Zdravím. Mal už niekto z Vás problém s predávajúcim na nemeckom Kleinanzeigen ? Zaplatil som mu bankovým prevodom 240 € na jeho účet 03.01.2026 a od tej chvíle od predávajúceho nie je žiadna komunikácia a ani mi tovar neposlal. Je to Nemec /aj keď meno vyzerá na nemeckého Rumuna/ a na Kleinanzeigen bol registrovaný od 2013. Cez kontaktný formulár Kleinanzeigen som podal sťažnosť, ale poslali mi iba jeho podanie inzerátu. Je možné niečo riešiť s bankou atď. ? Mám jeho IBAN, asi aj jeho reálne meno a výpis z banky o transakcii.
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6603 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: čt leden 15 2026, 10:26 Předmět:
Jestli jsi to řešil přímou platbou na konto a ne volbou DIREKT KAUFEN vč. KÄUFERSCHUTZ, tak máš smůlu, veškeré riziko neseš sám.
Mně se dlouhodobě vyplácí tu ochranu neplatit, mám ztráty do 1%, ale vyhýbám se podezřelým nabídkám.
Po komunikácii na ich webke sa chcel presunúť na Whatsapp, aby mi vraj mohol poslať svoj IBAN a meno a celý čas komunikoval veľmi dobre a navyše tam bol registrovaný od 2013, tak som nepredpokladal, že pre 240 € si tam bude kaziť meno.
Na Kleinanzeigen som už kúpil z Nemecka veľa vecí a aj za vyššie sumy a tiež som platil bankovým prevodom a zatiaľ som nemal "šťastie" na podvodníka.
Moja SK banka vie niečo podniknúť, alebo tú to nebude ani zaujímať ?
Zaslal: čt leden 15 2026, 11:37 Předmět:
No moje zkušenost je, že se tím banka nezabývala ani v situaci, kdy jsme byli oba její klienti (Revolut). Jenom mi doporučila, ať se obrátím na policii.
Ale může za tím být i nějaká zdravotní indispozice…
Už se mi taky stalo, že jsem něco prodal na ebay.de, zásilka se mi vrátila jako nedoručitelná, kupující nereagoval a peníze zpátky nikdo nechtěl.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8399 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: čt leden 15 2026, 11:38 Předmět:
Banku to zajímat nebude. Ta udělala co měla (převedla prachy) a tím to pro ni hasne.
Obrať se na policii, ale naděje na úspěch je mizivá. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: čt leden 15 2026, 13:08 Předmět:
vladopp napsal(a):
Cez kontaktný formulár Kleinanzeigen som podal sťažnosť, ale poslali mi iba jeho podanie inzerátu. Je možné niečo riešiť s bankou atď. ? Mám jeho IBAN, asi aj jeho reálne meno a výpis z banky o transakcii.
Větší šance na vrácení peněz jsou při přímých platbách kartou. U platby převodem z účtu jsou možnosti velmi omezené, ale i tak to můžete zkusit viz níže uvedené kroky.
1. Shromážděte důkazy: Komunikace s prodejcem. Pokud prodejce nereaguje tak výzvy, které jste prodejci poslal. Dále potvrzení nákupu, doklady o platbě, oznámení o podání stížnosti na Kleinanzeigen atd.
2. Kontaktujte svou banku: Požádejte o zaslání žádosti o vrácení platby vůči příjemci (prodejci). Vaše banka může zprostředkovat kontakt s bankou příjemce.
3. Vyžádejte si údaje o příjemci: Pokud banka příjemce nereaguje, vyžádejte si od své banky identifikační údaje příjemce (na základě zákona o bankách).
4. Přímá výzva a právní kroky: S identifikačními údaji příjemce pak můžete poslat předžalobní výzvu. Pokud nevrátí peníze, můžete podat žalobu na bezdůvodné obohacení.
5. Důležité: U bankovních převodů neexistuje automatický mechanismus jako chargeback u plateb kartou. Banka pouze zprostředkovává, nemůže peníze sama stáhnout. Takže v konečném důsledku je potřeba součinnosti prodejce tj. aby on peníze vrátil. Pokud to neudělá banka vám v tom dál nepomůže akorát vám může poskytnout identifikační údaje majitele cílového účtu, a to je v podstatě vše. Případné další kroky ať už předžalobní výzva nebo následná žaloba jsou pak už jen na vás.
Zaslal: čt leden 15 2026, 13:42 Předmět:
no a za toto banke zaplatíš poplatok cca 10 Euro a budeš mať meno nemeckého Rumuna, ktoré zrejme vieš aj teraz a si na začiatku. Opicajti sa s tebou za 240 E škodu ani nebudú baviť, jedine že by si narazil na extra ochotného a nudiaceho sa, tak spíše zápisnicu. A to je všetko, čo pre teba urobia. Preto si radšej priplatím za dobierku ....
... a v tej dobierke ti môže beztak prísť cihla. Aj ak si po ňu pôjdeš na poštu osobne a rozbalíš to pred prepážkou, poštárka s tým nemá nič.
Mňa osobne obšmekli iba raz, ešte na slovenskom aukre ako -násťročného; vydražil som, a tovar nikde.
V podmienkach malo toho času aukro stať, že je nutné podať trestné oznámenie a potom im poslať číslo spisu. Peniaze vrátili, potom sa aukro pripojilo k žalobe.
Ten chargeback je trocha mimo misu, to by dotyčný musel byť obchodník a viesť platobný terminál. Následne o žiadosti nerozhoduje ani tak banka, ale vydavateľ karty, ktorý ju od banky dostane.
Ale ano, je to vítaný medzikrok (ktorý som využil, keď mi rakušáci počas kovidu nechceli vrátiť peniaze za zrušenú letenku), než minieš peniaze advokátom.
Určite kontaktuj banku. Ak je to podvodník, tak nie si jediny podvedený. A banky nemaju radi podvodníkov, lebo aj im kazia meno. Takže hoc nemajú právo ti poskytnúť informácie. Oni si s ním už urobia poriadok, aby viacej neškodil.
Zaslal: čt leden 15 2026, 15:45 Předmět:
Může také zkusit požádat provozovatele Kleinanzeigen o zprostředkování kontaktu s ostatními tím prodejcem také ošizenými kupci a následně pak mohou společné zvážit podání hromadné žaloby. Pokud to ten prodejce udělal více kupujícím tak by to mohla být dohromady už pěkná sumička a i pro policii by to pak mohlo být zajímavější.
Zaslal: čt leden 15 2026, 16:40 Předmět:
vladopp napsal(a):
Cez kontaktný formulár Kleinanzeigen som podal sťažnosť, ale poslali mi iba jeho podanie inzerátu.
Píšeš, že je tam registrovaný od r. 2013, tak tam třeba má i jiný inzerát?
Pokud ano, bylo by zajímavé se mu na něj ozvat, jestli zareaguje. Ale z nějakého jiného, už dlouho existujícího accountu, aby nezačal něco větřit. Nabízím pomoc.
Predávajúci z Nemecka nechcú posielať tovar na dobierku do bývalého Ost bloku, lebo sa boja podvodu, čo aj chápem. Na Kleinazeigen som zatiaľ kúpil asi 20 vecí a polovica akceptovala PayPal alebo PayPal friends a druhä polovica chcela platbu vopred bankovým prevodom. Zatiaľ som nemal takýto problém. Skúsim sa opýtať v mojej Prima banke a dám vedieť. Veľa si od toho nesľubujem, ale za opýtanie nič nedám.
Kleinazeigen mi po podaní sťažnosti poslali iba toto /preklad/:
Vážený používateľ!
V prílohe nájdete kópiu inzerátu.
Váš tím pre inzerciu
Cez kontaktný formulár Kleinanzeigen som podal sťažnosť, ale poslali mi iba jeho podanie inzerátu.
Píšeš, že je tam registrovaný od r. 2013, tak tam třeba má i jiný inzerát?
Pokud ano, bylo by zajímavé se mu na něj ozvat, jestli zareaguje. Ale z nějakého jiného, už dlouho existujícího accountu, aby nezačal něco větřit. Nabízím pomoc.
Ďakujem za pomoc. Vtedy tam mal v ponuke aj nejaký holiaci prístroj.
Aktuálne nemá nič v ponuke, ale budem sledovať jeho profil.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.