Ešte stále tam môže nainštalovať Windows, tridsaťdvabitový, a potom možno ani ten dosbox potrebovať nebude.
asdf napsal(a):
Tam se píše i386
To číslovanie je vtipné, pretože na ozajstnej 386 sa žiadne bubuntu nerozbehá ani ak by si sa do chrbta pokúsal.
Škoda, že prestali u 686, mohli pokračovať ďalej. Taká Core 2 by bola... 1086?
Nenechal; "i386" sa v tom podivnom svete označuje generická 32-bit platforma x86, zato takmer nikdy nie nutne binárka zložená z čiste 386 inštrukcií.
"586", päťka ako penta akože Pentium, 686 Pentium Pro, a podobne. Ten trend im dlho nevydržal.
Daj tam Windows, patričnej verzie a nemusíš riešiť takéto voloviny - a možno ani ten dosbox.
Naposledy upravil rampage dne čt leden 15 2026, 14:46, celkově upraveno 1 krát.
Na to je ľahká pomoc - použi Windows ako primárny operačný systém a z existujúceho linuxového oddielu vyrob image a nakrm ním emulátor.
Niektoré emulátory dovolia pristupovať aj na fyzický disk, či konkrétnu partíciu, ak treba. (QEMU aj VirtualBox ano, i keď u toho druhého treba spraviť špeciálny vmdk). Treba dať bacha
Do práce jsem ten USB disk nevzala, ale vzpomněla jsem si, že mám ve své sbírce tenkých klientů HP t5745 s Atomem N280. Tak jsem zkusila ten USB Slackware na něm. Samozřejmě že mi napoprvé nenaběhnul, disk se detekoval jako sdb místo sdc, to jsem spravila prametrem root=/dev/sdb1 ro. Pak to stejně nenaběhlo, protože se disk detekoval zlomek sekundy po tom, co se to pokusilo namontovat root. To jsem spravila parametrem rootdelay=2. Pak to zase nenaběhlo, protože ve fstab byl root /dev/sdc1. Po přepsání už to teda normálně naběhlo. Zkusila jsem v X wine, nenašel win32.dll. Smazala jsem .wine a pak wine naběhl i notepad fungoval.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Strana 13 z 13
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.