Založen: Jun 20, 2005 Příspěvky: 978 Bydliště: Hospoda u Třebíče
Zaslal: st leden 07 2026, 11:08 Předmět:
Já bych se přikláněl k zamrzlému benzínu...
Kde je ten ventilek, kterým zkoušíš tlak benzínu? Škrtící klapka se při sešlápnutí otvírá?
Géčková Astra mne také tímto způsobem vypekla. Já mám za to, že immo u Oplů ti dovolí nastartovat, ale potom hned zdechne a navíc na palubce bliká klíček.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34999 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st leden 07 2026, 11:13 Předmět:
Mělo by to jít aktivovat přes diagnostiku, je to jako "nahrání" novejch klíčů, v podstatě se smažou starý identifikátory a nahrajou se nový - i když jsou shodný se starýma, ale elektronika immo je bude číst jako nový aktuální.
BOBOBO napsal(a):
I při vadném immo by to mělo stříkat benzín .... tedy do sání ...
Bobši, háčková astra už nestříká vždycky, protože se tím brání nalití benálu do vejfuku/katalyzátoru, kterej by se po následným zapálení mohl nadměrně rozpálit nebo dokonce roztrhnout výbuchem par. Vstřiky jsou SW spojený se zapalováním a obojí se ŘJ aktivuje jen v případě souhlasu všech podmiňujících faktorů. Jinak tohle by měla umět už i ta tvá pravěká SPi felina, protože to uměl i můj "nebožtík" Ferda, forman GLXi blahý paměti. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zaslal: st leden 07 2026, 11:46 Předmět:
potrebuješ originál OpCom a CarPass alebo plaťák a autorizovaný servis. Ople sú náchylné na beznapäťový stav, moja bývalá astra ma s týmto tiež potrápila, potom musela byť pri výmene aku napájaná malou gelovkou cez autozapaľovač
Zaslal: st leden 07 2026, 11:51 Předmět:
JISTĚŽE stříká , jinak by nevznikl ten pocit už to startuje . Zase kecáš a vaříš z vody . Při poslední větší závadě jsem měl chuťovku na felině . Při volnoběhu motor chcíp . Jak jsem již asi 4x měnil modul zapalování , vozím ho ssebou , pověsím na drát a dome přešroubuju , jsem vyměnil zapalování a nic . Potom jsem zkoušel jiskru a zase nic . Měřil jsem napětí na ŘJ , všechno bylo . Tak jsem to odvezl technikovi ze školy z RK . Ten mi za půl hoďky volá , máte spadlej řemen !!! i tak
Zaslal: st leden 07 2026, 11:54 Předmět:
Nevím jak to je ve skutečnosti , řekl jsem technikovi , že v zimě jezdit nebudu a odpojím baterku . Před tím mne ihned varoval , že jsou tam různé snímače , které "ztratí" polohu . No ale to je u auta 2 roky "starého" . Za 6 měsíců stání "pod" baterkou měla 90% . Preventivně jsem ji hodil na chytrou čínskou nabku . Mám je u každého autastání a super , za těch pár korun bez hlídání . To bylo cavyků u mého automechanika , než jsem donutil ji používat . A dnes má staré nabky v kůlně .....
sr71: ono sa tymi mrazmi a vybitou baterkou mohol rozsynchronizovat ten immo.
Přesně něco takového si myslím, ale nevím jak imobilizer vlastně přesně funguje a jak se takovéto výpadky imobilizeru řeší.
Zkoušel jsi tu novou baterku odpojit a po chvíli znovu připojit ? Něco jako reset ŘJ ? _________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Zaslal: st leden 07 2026, 14:41 Předmět:
to už neviem, ale u mňa bol nakoniec okrem rozkódovaného imma problém v CIM module. že vraj je tam problém s kostrením. Viac by si sa dozvedel na www.opel-forum.cz alebo www.club-opel.com/
Zaslal: st leden 07 2026, 15:27 Předmět:
Také mám jednu zkušenost s Oplem po několika dnech stání nestartoval. Nakonec za to mohla zapalovací jednotka, ze které vedou kabely ke svíčkám je tam pérový kontakt a ty byly zaoxidované, technik v servisu říkal , že je to dost běžná závada. Jednotka stála 8 litrů, kdybych to věděl, stačilo očistit konektory na té jednotce.
Jestli tam bylo něco podobného viz. fotka, tak si stačilo sehnat pružiny s vytuněnými cívkami. Co se týče OP-COMu, tak žádný originál není potřeba, stačí si ho na správném místě stáhnout a pořídit si správný čínský kabel. Ale mě tohle neživí a mám to jen kvůli několika Oplům v rodině.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.