měl bych menší dotaz mam indukční desku od Bauknechtu a poslední době mi menší hrnce bere jen jedna plotýnka z pěti . Nevíte kde by mohl byt problém ? Vnitřek indukce je od Whirlpoolu deska ( W10513651.A )viz foto. Zkoušel jsem na jedné desce vyměnil všechny elektrolyty, ale problém stále trvá . Nevíte kde by mohl být problém .Díky moc za jakoukoliv odpověď
Zaslal: so leden 17 2026, 10:42 Předmět:
A změřil jsi ty vypájené, jestli je některý z nich výrazně horší než nový ???
V přístroji jako je tento jsou značně namáhány také ty svitkové kondenzátory.
Doporučuji některé z nich odpájet a přeměřit.
(No, a nebo je to kurvítko v software.) _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Elektrolyty jsem měnil cca před 2 měsíci jestli si dobře pamatuji tak kapacita byla v rámci tolerance jen 100uF a 47uF měli ERS na nule tak jsem to raději vyměnil všechno když to bylo rozebraný . U těch svitkových axiálních kondíků si myslím že byla kapacita stejná .Co jsem zapomněl změřit ty pp kondíky . Ta deska ma asi 10 let nemůžou být v háji ty IGBT ?
Zaslal: so leden 17 2026, 14:14 Předmět:
Dire13 napsal(a):
poslední době mi menší hrnce bere jen jedna plotýnka z pěti ... jen 100uF a 47uF měli ERS na nule... . Ta deska ma asi 10 let nemůžou být v háji ty IGBT ?
Čím jsi to měřil, že ERS bylo na nule? Když ti to "bere" jen některá plotýnka, tak je to problém snímání hrnců a ne výkonných IGBT. Ještě blbá otázka: větší hrnce to bere?
Zaslal: so leden 17 2026, 17:04 Předmět:
Takže se zopakuji. Když to bere velké hrnce, tak to funguje (IBGT) v pořádku.
Jen to nebere menší hrnce, ale napřed je otestuj magnetem, jestli jsou vhodné na indukční plotnu. Nepsal jsi, jestli je to předtím bralo či ne jako furt.
Pokud ti to indikuje jako neplatný hrnec a vypíná se to, tak to bude v tom nádobí. Jinak s vhodným malým hrncem (pro indukci) můžeš zjistit jeho indikaci tím že ho dáš mimo střed, ale to musíš zkoušet. Plotny pro velké hrnce nemusí ty malé hrnce brát kvůli jinému rozměru indukční cívky, která by ten malý hrnec ohřívala vlastně jen po obvodu toho hrnce. To záleží podle výrobce, jak to má udělané. A hlavně u těch starších indukček se nemuselo brát ohled na použití velkých hrnců na malé plotny a obráceně.
Omlouvám se ze reaguji až teď .Ted jsem zkusil všechny malý hrnce dat na indukci a 70 procent to vzalo naprosto v pořádku a ten zbytek reagovala jen jedna plotýnka.
Na ty hrnce co špatně nereagovaly jsem zkusil vzít magnetem a přilnutí bylo naprosto v pohodě "tak to vypadá asi na hrnce ".
Měl bych ještě jeden dotaz : někdy jedna plotýnek reaguje tak, že se z ničeho nic se zvýší výší výkon z 5 stupně na např 7-8 .
Zaslal: st leden 21 2026, 21:22 Předmět:
Plotýnka by na to neměla mít vliv, bude to problém toho nastavování výkonu. Žena se někdy diví, že jí to najednou pípá, tak ji říkám ať sundá ty krámy z ovládání a vyjde ji z toho, že to ovládání musí utřít dosucha..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.