Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet
Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Načúvací prístroj.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mojza

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 19:06    Předmět: Citovat

Ano, potvrzuji. Příspěvek zdrv. pojišťovny je po 5. letech, sám mám naslouchátka PHONAK 8 roků. Základem je ale měření- audiofonie sluchu a pak nastavení. Nastavovali mi je už nejmíň 5x, postupné zhoršování sluchu ale nikdy nevykompenzovali.
Mezitím jsen zkoušel i jiné značky Videx atp., ale nikde jsem nebyl spokojen, a znám i spoustu lidí, co mají, bez spokojenost a používání, i 5 naslouchátek v šuplíku. Příští měsíc mám nástup na kochleární implantát.
Takže první změřit, nechat dobře nastavit. Pokrok šel rychle i v této oblasti (komprese dynamiky, řečové procesory) ale je nutno si naslouchátka vyzkoušet; některé společnosti je pro tento účel i zapůjčují (proti vratné záloze).
Je to skoro běh na dlouhou trať, přeji hodně úspěchů!
ivan
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO
Doporučuje se dohled statného moderátora

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 19:22    Předmět: Citovat

cit :::: Nastavovali mi je už nejmíň 5x
Lukar

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 21:59    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
cit :::: Nastavovali mi je už nejmíň 5x

Sytý hladovému nevěří...
Bobo já vím o čem Mojza píše. Sluchadlo se nastavuje takříkajíc v laboratoři (aukusticky odstíněná místnost na audiu). Pak vyjdeš ven a zjišťuješ, že auta a rachot venku přebije srozumitelnost řeči. Asi tak, když se v bazénu potopíš tak 2 a víc metrů a máš vodu v ušách. Pak na srozumitelnou mluvu slyšíš co? Absolutně ho..o Stačí také výškový rozdíl - také ti zalehne. Už trošku chápeš proč se nové sluchadlo nastavuje vícekrát? Na možný argument nastavit nové sluchadlo podle parametrů starého - blbost! Inovace jde dopředu a nebudeš fasovat starou plečku. O generaci nový model má nové funkce takže si je budeš chtít vyzkoušet. Dále sluch degraduje. Zkus si to přiznat. Určitě už nemáš ostrost příjmu jako ve 20ti. Dále kolik do nového modelu chceš vrazit. Základní model je na pojišťovnu. max 2 programy, viz příspěvek výše. Přirazíš 15 - 20 smetanů a máš mercedes. Sluchadlo mini - nevidíš že ho mám v uchu, více programů - jinak filtruje hluk v divadle (šou našich bavičů), jinak v práci (prostory občas s kraválem - jsem údržbář) jinak v hospůdce (na pivo si klukama zajdu).Jsou lidi, co se musí spokojit se sponzorovaným základem a proto si musí nechat nastavit sluchadlo tak, aby se do těch 2 - 3 programů vlezlo vše(doma, venku, v autobuse, v práci....)
Sorry že jsem se tak rozepsal, ale trochu jsem chytil nerv
BOBOBO

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 22:03    Předmět: Citovat

Nevím , co zde blábolíš , vidím , že lidi opravdu již přestávají chápat text . Já vůbec nepíšu k tobě , naopak .
Lukar

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 22:09    Předmět: Citovat

Vyznělo to že si děláš prdel ze mě i z Mojzy. Vtom případě přijmi moji omluvu.

Naposledy upravil Lukar dne so leden 17 2026, 22:11, celkově upraveno 1 krát.
BOBOBO

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 22:11    Předmět: Citovat

Naopak , tam někdo shodil nutnost několikanásobného dostavení . Mám kámoše , který má tento problém , proto to vím ....
Valdano

PříspěvekZaslal: so leden 17 2026, 22:46    Předmět: Citovat

Alino napsal(a):
Tak na budúci týždeň ide mama na meranie sluchu. ...zdravotná poisťovňa ma odkázala na odbor práce a sociálnych vecí...

To je na Slovensku ta sociální dávka pro zdravotně postižené osoby jak jsem na ni už odkazoval. Popis k tomu je na webu MPSVR Slovenské republiky viz Peňažný príspevok na kúpu pomôcky. V seznamu k tomu uvádějí pro načúvací aparát možný příspěvek až do výše 996 EUR. Konkrétní výši ovšem určí až na základě tzv. integrovaného posudku, který bude proveden na základě žiadosti o peňažný príspevok na kúpu pomôcky.

Zdroj: MPSVR SR
MPSVR SR napsal(a):
V integrovanom posudku budú posudzovanej osobe navrhnuté všetky vhodné peňažné príspevky na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a všetky možné sociálne služby na riešenie nepriaznivej sociálnej situácie. Integrovaný posudok má povahu rozhodnutia a v prípade, že posudzovaná osoba nesúhlasí s integrovaným posudkom, tak môže voči nemu podať odvolanie.

Alino napsal(a):
...Takže zajdem tam a potom sa uvidí či mi niečím prispejú.

To zda vaší matce nějaký příspěvek poskytnou bude záležet na diagnóze a doporučení, které vystaví lékař (foniatr) po vyšetření. Nejprve tedy nechte po vyšetření vaší matky vystavit pro matku písemné potvrzení od lékaře, ve kterém výslovně uvede doporučení ohledně použití konkrétního načúvacího aparátu a případně i na poskytnutí příspěvku na něj, a to potvrzení poté doložte na místně příslušném úřadu práce (dle trvalého bydliště vaší matky) na odboru Sociálne veci a rodina k žiadosti o peňažný príspevok na kúpu pomôcky pro vaši matku.
Achab

PříspěvekZaslal: ne leden 18 2026, 12:07    Předmět: Citovat

Potřeba opakovaného nastavení je značně individuální. Ve vysokém věku se ztáta sluchu často zhoršuje již pomalu. Otec v 94 letech nikam nechodí, takže mu stačí jeden univerzální program na běžný hovor v místnosti a televizi. Foniatr sluchadla nastavil podle audiogramu a doladil podle subjektivního vjemu uživatele hned napoprvé. Další návštěvu doporučil pouze v případě zhoršení sluchu, nebo jiných potíží. Pro seniory 80 - 90+ bývá podstatná jednoduchá obsluha. I proto lze doporučit nabíjecí typy.

Rozhodně je vhodné zjistit dostupnost náhradních dílů a případných oprav. Hlavně hadičky od tvarovek během několika měsíců ztvrdnou a ulomí se. V mém případě byly z výroby zalepené tak pevně, že nešly bez rizika poškození tvarovky odstranit. V okolí tyto opravy zajišťuje Centrum pro sluchově postižené, v Domě sociálních služeb.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: