Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8690 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: út leden 20 2026, 6:46 Předmět: Zvláštnost DO TV SDamsung
Mám na stole dva skoro identické DO TV Samsung. První chodí tak ja se sluší a patří, tj když stalčím VOLUME + nebo VOLUME-, údaje na TV se neustále posunují patřičným směrem. Druhý DO (po vyčištění, výměna bateriií + montáž elytu k batt) tutéž TV vypíná, přepíná ale po stisku VOLUME udělá pouze jeden krok. Pro další je nutné opětovně mačkat přislušné tlačítko. Při tom IR LED bliká při stisku VOLUME stále. A nestalo se mi to prvně. Kde jmůže být problém? _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: út leden 20 2026, 8:29 Předmět:
DO posiela iny kod? Tipujem, ze tv ma nejaky zakladny univerzalny fw, kde je cela sada kodov, ktore pouzivaju. A kedze su to TAKMER identicke do, tak mozu posielat rozne kody. najlepsie je, priamo si pozriet, ci obe do vysielaju rovnaky kod (napr. arduino + irda prijimac - zbuchane za par minut).
Stretol som sa s tym u starych tv, kde tiez rozne ovladace sa spravali na tej istej telke rozdielne. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: út leden 20 2026, 8:40 Předmět:
Mám akustický IR senzor. Dobrý DO "hraje" kódy stále dokola zatím co ten druhý zahraje 1x-2x? a pak už jen cvaká. To ale neplatí u všech funkcí. Např. Stby cvrliká stále, jednotlivá čísla, Volume jen takto krátce. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: út leden 20 2026, 9:38 Předmět:
nieje to jedno DO párovateľné cez BT ? Stretol som sa s tým aj ja, ze sa to takto správalo na testeri, ale na TV fungoval korektne. Totižto niektoré BT ovládače majú aj infra časť na ovládanie základných funkcií. It's a feature, not a bug.
Zaslal: út leden 20 2026, 10:21 Předmět:
Kadejaké podobné záhady som mal v ovládačoch kde boli vytečené batérie. Zvyčajne pomohlo vyletovať riadiaci IO, vyčistiť ho a aj DPS pod ním alkoholom, a naletovať naspäť. Čistenie bez vyletovaného IO nezaberalo. _________________ Niekedy ma napadá, že čo by sa stalo, keby EU namiesto Ukrajiny podporovala Rusko, sankcie uvalila na západ, a odoberala lacné energie z východu?
Uf, tak už sú to roky, čo som mal v rukách rozobraný diaľkovač od TV, ale posledný s naspájkovaným integračom bol od nejakej CRT Tesly, možno od ruského Elektronu. Všetky novšie už mali len fľusanec.
Podíval bych se na výstup IR osciloskopem, jest-li se nejedná o snížení amplitudy dalších povelů, tzn. ne o jejich "vypnutí". To může způsobit nedostatečná kapacita zmíněného kondenzátoru, vadný spoj nebo vadný výstup IO.
Zaslal: út leden 20 2026, 12:11 Předmět:
Žádné párování ale orig DO Samsung. Elyt tam původně žádný nebyl, ten jsem přidal v domění že by mohlo pomoci, -bez úspěchu. Deska je pochopitelně vypraná v IP a nevypadá to že by tam někdy vykvasily baterie. A jak už jsem napsal, nemocný ovladač udělá 1 (2?) sekvence a pak už je slyšet v IR detektoru jem lupání v rytmu sekvencí. Čili on program na TV bez problému přehodí ale volume už je třeba každý stupeň zvnovu mačkat. Ale STBY tlačítko funguje normálně, tedy sekvence rotují tak jak to má být. A nesetkal jsem se stím u Samsunga prvně!! Paradadox je, že zákoš si na to ani nestěžuje, jen mu šlo špatně STBY čož jsem zrepasoval pomocí kontaktních terčíků a to je OK. Je mě to zajímá proč to tak je a nebo zda to je normální? _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: út leden 20 2026, 12:23 Předmět:
Presne toto lupanie a reakciu iba na prvé stlačenie mi robil zatečený ovládač na aiwu. Niekedy ten elektrolyt ani nieje vidieť, niektoré batérie sa počúrajú celkom diskrétne. Pokiaľ to nefunguje keď sa spoja kontakty tlačítka pinzetou, a ani priamo na IO, tak už ostáva iba ten IO. Možno ten IO časom nasiakne nejakou vlhkosťou okolo pinov, a letovanie mu pomôže, netuším, ale už som aj známemu takto robil jeden Samsung čo mu hneval. Preletovať iba kontakty nepomohlo, pekne IO von a kefkou s IPA prečistiť medzi pinmi ako na IO tak na doske. _________________ Niekedy ma napadá, že čo by sa stalo, keby EU namiesto Ukrajiny podporovala Rusko, sankcie uvalila na západ, a odoberala lacné energie z východu?
...nemocný ovladač udělá 1 (2?) sekvence a pak už je slyšet v IR detektoru jem lupání v rytmu sekvencí...
... Je mě to zajímá proč to tak je a nebo zda to je normální?
A už ses na ten výstup podíval osciloskopem? Diagnóza IR pomocí sluchu nebo kamery sice něco napoví, ale jen osciloskopický průběh je průkazný.
Nějaké "lupání" přece nemá na výstupu co dělat, když chybí informace.
Zaslal: út leden 20 2026, 15:59 Předmět:
No to nemá. Takhle se chovaly některý DO s vybitými nebo měkkými bateriemi. Tam pomáhal elyt. Ale tady jsem zkoušel různé baterie a elyt přidal taky. Žádná změna. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.