymi tlakomermi omron ale ja ked meram každe meranie iny tlak
Správně i dle pokynů výrobce se má před měřením sedět v klidu cca 10 minut a poté se mají provádět vždy alespoň dvě nebo tři měření s odstupem cca 3 minuty mezi sebou a pak se bere průměr z nich.
jopo166 napsal(a):
a o vybijani bateriie ani nehovorim ked sa nepouživa.A bol aj na kalibraciu a hovno je to platne.
Starší verze Omronů M2, M3, M6 a M7 měly napájecí zdířku a umožňovaly použít namísto baterií síťový adaptér/zdroj Omron HHP-CM01, 6VDC/700mA, který se ještě stále prodává i samostatně.
Mám novou verzi tonometru Omron Complete, který umí kromě tlaku i EKG a data se dají načítat do mobilního telefonu přes Bluetooth. Mobilní aplikace umožňuje i vygenerování sestav měření atd. Omron Complete ovšem umožňuje provoz jen na baterie. Pravděpodobně byly u starších verzí Omronů nějaké problémy se stabilitou měření v důsledku použití toho síťového zdroje.
Ohledně baterií. Pokud tlakoměr neprovozujete delší dobu třeba měsíc nebo i déle tak je vhodné z něj baterie vyjmout.
Jinak při provozování Omron Complete jsem celý měsíc prováděl 6 měření denně. Tři ráno a tři večer a žádný problém s alkalickými bateriemi jsem nezaznamenal. Na zvážení je koupit lithiové nabíjecí baterie 1,5V s USB portem, které až do poslední chvíle udržují napětí 1,5V.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.