Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7181 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: so leden 17 2026, 22:21 Předmět:
Taky to nějak nechápu... Doma vařím já, žena tak s dětma buchty. Úklid se snažím co nejvíce delegovat na děti, ale vysavač mi rozhodně cizí není. V dílně si ale uklízím častěji. Co za tablety do myćky netuším neb se mi myčka trošku hnusí, takže myju nádobí růčo.
Co se týče toho, že něco ukážeš, že umíš a zůstane ti to... No to je super něco umět a dál s tím pracovat. To bych si přál nejen ve svém oboru, ale všude...
Edit: neperu jelikož žena má strach, že bych ji mohl zničit její super prádlo.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8407 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so leden 17 2026, 22:25 Předmět:
Hele v práci asi jak kde. Taky jsem zažil že to bylo spíš na závadu, pak ten kdo ukázal že si poradí se nesetkal s nějakým postupem, ale s tím, že s ním šoupali sem tam a odnesl kde co. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8407 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so leden 17 2026, 22:49 Předmět:
Přesně tak. Ovšem ne všude to lze... Ono do určité míry to lze, dokonce to lze přetavit v jistou výhodu. Ale jak to přeleze nějakou únosnou mez, tak je čas říci nashle. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35051 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so leden 17 2026, 23:17 Předmět:
Hubert_79 napsal(a):
Přesně tak. Ovšem ne všude to lze... Ono do určité míry to lze, dokonce to lze přetavit v jistou výhodu. Ale jak to přeleze nějakou únosnou mez, tak je čas říci nashle.
Ani ne tak kde, jako kdy - v 57 jít hledat jinej job kde tohle nedělaj má podobnou perspektivu, jako brát si hypotéku 10Mega s tím, že ji splatím z výhry ve Sportce, kam si určitě po neděli vsadím plnej tiket ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 7181 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: so leden 17 2026, 23:23 Předmět:
EKKAR napsal(a):
Hubert_79 napsal(a):
Přesně tak. Ovšem ne všude to lze... Ono do určité míry to lze, dokonce to lze přetavit v jistou výhodu. Ale jak to přeleze nějakou únosnou mez, tak je čas říci nashle.
Ani ne tak kde, jako kdy - v 57 jít hledat jinej job kde tohle nedělaj má podobnou perspektivu, jako brát si hypotéku 10Mega s tím, že ji splatím z výhry ve Sportce, kam si určitě po neděli vsadím plnej tiket ...
Zaslal: ne leden 18 2026, 0:15 Předmět:
Cust napsal(a):
EKKAR napsal(a):
... - v 57 jít hledat jinej job kde tohle nedělaj má podobnou perspektivu, jako brát si hypotéku 10Mega s tím, že ji splatím z výhry ve Sportce, kam si určitě po neděli vsadím plnej tiket ...
Byla ale řeč o někom co něco umí...
To sice byla, ale jak psal Karel, zkus to vysvětlovat od starého zaměstnavatele tomu novému zaměstnavateli, kam chceš jít, v těch 57 letech (a případně až 65 letech). To by bylo spíše pro vlákno sem do Vtipů.
Máš dojem, že po 57. roku svého věku už nikdo nic neumí?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 35051 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne leden 18 2026, 2:08 Předmět:
Bohužel, už delší dobu platí, že mnohem víc než na to co kdo umí osoby odpovědný za přijímání zaměstnanců koukají jen na číslovku věku - a preferujou ty, který začínají dvojkou nebo trojkou. Už řada čtyřicátníků má problém a jak HR vidí věk 50+, okamžitě se kroutí jak ožehnutej červ. Zároveň ale jedním dechem ječí "nemáme lidi, co máme dělat?" ... A je úplně jedno, jestli se jedná o člověka pracujícího rukama nebo hlavou, prostě "jste starej". K tomu všecky věci související s populačním šokem po odeznění sociálních výhod centrálně plánovanýho hospodářství, s rozkradením rezervy důchodovýho účtu státu během prvních 10-15 let po převratu bez ohledu na politickou příslušnost vlád, dlouhodobý odkládání řešení tzv. "důchodový reformy" včetně zvednutí zákonnýho věku nároku na důchod, ovšem s ponecháním původních hranic všem "výsluhovým" zaměstnáním - takže sice už teď lidi běžně odcházejí do důchodu v 65 letech, ale pro ozbrojený sbory a další státně protežovaný osoby zůstala hranice odchodu do důchodu 55 let včetně toho, že jim je vyplácená výsluha, i když se během svýho služebního poměru ničím extra zvláštním nevyznamenali ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
2004 Příspěvky: 21046 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne leden 18 2026, 8:59 Předmět:
Totovlákno bylo vlastně o propagandě v reklamách, ale, když už se nám zase stočilo k běžnému životu, tak si přisadím:
Cust napsal(a):
Pak je na něm aby si dokázal říct o peníze, o to kde už čas nedává nebo raději zvolit jiného zaměstnavatele.
Jo, to si mohl dovolit náš nejstarší, to mu bylo nějakých 36 let: ukázal, že si poradí při záskoku na třech pracovištích, nakonec už zaskakoval i za elektrikáře. Rozvedený bez závazků, co bude dělat doma, tak ho "mimořádně" pravidelně zvali na všemožné záskoky, někdy pendloval mezi dvěma pracovišti v jedné směně, to bylo ještě jednoduché, ale svou práci musel stihnout za jednu mzdu. Jak mu vykazovali přesčasy, mi sice jednou říkal, ale nepochopil jsem, jak to prošlo při různých kontrolách. Taky to byla naše chyba - děti jsme odmalička učili, že se lidi dělí na ty, kdo si nechají sloužit, a ty, co slouží. A že je lepší být užitečnými; dokud vás lidi budou potřebovat, pavučina přes řiť nehrozí.
Jen se nám to poněkud zvrhlo do opačného extrému, nějak přibylo služeb, ne však odpovídající odměny.
Když už synkovi bylo blbý, zase si mi říct, až pojedu z práce, ať mu posekám kus zahrady, že už druhý týden slouží dvanáctku za dvanáctkou, zašel za ředitelem, že by za ten vějíř profesí, co dělá, rád viděl nějaké ohodnocení, nebo další lidi, kteří budou umět zaskočit. A to že se na to podívají. Jen za ním zapadly dveře, ředitel pronesl, že to by takhle mohl přijít každý. Jenže ono to bylo přes dveře slyšet. Tak mu druhý den synek donesl výpověď s tím, že kdyby uměl a byl ochotný zaskakovat každý, nebavil by se o tom. A odešel a polepšil si. Pořád ho někdo potřebuje, ale má daleko pravidelnější pracovní dobu a taky může říct NE, když se mu to zrovna nehodí...
Naopak jsem rád, že jsme děti naučili, jak se postarat o domácnost, a nedělí práce na mužské a ženské.
A ještě něco: nejen reklamy, i hollywoodská produkce představuje rodinu, jako vzor, který někdo napsal tak, aby žádné hnutí nenasral. Ve skutečném životě je to lež, nefunguje to tak ani tam, ani tady.
Žádnou šablonu na to uplatnit nejde, zařiďte si to každý, jak vám to vyhovuje.
Zaslal: ne leden 18 2026, 9:09 Předmět:
K diskusi o reklamách můžu přispět jen tím, že si většinou u TV čtu a tam se hýbou barevné obrázky a jak začne reklama mám NEUVĚŘITELNĚ SKVĚLÉ tlačítko "mute". Zkuste ho použít, i když se na tu reklamu podíváte nemusela by vám vadit a účinkující bez zvuku vypadají jak idioti.
Když se nám narodil druhý potomek, po porodu musela manželka do nemocnice, vzala si tam potomka. Když ji propouštěli, přinesli mi potomka, tak jsem ho přebalil, převléknul jak jsem byl zvyklý od toho prvního, prý si o tom sestřičky v nemocnici povídaly.
Když se chlap v případně potřeby nedovede obejít bez ženské tak to není chlap ale bačkora. Ono v době automatických praček, myček, mikrovlnné trouby to není zase tak těžké. Žehlení považuji za totalitní přežitek a odmítám. A taky se svět nezboří.
BTW:
Co se reklam týká, kdosi na nějaké poradně se ptal, jakou apku nebo program by měl vytvořit. Poradil jsem mu, že by nebylo špatné vymyslet světelnou pistoli a krabičku k televizoru. Když by tam šla nějaká reklama, tak světelnou pistolí "střílet" do obrazovky a na obrazovce by se objevovaly "zásahy". _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Naposledy upravil Yarda1 dne ne leden 18 2026, 10:43, celkově upraveno 2 krát.
...Zároveň ale jedním dechem ječí "nemáme lidi, co máme dělat?" ...
Když jsem byl pár let v důchodu, ozvali se z firmy kde jsem dřív byl zaměstnaný, jestli bych se tam na čas nevrátil že maník co po mně nastoupil hodlá zahnout kramle a z té fronty uchazečů o zaměstnání co se každý den tlačí před vrátnicí si nikoho vhodného nemohou vybrat. Projevil jsem mírný zájem, ale když mi řekli, že jako důchodci mi mohou platit jen 10kKč a rozumná řeč s nimi nebyla, tak jsem je (slušně) poslal do píííííp. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.